Giant racefietsen: efficiënt, lichtgewicht en innovatief
Giant bestaat al meer dan vijftig jaar. Vanaf het allereerste begin heeft de fietsgigant uit Taiwan gestaan voor innovatiedrang en hoge kwaliteit voor elke Giant racefiets. Talloze standaarden die tegenwoordig voor elke racefiets worden toegepast, zijn in belangrijke mate door Giant bepaald. Van de moderne racefietsgeometrie tot het carbon framemateriaal: zonder Giant zouden racefietsen niet zijn wat ze nu zijn. Wij laten je zien welke modellen er zijn, wat ze speciaal maakt en welke Giant racefiets geschikt is voor jou.
Verder lezenIn een notendop: waarom zou je een Giant wielrenfiets moeten kopen?
Met een Giant racefiets koop je een bike van een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld. Giant is in 1972 opgericht in Taiwan en heeft een schat aan ervaring: meer dan vijftig jaar praktijkervaring zit in elke Giant racefiets. Bovendien heeft Giant altijd samengewerkt met professionele atleten, wier expertise in elke nieuwe racefiets wordt verwerkt. Giant ziet zichzelf als drijvende kracht achter innovatie en heeft een doorslaggevende invloed op de ontwikkeling van onze fietsen. In 1996 presenteerde Giant bijvoorbeeld de eerste carbon racefiets. Kortom, elke Giant racefiets zit boordevol ervaring, passie en innovatiedrang. Gekoppeld aan de power van een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld, biedt Giant je doordachte, duurzame en innovatieve racefietsen. En dat tegen faire prijzen.
Welke racefietscategorieën heeft Giant in haar programma?
Het korte antwoord op deze vraag is: alle. Giant biedt volbloed racefietsen aan, zeer efficiënt en superlicht. De Giant Aero-modellen voldoen aan alle eisen voor triatlon- en tijdritwedstrijden. Als je vooral lange duurritten wilt rijden, vind je wat je zoekt in de categorie Giant Endurance-racefietsen. Als je een comfortabele allround racefiets Giant wilt kopen om je in het dagelijks leven te vergezellen, dan heeft Giant ook het juiste model voor jou. Hieronder gaan we nader in op de afzonderlijke modelseries.
Mission High-Speed - Giant Aero racefietsen zoals het model Propel
Aero-racefietsen zijn echte specialisten, die compromisloos zijn ontworpen voor de best mogelijke voortstuwing. In wedstrijden gaat het vaak om fracties van een seconde. Er zijn drie factoren die het verschil kunnen maken tussen overwinning en nederlaag: de efficiëntie en stijfheid van de racefiets, de zitpositie en vooral de aerodynamica. Giant Aero racefietsen zijn meesters in alle drie de disciplines. De bikes in deze categorie dragen de naam Giant Propel. Giant Propel Aero racefietsen zijn uitgerust met frames die compromisloos zijn ontworpen met het oog op een ideale aerodynamica door middel van de Aero System Shaping technologie. De buizen hebben daarom de vorm van een "afgesneden ellips". Ze zijn superstijf en superlicht. De Giant Propel is het werkpaard van veel professionele wielrenners. Of het nu voor het sprintklassement van de WorldTour is of voor triatlongebruik, de Propel is de perfecte keuze.
Ontwikkeld om te overwinnen - het Giant Race model TCR
Met de introductie van de TCR heeft Giant een revolutie teweeggebracht in de wereld van de racefietsen. TCR staat voor "Total Compact Road", wat de revolutionaire geometrie beschrijft die Giant in 1997 introduceerde. Tot dan toe leken racefietsen op kleine rekbanken: ze waren lang en hadden schuine bovenbuizen, zodat rijders letterlijk op hun racefiets lagen. Giant kwam erachter, dat er betere manieren zijn om de de efficiëntie te vergroten. Het resultaat was hun nieuwe geometrie-aanpak. Zoals zo vaak werd het aanvankelijk hier en daar belachelijk gemaakt. Tegenwoordig zijn bijna alle racefietsen uitgerust met een vergelijkbare geometrie: de bovenbuis loopt steil af en de achterdriehoek is compact. Dit compacte ontwerp maakt een lager gewicht en een grotere stijfheid mogelijk. De zitpositie is ook veel comfortabeler.
Meer dan 25 jaar later weten we dat de toen nieuwe geometrie van Giant heeft gezegevierd. Sindsdien heeft de Giant TCR regelmatig de lat hoger gelegd in de wedstrijdsector. De TCR is een kampioen op beklimmingen, in bochten en afdalingen en combineert efficiëntie en snelheid als geen andere racefiets. Als je op zoek bent naar een efficiënte high-tech-racefiets voor training of wedstrijden, dan is een Giant TCR de juiste keuze.
Voor eindeloos plezier in het zadel - Giant Endurance racefietsen zoals het model Defy
Met hun sportieve geometrie, lichtgewicht constructie en smalle banden waren racefietsen duidelijk gericht op snelle races op glad asfalt. Tegenwoordig is het gebruik van racefietsen veelzijdiger geworden. Bij Giant vind je daarom ook racefietsen die niet gericht zijn op highspeed en efficiëntie, maar op comfortabel, ontspannen fietsen. Dit is het domein van de Giant Endurance racefiets Defy.
Van de Grand Fondo tot onvergetelijke solorit: de Defy is perfect voor jou als je graag lang achtereen comfortabel in het zadel zit. De Giant Defy is licht en efficiënt. Maar vooral het comfort dat je onderweg geniet, was belangrijk bij de ontwikkeling van dit model. Dit heeft geresulteerd in een meer ontspannen framegeometrie en een carbon layout met een zekere mate van compliance. Afzonderlijke zones van het Defy-frame zijn ontworpen om trillingen van het asfalt te dempen en vermoeidheid tegen te gaan. Dit effect wordt versterkt door verschillende Giant-onderdelen. De D-Fuse zadelpen en het Contact SLR D-Fuse carbon stuur zijn zulke onderdelen: hun vorm en carbonstructuur dempen ook (micro)trillingen van de grond. Hierdoor worden je spieren beschermd en kun je langer, comfortabeler en zonder ongemak fietsen.
Je metgezellen voor alledag en training - de Giant allround racefietsen Content & Fastroad
Voor training, dagelijks gebruik of gewoon omdat je je allereerste racefiets wilt aanschaffen: het hoeft niet de duurste en lichtste racefiets te zijn. De Giant Allround Racefiets Content biedt volop rijplezier voor een lage prijs. Het is overigens de enige Giant racefiets met een aluminium frame. Giant heeft een schat aan ervaring in het verwerken van aluminium. Daarom kan Giant een efficiënt aluminium frame van extreem hoge kwaliteit aanbieden tegen een voordelige prijs. Als verdere aanvulling op het assortiment allround racefietsen heeft Giant de Fastroad in het programma. Deze is uitgerust met een recht stuur en is daarom geen racefiets in de ware zin van het woord. Met zijn smalle banden en lichtgewicht constructie rijdt hij als een asfaltspecialist. Het is de juiste bike voor jou, als je de efficiëntie en het uiterlijk van een Giant-racefiets wilt combineren met de alledaagse rijeigenschappen van een moderne commuting-bike.
Carbon of aluminium – welk framemateriaal is het juiste voor jou?
Het is absoluut mogelijk om hoogwaardige en efficiënte aluminium frames te bouwen, maar de meeste fabrikanten vertrouwen op carbon voor hun topmodellen. Daarop is Giant geen uitzondering. Alle aero-, race- en endurance-racefietsen van Giant hebben een carbon frame. Carbon biedt ongelooflijk spannende mogelijkheden. De karakteristieken van een high-end racefiets kunnen nauwkeurig worden gedefinieerd met carbon. Carbon is bovendien stijf, licht, biedt uitstekende rijeigenschappen op het gebied van trillingsdemping en is nu heel betaalbaar.
Toch is en blijft aluminium een goed materiaal. Met aluminium kunnen robuuste en stijve racefietsen worden gebouwd. Het grootste voordeel van aluminium is de lage prijs. Daarom vind je bij Giant aluminium frames in het assortiment allround racefietsen.
1-Speed, 2-speed, mechanisch of elektrisch: een korte uitleg over de verschillende schakelingen en aandrijvingen
Tegenwoordig zweren veel mensen bij 1-speed-versnellingen op racefietsen. Giant heeft zich echter duidelijk gepositioneerd: alle Giant-racefietsmodellen zijn uitgerust met 2-speed-cranks van Shimano of SRAM. Dit betekent dat je alleen nog maar hoeft te kiezen tussen elektrische en mechanische versnellingen. Elektrische versnellingen zijn nu volledig ontwikkeld en betaalbaar. Ze bieden verschillende voordelen. Ze zijn vooral onderhoudsarm en zeer nauwkeurig. Er zijn geen schakelkabels meer die je moet schoonmaken of vervangen en die verkeerd uitgelijnd kunnen raken. Het enige nadeel van een elektrische groepenset is, dat er een batterij nodig is die van tijd tot tijd moet worden opgeladen. Moderne groepensets zijn zo zuinig dat één acculading gemakkelijk 1000 kilometer of meer meegaat.
Je vindt mechanische versnellingsgroepen op de betaalbare modellen van de respectievelijke Giant-racefietsseries. Mechanische groepen zijn volledig ontwikkeld en eenvoudig te gebruiken. Ze vereisen wel meer onderhoud en moeten van tijd tot tijd opnieuw worden afgesteld. Ze hebben echter geen batterijen nodig en worden mechanisch aangestuurd, zonder elektrische onderdelen. Mechanische racefiets-versnellingsgroepen zijn goed en goedkoop. Ze zijn een geweldige optie als je veel bike wilt kopen voor weinig geld. Of als je gewoon geen zin hebt in elektronica op je racefiets.