Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Fietsboeken - reparatietips, routesuggesties en inspirerende verhalen

Wil je inspiratie opdoen voor je volgende fietstocht en ben je nog op zoek naar een geschikte route? Wil je voorbereid zijn als er onverhoopt iets stuk gaat aan je fiets? Je krijgt nooit genoeg van razendsnelle trails en inspirerende fietsverhalen? Neem dan een kijkje in onze verzameling fietsboeken. Je vindt er gegarandeerd, wat je zoekt. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Waarom fietsboeken in elke boekenkast thuishoren

Fietsen is een cult. En boeken met kooptips, reparatie-instructies en toersuggesties bestaan al bijna net zo lang als de fiets zelf - meer dan 200 jaar, om precies te zijn. In 1817 publiceerde de Neurenbergse fietsmonteur Carl Johann Siegmund Bauer een boek over de "draisine" - de voorloper van de huidige fiets - die in datzelfde jaar voor het eerst werd gepresenteerd. Hierin beschreef hij de draise aandrijfmachine tot in het kleinste detail - en gaf hij tegelijkertijd tips over het gebruik van het nieuwe vervoermiddel.

Of het nu gaat om een handige gids, een illustratief fotoboek, een inspirerende wegwijzer of een humoristisch verhaal - vandaag de dag is er een enorme verscheidenheid aan fietsboeken. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende fietsavontuur of naar tips voor je volgende fietsreparatie - fietsboeken verrijken het leven van vele fietsliefhebbers.

Wat voor soorten fietsboeken zijn er?

De fiets is inmiddels niet meer weg te denken uit de boekenwereld. Dus als je je wilt verdiepen in de wereld van het fietsen en zoveel mogelijk tijd wilt besteden aan je favoriete bezigheid, dan is het niet moeilijk om het juiste boek te vinden. Hieronder hebben we alle soorten fietsboeken op een rijtje gezet. Eén ding vooraf: bij BIKE24 vind je ze allemaal - het maakt niet uit of je op zoek bent naar een gids met fietstochten of een reparatiehandboek.

Fietsreparatieboeken

Klassieke fietsreparatieboeken geven je de nodige knowhow om je fiets in goede conditie te houden of om je fiets zelf te repareren bij pech. Of het nu gaat om e-bike-technologie of een compacte gids over mountainbikes - in onze werkplaatsboeken kun je de nodige kennis opdoen over fietsmechanica, fietstechnologie en ook concrete stap-voor-stap-instructies vinden.

Fietstechniekboeken

Fietsgidsen die je leren, hoe je je rijtechniek en -stijl kunt verbeteren, maken de weg vrij om een betere fietser te worden. Welke training voor meer conditie en uithoudingsvermogen zorgt, maar ook onderwerpen als bike-fitting, triatlonfietsen of de juiste voeding - ook op deze gebieden vind je bij ons de juiste gidsen.

Fietsreisgidsen

Als je je wilt laten inspireren door leuke tourideeën en prachtige foto's, moet je zeker een of twee fietsreisgidsen bekijken. Ze zijn verkrijgbaar als fietsreisboeken of als compactere fietsgidsen. Als je al precies weet waar je straks naartoe wilt, kun je je beperken tot tourkaarten. Ze bevatten alle belangrijke en fietsvriendelijke informatie, zoals accommodatie en pleisterplaatsen, routesuggesties, hoogteprofielen, bezienswaardigheden, oplaadpunten en nog veel meer. Speciale mountainbike-gidsen gaan dieper en gedetailleerder in op de respectievelijke behoeften van de doelgroep en bieden optimale oriëntatie voor onderweg.

Fietsfotoboeken en fietskalenders

Fietsfotoboeken en fietskalenders met bijzondere opnamen rondom fietsen geven een kijkje in een fietswereld die voor velen verborgen blijft. Hierin vind je alles over de passie voor biken, fietscultuur en de nieuwste trends, spectaculaire sprongen, pittige afdalingen en unieke inzichten in de fiets-scene. De nadruk ligt vooral op indrukwekkende foto's. Of je nu een fietsliefhebber bent of niet - deze zullen iedereen inspireren.

Fietsromans

Om weg te dromen en om spannende of zelfs vermakelijke fietsverhalen te lezen, zijn er fietsromans. Ze maken fietsliefhebbers blij en inspireren iedereen die dat nog niet is, ook te gaan fietsen, zeker na de eerste regels. Per slot van rekening hoeft niet iedereen van Duitsland naar China te fietsen om de ervaring en belevenissen op zijn eigen manier te ervaren en op zich te laten inwerken. Want een avonturenverhaal lezen over fietsen op meer dan 4.000 meter hoogte in de Andes, terwijl je thuis geniet van het openhaardvuur kan ook best fijn zijn, nietwaar?