Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Cannondale e-bikes

Cannondale is een echte pionier op het gebied van mountainbikes. Ook op het gebied van e-bikes speelt het bedrijf uit Connecticut/VS mee in de hoofdklasse. Er zijn Cannondale e-bikes beschikbaar voor elk gebruiksdoel - elk afzonderlijk model is perfect afgestemd op de behoeften van de fietser. Van de superlichte Cannondale e-mountainbike tot de robuuste Cannondale e-trekkingfiets, ook voor jou is er de juiste Cannondale e-bike.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Wat zijn de voordelen van een Cannondale e-bike

Hou je van fietsen en bij voorkeur zo ver en zo lang mogelijk? Dan moet je zeker een e-bike overwegen. E-bikes rijden inmiddels als gewone fietsen - alleen beter! Dankzij krachtige motoren en krachtige accu's kun je genieten van dat extra beetje vermogen. Daardoor kun je sneller rijden, verder gaan en intensiever van je tocht genieten.  In het dagelijks leven biedt een Cannondale e-bike je talrijke voordelen. Vaak kun je de auto laten staan en in plaats daarvan de e-bike gebruiken.

Waarin verschillen Cannondale e-bikes van andere fietsen?

Cannondale fietsen zijn al sinds de oprichting van het bedrijf iets bijzonders. Zolang Cannondale bestaat, staat het Amerikaanse bedrijf al voor innovatieve, ultramoderne fietsen met een buitengewoon uiterlijk. De claim van Cannondale is niet om gewone fietsen te bouwen. Cannondale laat zich nog steeds leiden door het motto van bedrijfsoprichter Joe Montgomery: "Er moet een betere manier zijn!".

Daarom worden Cannondale e-bikes gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

  • Er wordt gebruik gemaakt van de modernste productieprocessen
  • Alle modellen profiteren van Cannondale's decennialange ervaring
  • Er worden alleen beproefde onderdelen van hoge kwaliteit gebruikt
  • Alle Cannondale e-bikes voldoen aan hoge esthetische normen
  • Cannondale e-bikes zijn heel eenvoudig te bedienen

Welke soorten Cannondale e-bikes zijn er?

Van de Cannondale e-bike fully tot de klassieke e-trekkingfiets en de superlichte e-racebike, Cannondale e-bikes bestrijken alle mogelijke gebruiksgebieden. In het volgende gaan we dieper in op de verschillende categorieën.

Cannondale e-racefietsen

Cannondale e-racefietsen en e-gravelfietsen zijn kleine technische wondertjes. Je kunt eigenlijk nauwelijks zien dat het e-bikes zijn. De accu en de motor zijn zo onopvallend in het frame geïntegreerd dat je heel goed moet kijken. De modellen zijn gebaseerd op hun niet-gemotoriseerde tegenhangers. Het achtervoegsel "Neo" staat voor het extra vermogen. Ben je op zoek naar een sportieve e-racefiets, dan is de SuperSix EVO Neo de juiste fiets voor jou. Voor endurance-gebruik is er de Synapse NEO. Als je liever op een e-gravel fiets rijdt, dan is de Topstone NEO jouw fiets. De Topstone NEO en SuperSix EVO Neo modellen zijn uitzonderlijk licht. Ze zijn uitgerust met een absoluut onopvallende naafmotor. Deze "verdwijnt" in het achterwiel en biedt maar liefst 250 Watt aandrijfvermogen.

Cannondale e-fitnessfietsen

Cannondale e-fitnessfietsen zijn perfect voor gebruik in de stad, voor woon-werkverkeer of voor mooie tochten in het weekend. Ze zijn sportief, chique en helemaal geschikt voor dagelijks gebruik. De Quick Neo modellen komen in een klassieke, moderne look, terwijl de Treadwell Neo veel speelser is. Bij beide platforms heb je de keuze tussen een lichte, sportieve uitrusting of de complete uitrusting die geschikt is voor dagelijks gebruik. Alle modellen met het achtervoegsel EQ zijn uitgerust met spatborden en verlichting. Dit maakt ze de perfecte metgezellen voor dagelijks gebruik in allerlei omstandigheden.

Cannondale e-mountainbikes

Elke Cannondale e-MTB is een klein technisch meesterwerk! Ze combineren de beproefde rijeigenschappen van een klassieke Cannondale mountainbike met de extra voordelen die een elektrische motor te bieden heeft. Dit betekent: je geniet van de beproefde framegeometrie, het perfecte rijgedrag en het uiterst efficiënte chassis - zoals je van Cannondale gewend bent. Tegelijkertijd vergroot je je rijervaring vele malen. Je kunt sneller en verder rijden en hellingen nemen waar je nooit eerder aan gedacht had.

Welke Cannondale e-mountainbike is geschikt voor jou? Als je bekend bent met Cannondale mountainbikes, kun je je oriënteren op de niet-gemotoriseerde modellen. Cannondale biedt van zijn Habit, Moterra en Trail modellen ook een geëlektrificeerde versie aan. Het achtervoegsel "Neo" staat voor de elektromotor. Als je een Cannondale e-MTB fully zoekt, komen de modellen Habit en Moterra in aanmerking. De Habit is een veelzijdige all-mountain e-MTB met 130/140 mm vering. De Moterra is een enduro e-MTB met 160 mm veerweg. Hij overtuigt met een moderne geometrie met verbluffend precieze, wendbare rijeigenschappen. De Trail is de instap in de Cannondale e-MTB-wereld. En de hardtail maakt indruk met een krachtige motor, hoogwaardige uitrusting en een betaalbare prijs.

Cannondale e-stads- & e-trekkingfietsen

Deze categorie Cannondale e-bikes is speciaal aangepast aan de behoeften van het stadsleven. Het comfort en de uitrusting die geschikt is voor dagelijks gebruik kenmerken deze fietsen. Alle modellen zijn optioneel verkrijgbaar met een lage instap, wat ideaal is voor kleine rijders. Met vier verschillende modelseries heeft Cannondale voor elke stadsbewoner de juiste e-stadsfiets. De Adventure is extra comfortabel. De Canvas is stijlvol en gereduceerd tot het essentiële. De Mavaro voldoet aan de hoogste eisen qua comfort en uitrusting. De Tesoro is uitzonderlijk robuust en volledig uitgerust, van bagagedrager tot verlichting. De fietsen uit deze serie zijn ideaal als e-toerfietsen. Daarbij is de robuuste bagagedrager ontworpen voor zwaar beladen fietstassen. En dankzij de comfortabele rijpositie kun je ontspannen op lange tochten.

Welke motoren worden gebruikt in Cannondale e-bikes?

Bij een elektrische fiets is de motor natuurlijk een centraal onderdeel. Cannondale vertrouwt uitsluitend op bewezen, hoogwaardige technologie en maakt gebruik van motoren van bijvoorbeeld Bosch of Mahle. Elke fiets is doordacht uitgerust en de motor wordt geselecteerd op basis van de behoeften van de rijder. Op e-mountainbikes van Cannondale worden bijvoorbeeld krachtige motoren uit de Bosch Performance Line CX gebruikt. De motor biedt maar liefst 85 Nm koppel en verhoogt je trapkracht met maximaal 340 procent. Het voelt volkomen natuurlijk en intuïtief aan. Op lichtgewicht fietsen zoals de e-racefiets of de e-commuting-bikes vertrouwt Cannondale op lichtgewicht motorconcepten zoals de naafmotor van Mahle. De ebikemotion X35 drijft direct het achterwiel aan en biedt maar liefst 250 Watt vermogen. Hij zorgt voor een super overzichtelijk uiterlijk - hij is dus bijna niet te herkennen als motor. E-bikes met Mahle motoren lijken bedrieglijk veel op conventionele fietsen.

Welke accucapaciteiten worden aangeboden?

Net als de motoren past Cannondale ook de accu's aan de behoeften van de rijders aan voor de verschillende gebruiksgebieden. Wat alle accu's gemeen hebben is dat ze naadloos geïntegreerd zijn in het frameontwerp. In de meeste gevallen betekent dit dat de batterij "verborgen" zit in de onderbuis en nauwelijks zichtbaar is. Het vermogen van de batterijen is aangepast aan het beoogde gebruik. Op de lichtgewicht elektrische stadsfiets Tesoro wordt bijvoorbeeld een Mahle ebikemotion X35 met 250 Wh capaciteit gebruikt. De e-endurofiets Moterra vergt aanzienlijk meer vermogen. Daarom gebruikt Cannondale een Bosch PowerTube accu met maar liefst 750 Wh.