Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Boeken over fietstechniek & onderhoud - hoe je alles zelf in de hand houdt

Fietsen is leuk - geen twijfel mogelijk. Maar het is nog leuker, als je je fiets en zijn techniek kent. Dat geldt zowel op als naast het zadel. Op deze pagina vind je daarom niet alleen advies over fietstechniek en onderhoud, maar ook de beste producten op het gebied van fietstechniek. Verder lezen

Fietstechniek en -onderhoud - een fietser kan zijn eigen boontjes doppen

Het verhaal van Eugène Christophe is een van de klassiekers in de wielergeschiedenis. In 1910 won de Franse wielrenner de beroemde voorjaarsklassieker Milaan-San Remo, en in 1919 was hij de eerste drager van de gele trui in de Ronde van Frankrijk. Hij wordt echter niet herinnerd om zijn sportieve successen, maar om een anekdote die symbool staat voor het onderwerp fietsreparatie. In 1913 leidde hij lange tijd de grootste wielerwedstrijd ter wereld voordat zijn vork brak tijdens een afdaling in de Pyreneeën. Er volgde een wandeling van 14 kilometer naar het volgende dorp, waar hij hulp zocht bij een smidse. Omdat hulp van buitenaf strikt verboden was volgens de regels van die tijd, moest Christophe zelf zijn racefiets repareren – en zijn fiets in elkaar lassen. Twee uur later vervolgde hij zijn rit – en eindigde de Tour als zevende.

Ook al lijkt een dergelijk verhaal vandaag de dag onvoorstelbaar, het laat toch zien waarom fietstechnologie nog steeds zo'n belangrijke rol speelt in de wielersport. Ook al zijn er veel vindingrijke fietsenmakers, toch kan het geen kwaad als je zelf de techniek van je fiets kent. Van de klassieke bandenreparatie tot het vervangen van de remkabels - er zijn veel reparaties die je gemakkelijk thuis in je garage kunt uitvoeren. Mits je het juiste fietsgereedschap hebt – en de juiste knowhow.

Fietstechniek - welke boeken zijn er over reparatie en onderhoud?

Niet weten hoe het moet, is echter geen excuus. Want meer dan 100 jaar na het beroemde incident met Eugène Christoph in de grootste fietsrace ter wereld, bestaat er een grote hoeveelheid vakliteratuur over het onderwerp fietsreparatie en -onderhoud. Bij BIKE24 vind je ook veel fietsboeken die je op weg helpen in je thuiswerkplaats. Daartoe behoren grote naslagwerken over het onderwerp fietsreparatie en fietstechniek. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld net nieuwe fietsonderdelen hebt besteld waar je nog niet eerder mee hebt gewerkt. Maar we hebben ook handleidingen voor snelle reparaties onderweg. Dat laatste is vooral praktisch als je op toertocht bent.

Maar knowhow op het gebied van fietstechniek komt niet alleen van pas als je iets moet repareren. Deze kennis kan je ook helpen bij het afstellen van je fiets. Naast klassieke boeken over fietstechniek vind je in deze categorie ook ergonomische handboeken. Ze helpen je, om de zitpositie van je fiets aan te passen aan de behoeften van je lichaam.

Rijtechniek en fietstechniek - samenvatting

  • Fietstechniek is een belangrijke factor bij het fietsen.
  • Onder fietstechniek wordt verstaan de techniek van de fiets zelf en de bediening ervan. Onder fietstechniek valt ook fietsreparatie en fietsonderhoud.
  • Je fiets aanpassen aan de behoeften van je lichaam is ook veel gemakkelijker als je over knowhow op het gebied van fietstechniek beschikt.
  • Je kunt alles over fietstechniek leren, ook als je geen absolute fietsreparatieprof bent.
  • Talloze boeken en raadgevers kunnen je behulpzaam zijn op het gebied van fietstechniek.