Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

CUBE fietshelmen – jouw toegangspoort tot stijl en veiligheid op elk terrein

Ontdek de wereld van CUBE-fietshelmen! Het merk werd in 1993 opgericht door Marcus Pürner in het Fichtelgebergte en heeft zich van een klein project in een meubelfabriek opgewerkt tot een wereldspeler. Met zijn producten staat CUBE voor een compromisloze combinatie van functionaliteit, laag gewicht, optimale stijfheid en maximale veiligheid. Hun fietshelmen weerspiegelen deze filosofie en bieden de perfecte bescherming voor elk type fietser - van forenzen in de stad tot avontuurlijke mountainbikers.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

CUBE fietshelmen – net zo zeer voor dames als voor heren bedoeld

Het Beierse merk begrijpt, dat veiligheid en comfort geen kwestie van geslacht zijn. Daarom zijn CUBE-fietshelmen ontworpen als unisex-modellen die zowel mannen als vrouwen perfect passen. Wat betekent dit voor jouw beslissing bij het kiezen van je volgende helm? Hier zijn de voordelen:

 • flexibele pasvorm: unisex-helmen bieden een breed scala aan maten, zodat iedereen de ideale helm kan vinden. 
 • universeel ontwerp: CUBE-helmen worden gekenmerkt door een stijlvol, sekseneutraal design, dat elke fietser aanspreekt. 
 • gemakkelijkere keuze: Dankzij de unisex-modellen hoef je niet te kiezen tussen expliciete mannen- en vrouwenhelmen, wat de beslissing makkelijker maakt.

CUBE denkt bij haar helmen niet alleen aan maximale veiligheid, maar ook aan jouw experience tijdens de rit zelf en tijdens het aankoop- en beslissingsproces. Daarnaast biedt CUBE speciale kinderhelmen, die ook de allerkleinsten maximale veiligheid en comfort bieden tijdens hun spannende tochten.

CUBE helmen: toptechnologie voor optimale bescherming

Moderne fietshelmen zijn meer dan alleen bescherming. Ze zijn het resultaat van geavanceerde technologieën en concepten, die functies als veiligheid, comfort en pasvorm voor elke biker perfectioneren. CUBE gebruikt de concepten "Natural Fit" en "MIPS" voor zijn helmen, om je de beste rijervaring te bieden.

Het Natural-Fit-concept van CUBE: natuurlijk rijden, maximaal comfort

CUBE's Natural-Fit-concept is een meesterwerk van ergonomie, dat design, functie en anatomie met elkaar in harmonie brengt. De aanpak is gebaseerd op medische inzichten, de expertise van fietsprofs en de feedback van hobby-bikers. Het doel is, om de prestaties en efficiëntie van alle producten te verhogen en tegelijkertijd het risico op letsel te minimaliseren en het rijcomfort te maximaliseren.

Wat betekent Natural Fit voor CUBE-fietshelmen? Bij het ontwikkelen van de helmen ligt de focus op het verloop van de botnaden op het hoofd. Deze zijn bijzonder gevoelig, vanwege de vele vrije zenuwuiteinden. CUBE ontwerpt de binnenkant van haar helmen zodanig, dat juist deze gevoelige zones worden vrijgelaten, om drukpunten te voorkomen.

Of je nu een nieuwe CUBE-fiets koopt of de nodige accessoires achteraf wilt monteren - met Natural Fit profiteer je van maximale veiligheid.

MIPS-technologie bij CUBE-fietshelmen

MIPS staat voor "Multi-Directional Impact Protection System" en is een gepatenteerd beschermingssysteem dat wordt toegepast in CUBE-fietshelmen. De technologie biedt extra bescherming bij draaibewegingen, die bij fietsongevallen vaak voorkomen. Het systeem zorgt ervoor, dat de helm bij een botsing iets draait, waardoor de krachten die op de hersenen worden overgebracht, afnemen. Hier zijn een paar bekende modellen van CUBE die gebruik maken van MIPS:

 • CUBE-helm Heron: Deze helm combineert veiligheid en comfort. Uitgerust met MIPS biedt hij uitgebreide bescherming en een optimale pasvorm dankzij het SILC 180+ Fit System. Met 18 ventilatiekanalen blijft je hoofd koel, zelfs tijdens lange tochten, dankzij de uitstekende ventilatie. 
 • CUBE-helm Strover: De Strover is een enduro-helm die stijl en veiligheid combineert. Hij heeft niet alleen MIPS, maar ook een diepgesneden achterzijde voor extra bescherming en een Fit System dat met één hand kan worden bediend. Met 14 ventilatiekanalen en COOLMAX-padding blijft het luchtig, zelfs tijdens lange ritten. 
 • CUBE-helm Trooper X Actionteam: Een enduro-helm met MIPS, Defense-Skeleton-Structure en een diepgesneden achterzijde voor uitgebreide bescherming. Met 21 ventilatiekanalen en een vast Breakaway-vizier is hij ideaal voor veeleisende trails.

CUBE MTB helm: innovatie voor de trails

CUBE biedt een uitgebreid assortiment mountainbike-helmen, die zijn ontworpen voor verschillende MTB-disciplines zoals enduro, trail, cross-country en full-face. Deze helmen combineren innovatieve technologieën en design, om maximale veiligheid en comfort te garanderen tijdens elke afdaling met je bike. Daar kun je op vertrouwen met MTB-helmen van CUBE:

 1. aanpassingsvermogen: Met het Natural Fit System passen de helmen zich perfect aan, voor extra veiligheid op ruige trails. 
 2. extra bescherming: Speciaal voor technische afdalingen bieden sommige modellen extra bescherming aan de achterkant van het hoofd.
 3. optimale ventilatie: Grote ventilatieopeningen houden je hoofd koel, zelfs tijdens inspannende ritten bergop.
 4. lichtgewicht en robuust: De helmen combineren een laag gewicht met robuustheid, ideaal voor veeleisende mountainbike-tochten. 
 5. veelzijdigheid: Of het nu gaat om snelle cross-country-wedstrijden of ontspannen trail-rides, deze helmen voldoen aan alle eisen.

CUBE racefietshelm: pure aerodynamica op de weg

CUBE-racefietshelmen staan ​​synoniem voor aerodynamische efficiëntie en innovatieve functies, die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van wielrenners. Hier zijn enkele van de functies waarop je kunt vertrouwen tijdens je volgende trip:

1. aerodynamisch ontwerp: deze helmen zijn geoptimaliseerd voor maximale snelheid, met een gestroomlijnd ontwerp dat de luchtweerstand minimaliseert. Ideaal voor races waarbij elke seconde telt.
2. lichtgewicht constructie: door gebruik te maken van geavanceerde materialen, zijn deze helmen niet alleen veilig, maar ook verrassend licht van gewicht, waardoor lange ritten minder belastend zijn.
3. verbeterde zichtbaarheid: reflecterende elementen zorgen voor een betere zichtbaarheid in de schemering en 's nachts. Een belangrijk kenmerk voor dagelijkse pendelaars en langeafstandsrijders.

CUBE-helmen, fietsen en meer in de online-shop van BIKE24

BIKE24 toont je de grote wereld van CUBE-fietshelmen, die net zo geschikt zijn voor dames als voor heren. Je wilt er nog een schepje bovenop doen? Je kunt ook je nieuwe CUBE-fiets in onze online-shop kopen. Hoe dan ook, je profiteert van de topkwaliteit, veiligheid en het comfort van het Beierse merk. Dus laat je inspireren, koop je nieuwe CUBE-uitrusting en begin aan je volgende outdoor-avontuur!