Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Boeken over rijtechniek & training - om je fietsvaardigheden te verbeteren

Van de juiste voeding via rijtechniek tot aan professionele fietstraining - als je op je bike beter wilt worden, kun je op veel gebieden daaraan werken. Om je training te vereenvoudigen, vind je bij BIKE24 een grote selectie aan literatuur over rijtechniek en fietstraining. Op deze pagina hebben we samengevat, welke soorten vakliteratuur, hulp, tijdschriften en gidsen je bij BIKE24 kunt vinden. Verder lezen

Van MTB-rijtechniekboeken tot racefiets-trainingsboeken

In de sport zijn er twee verschillende types. Zij die vertrouwen op hun talent en instinct. En zij die nauwgezet elke steen in hun training omdraaien om beter te worden. Het is deze tegenstelling die door de meest uiteenlopende sporten loopt. In het wielrennen is het duel tussen Jan Ullrich en Lance Armstrong zeker onvergetelijk. De eerste was het talent van de eeuw, die zelfs na moeilijke voorbereidingsfasen in staat was om voor de overwinning in de Ronde van Frankrijk te strijden. De laatste was niet minder getalenteerd, maar werd gezien als de harde werker die niets aan het toeval overliet in zijn wedstrijdvoorbereiding – en uiteindelijk het verschil maakte.

Je hoeft geen professionele wielrenner als deze twee te zijn om je bike-skills te optimaliseren. Van instapper tot ambitieuze sporter, elke sporter heeft het potentieel om zich te verbeteren. Vakliteratuur kan daarbij helpen. Boeken over rijtechniek en -training vatten de belangrijkste bevindingen van deskundigen samen, waarmee je uiteindelijk je voordeel kunt doen. Het maakt niet uit of het een MTB-rijtechniekboek is of een racefiets-trainingsboek.

Welke boeken zijn er op het gebied van rijtechniek en fietstraining?

Uit dit laatste blijkt al, dat het aanbod aan vakliteratuur in de fietssport ongelooflijk groot is. In het volgende hebben we daarom op een rijtje gezet, welke soorten boeken we bij BIKE24 aanbieden.

Boeken op het gebied van fietstraining

De populairste categorie op het gebied van boeken over fietstechniek en -training zijn trainingsboeken. Vooral racefietsers, maar ook triatleten en mountainbikers vinden in deze boeken aanwijzingen en tips, om hun training te optimaliseren. Er is ook heel specifieke literatuur, bijvoorbeeld trainingsboeken voor de midden-triatlon of boeken over functionele spiertraining.

Boeken over fietstechniek

Boeken over fietstechniek zijn ook erg populair. Zowel in het wegwielrennen als in mountainbike-sport is rijtechniek vaak de beslissende factor om te winnen of te verliezen. Het is daarom zinvol om je fietstechniek aan te scherpen – en je er door boeken in te verdiepen.

Voorlichting over gezondheid

Veel sporters zijn ook geïnteresseerd in gezondheidshandboeken. Dit zijn boeken over thema's als voeding, een gezondere levensstijl of gezondere training. Ook preventie en omgaan met blessures - bijvoorbeeld tijdens hardlooptrainingen - kunnen aan de orde komen.

Handboeken

Last but not least hebben we ook handboeken die uitleg geven over sportsoorten – en alle eerder genoemde deelgebieden behandelen. Heb je altijd al alles willen weten over wielrennen? Of ben je geïnteresseerd in ultralopen als sport? Of open-water-swimming? Je vindt hier een breed scala aan handboeken over verschillende soorten sporten.

Samenvatting - deze boeken over fietstechniek en -training zijn beschikbaar:

  • fietstrainingsboeken: om je uithoudingsvermogen, kracht en wedstrijdvaardigheid te verbeteren
  • rijtechniekboeken: om je vaardigheden op de fiets te verbeteren
  • gezondheidsgidsen: om je te helpen je lichaam te begrijpen en je voeding te verbeteren
    handleidingen: om een hele sportsoort beter te begrijpen

Zijn er behalve boeken over rijtechniek en training nog andere fietsboeken?

Natuurlijk is fietsliteratuur niet beperkt tot vakboeken en gidsen. Daarom vind je bij BIKE24 nog veel meer boeken over fietsen. Zo zijn er bijvoorbeeld toerboeken of geïllustreerde boeken als inspiratiebron voor je volgende fietsavontuur. Ook geliefd zijn reisverhalen, die je meenemen op geweldige fietstochten. Ook landkaarten of boeken over fietstechniek en -onderhoud vind je in ons assortiment.