Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

FOCUS mountainbikes – voor het pure rijplezier!

Bij FOCUS zijn mountainbikes niet zomaar sportartikelen. Bij FOCUS is de frisse spoorlucht een levenselixer. De meeste FOCUS-medewerkers zijn enthousiaste fietsers, professionele feedback komt van het FOCUS Trail Team. Met andere woorden: FOCUS mountainbikes zien er niet alleen goed uit. Ze bevatten veel ervaring, gefundeerde knowhow en pure passie. Dat zie je terug in elke FOCUS mountainbike - van de crosscountry-hardtail tot de enduro-fully.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

FOCUS MTB hardtail of fully?

Je zou kunnen denken: Waarom zou ik op een hardtail rijden als er tegenwoordig absoluut betrouwbare en efficiënte FOCUS MTB full suspension-fietsen zijn? Toegegeven, deze vraag ligt voor de hand. De fully's van tegenwoordig zijn goed en voor velen een goede keuze. Toch zijn er argumenten om voor een FOCUS-hardtail te kiezen. Daarom willen we hieronder de voor- en nadelen van de twee soorten constructies kort toelichten.

Een FOCUS-mountainbike-hardtail is perfect voor jou als ...

  • je wilt deelnemen aan marathon- of crosscountrywedstrijden.
  • je liever op grindpaden, zandwegen of gemakkelijke paden rijdt.
  • een puristisch gevoel, directe feedback en minimaal gewicht belangrijker voor je zijn dan maximaal comfort en optimale grip.
  • je een fiets zoekt die minimaal onderhoud vergt.
  • je een fiets met de beste prijs-prestatieverhouding zoekt.

Als je op veeleisende trails rijdt waar de beste grip en een hoog comfort waardevol zijn, is een FOCUS-fully perfect voor jou. Maar let op: FOCUS-fully is niet zomaar FOCUS-fully. Wil je een pijlsnelle trailfiets die een perfect compromis biedt tussen efficiëntie, laag gewicht en een krachtige achterdriehoek? Dan is de THRON-serie perfect voor jou. Als maximale grip en controle op uitdagende afdalingen voor jou het belangrijkst zijn, zoek dan niet verder dan de JAM-modellen. Hieronder worden de vier FOCUS mountainbike categorieën in detail gepresenteerd. Ook lichten we de belangrijkste technologieën toe die in FOCUS mountainbikes worden gebruikt. Zo kun je de juiste FOCUS fiets kopen die aan je behoeften voldoet.

FOCUS WHISTLER: fluisterstille metgezel in het dagelijks leven

De FOCUS MTB Hardtail WHISTLER is de perfecte introductie in de wereld van FOCUS mountainbikes. Hij biedt uitstekende allround-eigenschappen voor een eerlijke prijs. De WHISTLER is een trouwe metgezel voor je dagelijks leven. Hij is net zo leuk op boodschappenritten door de stad als op off-road excursies. Alle WHISTLER-modellen zijn uitgerust met een robuust aluminium frame. Voor een strak uiterlijk zijn alle kabels intern in het frame geleid - net als bij de topmodellen! Het frame biedt vele mogelijkheden voor het monteren van accessoires. Je kunt bijvoorbeeld achteraf spatborden, bagagedragers of verlichting monteren. Of je kunt gaan voor het WHISTLER 3.6 EQP-model: EQP staat bij FOCUS-fietsen voor 'Equipped'. Hij wordt geleverd met spatborden, verlichting, een standaard en een naafdynamo.

FOCUS RAVEN: pijlsnelle crosscountryracefiets

Ben je op zoek naar een fiets die waanzinnig efficiënt is, superlicht en een echte visuele traktatie? Hier is hij: de FOCUS MTB RAVEN. Het is het Cross Country (Race) model van FOCUS. Hij kan echter veel meer dan rondjes draaien op circuits. Een superlichte en snelle fiets is namelijk niet alleen leuk in competitieverband. De FOCUS RAVEN is perfect voor eindeloze trailavonturen en onvergetelijke bikepacking-tochten. Op de FOCUS MOUNTAINBIKE RAVEN kun je je verheugen op deze hoogtepunten:

  • comfortabele C.I.A. carbon frame
  • praktische R.A.T. steekassen die van het verwisselen van wielen kinderspel maken
  • geveerde voorvork met 10 mm veerweg
  • bewezen, ongecompliceerde 1x12 aandrijving van SRAM

FOCUS THRON: de 130 mm trailraket

Kun je niet kiezen tussen een sportieve racer en een speelse long-travelfiets? Dan moet je de FOCUS THRON uitgebreid bekijken. De 130 mm-fully is waanzinnig efficiënt en biedt tegelijkertijd verbazingwekkend veel plezier. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van een lichtgewicht frame, de strakke, comfortabele F.O.L.D.- achterdriehoek en een moderne trailgeometrie. Het resultaat: op het parcours is de THRON een echte raket! Uphill vlieg je letterlijk als op een crosscountryfiets. Downhill heb je volledige controle, net als op een volwaardige endurofiets. De FOCUS MTB THRON brengt de mountainbike disciplines cross country en trailrijden terug tot een gemene deler: puur rijplezier.

FOCUS JAM: het trailspeelgoed voor grote mensen

Olly Wilkins is een FOCUS trail team rider en een echte mountainbikelegende uit Engeland. Hij houdt van snelle downhills, vloeiende paden en enorme sprongen. Als je hem vraagt wat zijn favoriete fiets is, zal het antwoord zijn: de FOCUS MTB JAM! Deze MTB-fully van FOCUS belichaamt alles waar Olly van houdt. Deze motor heeft vooral één ding voor ogen: plezier. De krachtige achterdriehoek van 150 mm biedt het nodige vertrouwen op hoge sprongen en snelle afdalingen. De geometrie is perfect om altijd controle te houden, zelfs bij hoge snelheid bergafwaarts. De JAM heeft een compact frame met een vlakke stuurhoek en een korte achterdriehoek. De geoptimaliseerde F.O.L.D. De achterdriehoek is mooi progressief en geoptimaliseerd voor de nieuwste generatie schokdempers. Met Flip Chip kun je de geometrie van de FOCUS JAM aanpassen aan je voorkeuren. De unieke C.I.S. steel geeft de Jam een opgeruimd uiterlijk.

De belangrijkste FOCUS-technologieën in één oogopslag

FOCUS C.I.A. - comfort waar je het nodig hebt.

Het gebruik van carbon opent nieuwe mogelijkheden in het fietsontwerp. FOCUS Carbon MTB frames gebruiken geen klassieke buizen. In plaats daarvan worden koolstoflagen in mallen gelegd en onder hoge druk uitgehard. Afhankelijk van de aard van deze afzonderlijke lagen en hoe ze gerangschikt zijn, ontstaan verschillende eigenschappen. Op deze manier kun je precies bepalen of een deel van het frame extreem stijf is of eerder comfortabel. Dit is wat FOCUS doet met zijn C.I.A. technologie. C.I.A. staat voor comfort improving areas. Deze 'comfortzones' worden op de FOCUS-hardtail RAVEN gebruikt bij de zadel- en kettingsteunen en in het onderste gedeelte van de zitbuis. Het resultaat: een hardtail achterdriehoek die aanvoelt als een strakke fully. Het biedt aanzienlijk meer comfort en controle dan een conventioneel ongeveerd frame.

FOCUS R.A.T.: steekas opnieuw ontworpen

FOCUS R.A.T. staat voor rapid axle technology. Dit beschrijft goed wat de R.A.T.- steekas is: hij maakt gebruik van de voordelen zoals de hoge stijfheid van een steekas en combineert die met de snelheid van een snelspansysteem.

FOCUS C.I.S.

Dat versnellingskabels en remleidingen door het frame worden geleid is niets nieuws. Bij FOCUS gaan ze nog een stap verder. FOCUS C.I.S. staat voor cockpit integration solution. Het betekent dat alle lijnen van het stuur direct in de stuurpen 'verdwijnen'. Dit zorgt voor een ongekend strak uiterlijk en biedt nog een groot voordeel: de kabels zijn zo perfect beschermd - tegen knikken en tegen stof en vuil.

FOCUS F.O.L.D.

F.O.L.D. staat voor FOCUS optimized linkage design en dus voor het door FOCUS ontwikkelde achterdriehoeksysteem. Het wordt gebruikt in alle fietsen van de FOCUS-fully-mountainbike-categorie. Het wordt gekenmerkt door een gevoelige respons voor het beste comfort en grip en een sterke eindprogressie voor maximale controle. Het systeem heeft een laag, centraal zwaartepunt, waardoor de FOCUS-fully uitstekend te hanteren is. De zogenaamde chassis flex, lang beproefd in de autosport, is een bewuste verticale meegaandheid. Het zorgt ervoor dat de achterdriehoek ook onder zijdelingse belasting optimaal werkt. Het FOCUS F.O.L.D.- systeem wordt gebruikt op alle FOCUS fully's en is aangepast aan het betreffende gebruiksgebied.