Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

FOCUS elektrische fiets – Je betrouwbare metgezel in het dagelijks leven

Elektrische FOCUS fietsen begeleiden je in alle situaties. Naast de sportieve elektrische mountainbikes van FOCUS heeft het merk uit de Duitse stad Stuttgart veel spannende modellen voor allround gebruik in zijn assortiment. Van casual elektrische toerfietsen tot high-performance trekkingmodellen en multifunctionele elektrische stadsfietsen: Bij FOCUS vind je de FOCUS e-bike die het beste bij jou en je dagelijks leven past. Waar je op moet letten bij het kiezen en wat de afzonderlijke modellen verschillend maakt, wordt hieronder uitgelegd.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Welke FOCUS e-bike is geschikt voor jou?

Allround FOCUS e-bikes zijn ongecompliceerde metgezellen voor dagelijks gebruik. Ze doen alles, zijn betrouwbaar, comfortabel en veilig. Waarom verdeelt FOCUS elektrische fietsen in drie categorieën? Beter dan een goed passende elektrische fiets is een perfect passende elektrische fiets! Daarom heeft elke e-bike categorie van FOCUS verschillende subtiliteiten en details. Afhankelijk van je wensen is er een geschikt model voor jou. Welke is dat? Laten we het uitzoeken!

FOCUS e-bike voor sport- en toergebruik: De FOCUS JARIFA²-modellen

FOCUS elektrische sport- en toerfietsen zijn perfect als je lange dagtochten wilt maken. Als je je avonturen onafhankelijk van de grond wilt beleven, bieden ze de ideale omstandigheden. Natuurlijk werken deze fietsen ook in de stad. Het avontuurlijke gen zit echter stevig verankerd in hun DNA. Daarom zit je sportiever op de FOCUS JARIFA²-elektrische fiets. De geometrie van dit model is gebaseerd op die van FOCUS e-mountainbikes. Als je neigt naar een sportieve instelling en gevoel voor avontuur, dan is de JARIFA² perfect voor jou.

Elektrische fiets FOCUS AVENTURA²: De trekkingspecialist

De elektrische trekkingfiets AVENTURA² van FOCUS is uiterst veelzijdig. Het is waarschijnlijk de grootste allrounder in de elektrische-fiets-portfolio van het Duitse bedrijf. De elektrische trekkingfietsen van FOCUS zijn net zo geschikt voor lange tochten over asfalt of gravel als voor dagelijks gebruik in de stad. In tegenstelling tot de sport- en elektrische toerfietsen van FOCUS ligt de nadruk op comfort. Of het nu gaat om de korte rit naar kantoor of een lange dagtocht: Op de FOCUS AVENTURA² zit je altijd ontspannen en gemakkelijk. Dankzij de volledige uitrusting, inclusief bagagedrager, zijn trekkingfietsen echte pakezels. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor fietsvakanties. Als je op zoek bent naar een comfortabele allrounder voor dagelijks gebruik, dan is de elektrische trekkingfiets AVENTURA² van FOCUS jouw model!

FOCUS Urban e-bike PLANET²

In de stad moet een elektrische fiets wendbaar, comfortabel en veilig zijn. Je moet vaak remmen en gas geven in het verkeer. Een goed remsysteem en een krachtige motor zijn hierbij uiterst belangrijk. Je bent niet bezig met een race op weg naar de crèche, de supermarkt of het kantoor. In plaats daarvan wil je ontspannen en op je gemak op je bestemming aankomen. Daarom hebben elektrische stadsfietsen van FOCUS een op comfort gerichte geometrie met een rechte zithouding. Uitgerust met spatborden, bagagedrager en verlichting ben je altijd klaar om te gaan met een elektrische stadsfiets van FOCUS.

Welke motor is de juiste voor jou en hoeveel vermogen heb je nodig?

Wil je FOCUS elektrische fietsen kopen, maar weet je niet hoeveel motorvermogen je nodig hebt? Dat hangt van veel factoren af. De twee belangrijkste zijn het gewicht dat je wilt dragen en het gebied waarin je reist. Het is duidelijk: Als je zonder bagage op het vlakke rijdt, heeft je motor veel minder te doen dan wanneer je volgeladen in de bergen rijdt. Hetzelfde geldt voor de capaciteit van je accu. Je kunt het eenvoudig onthouden: hoe meer gewicht je wilt vervoeren en hoe bergachtiger je omgeving is, hoe belangrijker het elektrisch vermogen van je aandrijving is.

In het geval van een e-bike FOCUS hoef je je daar geen zorgen over te maken. Alle modellen - van de elektrische stadsfiets tot de elektrische toerfiets van FOCUS - zijn uitgerust met krachtige Bosch Performance-motoren. Bovendien hebben ze allemaal een Bosch Powertube-accu met minstens 625 Wh.

Welke hulpstukken moet je allround elektrische fiets hebben?

Het hangt sterk af van wat je wilt doen en wat voor type persoon je bent. Als je kiest voor de sport- en elektrische toerfiets van FOCUS, hou je waarschijnlijk van wendbaar en sportief. Daar zijn de JARIFA²-modellen geschikt voor: net als een mountainbike worden ze geleverd zonder bagagedragers, spatborden en verlichting. Dit bespaart gewicht, creëert wendbaarheid en ziet er sportiever uit. Als je met zo'n fiets een grote tocht wilt maken, zijn tassen uit de bikepacking sector ideaal. Met een stuurroller en een grote zadeltas heb je alles wat je nodig hebt. Op de JARIFA² past gemakkelijk een frametas.

De modellen AVENTURA² en PLANET² worden volledig uitgerust geleverd. Dat betekent: ze hebben verlichting, spatborden en een bagagerek. Dit geeft ze een vrij klassieke, stedelijke uitstraling en staat daar enorm praktisch tegenover. Het maakt niet uit of het buiten licht of donker is, of het regent of niet en of je bagage bij je hebt of niet: met deze fietsen ben je op elk moment op alles voorbereid. Als dat belangrijker voor je is dan wendbare rijeigenschappen en een nonchalant sportief uiterlijk, dan doe je er goed aan voor deze modellen te gaan.

Wat zijn de kenmerken van de allround elektrische fietsen van FOCUS?

Als het om uitrusting gaat, is het belangrijkste voor elektrische fietsen een hoge betrouwbaarheid. Door het extra motorvermogen werken er grotere krachten op de aandrijving dan op een gewone fiets. Een betrouwbare, robuuste aandrijving is bij een elektrische fiets belangrijker dan een laag gewicht of een maximaal versnellingsbereik. Een robuuste 10-voudige versnelling voldoet prima. De motor doet de rest. FOCUS ziet af van zondig dure high-end schakelgroepen voor zijn elektrische fietsen en vertrouwt in plaats daarvan op de beproefde werkpaarden van Shimano. Ook bij de andere onderdelen kun je rekenen op een hoge duurzaamheid tegen een eerlijke prijs.

Één onderdeel willen we eruit lichten: FOCUS gebruikt zijn eigen C.I.S. steel op de modellen AVENTURA² en JARIFA². De afkorting staat voor Cockpit Integration Solution. Alle kabels van de fiets 'verdwijnen' direct in de stuurpen en worden van daaruit naar het frame geleid. Dit zorgt voor een uitzonderlijk opgeruimde cockpit en biedt perfecte bescherming voor alle draden en kabels.