Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

FOCUS racefietsen: Dropbar fietsen voor de beste tijden en avonturen

FOCUS definieert de categorie racefiets kort en krachtig: Enerzijds staat het FOCUS-racefietsmodel IZALCO MAX voor een aerodynamische high-tech lichtgewicht constructie. Het is de juiste fiets voor iedereen die op jacht is naar beste tijden en KOM-trofeeën. Zijn tegenhanger is het ATLAS-model met echte endurance geometrie en uitgesproken grindgenen. Als je van uithoudingsavonturen houdt, is deze FOCUS-dropbarfiets precies jouw ding. FOCUS fietsen besparen je alle tussenstappen, zodat je maar één beslissing hoeft te nemen: volle kracht of vol plezier?

Verder lezen

Welk type FOCUS-racefiets ben jij?

Eerlijk gezegd is FOCUS racefiets niet de juiste categorienaam voor het ATLAS-model. Het is een gravelfiets met alles wat daarbij hoort. Welke FOCUS racefiets voor jou geschikt is, hangt duidelijk af van je voorkeuren. Voordat we dieper ingaan op de bijzondere kenmerken van de twee modellen, laten we kort uitleggen wat ze allemaal inhouden. Zo kun je de juiste FOCUS fiets kopen die aan je behoeften voldoet. De IZALCO MAX is een volbloed racefiets. Hij is superlicht, superefficiënt en 100 procent aerodynamisch. Het is een stijlvolle, hightech racefiets en perfect voor als elke seconde telt. Of ben je op zoek naar avontuur en lange fietstochten? Dan is de FOCUS Gravel Bike ATLAS jouw model. Het is robuust, comfortabel en totaal veelzijdig. We gaan nu in op de details van de twee modellen. Daarvoor kun je de vraag voor jezelf beantwoorden: Welk FOCUS Dropbar bike-type ben jij?

De FOCUS racefiets: IZALCO MAX

Waar staat de Max voor in het IZALCO-model? FOCUS heeft daar een duidelijk antwoord op: een maximale lichtgewicht constructie. Het bedrijf uit de Duitse stad Stuttgart bereikt dit met een op de computer berekend carbon frame. Hij gebruikt precies zoveel materiaal als absoluut noodzakelijk is - geen gram meer! Met 890 gram is het frame sensationeel licht. Toch is het stijf waar het stijf moet zijn. Tegelijkertijd biedt hij voldoende comfort voor een aangename rit. De vezels aan de achterdriehoek hebben bijvoorbeeld meer flex en kunnen trillingen en kleine schokken perfect compenseren. Een aerodynamisch geoptimaliseerd frame heeft een overeenkomstige geometrie nodig: op de FOCUS-racefiets zit je in een sportieve, gestrekte houding - ideaal voor een efficiënte voortbeweging! Klinkt dat als de ideale racefiets voor jou? Dan kun je je verheugen op nog veel meer chique details!

Racefiets-finesse tot in het kleinste detail

De FOCUS IZALCO MAX-racefiets is zeker geen standaardfiets. Waar je ook kijkt, overal wachten doordachte en verfijnde details op je. De speciaal ontwikkelde stuurpen is een ware traktatie. Alle kabels lopen intern en verdwijnen direct in de balhoofdbuis. Dit ziet er niet alleen goed uit: zo worden ze optimaal beschermd, waardoor je minder onderhoud hebt. Om de hogere stand te compenseren is de stuurpen 11 graden naar beneden gekanteld, wat een sportieve, aerodynamische rijpositie oplevert. De stuurpen is verkrijgbaar in zes lengtes van 70 tot 120 mm.

De quick-release steekas R.A.T. van FOCUS is eveneens ingenieus en volkomen praktisch: hij combineert de voordelen van een klassieke snelspanner met de stijfheid van een steekas. Wij garanderen je: je hebt nog nooit zo snel een wiel met steekas verwijderd als op deze FOCUS racefiets.

Een fraai detail is de D-vormige zadelpen: hij is gestroomlijnd en comfortabel tegelijk. Ook de 28 mm brede banden combineren maximale efficiëntie en comfort. Zo zie je maar: alles aan de IZALCO is 'MAX'. Tot aan het gewicht: met 7,3 kg totaalgewicht is dat het enige dat echt mini is aan deze FOCUS racefiets.

De focus bij FOCUS ATLAS: lange avonturen!

Roept de naam FOCUS gravelbike beelden op van eindeloze gravelwegen in een adembenemend woestijnlandschap? Dat zou opzettelijk kunnen zijn. De Atlas Mountain Race is een cultevenement in de gravelscene. Misschien staat hij al op je bucketlist? Hoe dan ook: de FOCUS gravelbike genaamd Atlas is gemaakt voor dergelijke omstandigheden. Als het avontuur roept, staat de ATLAS aan de start! Hij heeft een robuust aluminium frame met allerlei schroefdraadoogjes. Je kunt er bikepacking-tassen en -accessoires aan bevestigen en op avontuur gaan. Of je kunt besluiten een fiets te bouwen voor dagelijks gebruik: de modellen met de toevoeging EQP zijn volledig uitgerust met spatborden, bagagedrager en verlichting. Dit maakt de Atlas perfect voor dagelijks woon-werkverkeer. FOCUS zegt het zo: "De Atlas is de allrounder onder de allrounders" - daar kunnen we het absoluut mee eens zijn!

De gravelfiets ATLAS is ook voorzien van allerlei goed doordachte details. Allereerst de indrukwekkende bandenspeling: maar liefst 47 mm brede banden passen in de achterste driehoek en de vork, en de FOCUS bike is ook compatibel met 650B-wielen. Zo kan hij worden opgebouwd als een uiterst robuuste avonturenfiets. De Atlas is uitgerust voor grote avonturen: het compacte frame zorgt voor de beste rijeigenschappen en een comfortabele zithouding. Op deze fiets voel je je nog steeds geweldig, zelfs na een lange dag in het zadel. Ondertussen hoef je je nergens zorgen over te maken. De apparatuur werd gekozen om vooral één ding: betrouwbaar te zijn. Dit geldt absoluut voor de GRX-schakelgroep van Shimano.

Net als bij de racefiets FOCUS IZALCO MAX lopen de lijnen van het stuur naar het frame volledig intern. Dit ziet er niet alleen sexy uit, maar biedt ook ideale bescherming voor de kabels, waardoor het onderhoud laag blijft.

Aluminium of carbon: FOCUS racefiets of FOCUS gravelbike

FOCUS kiest niet voor één framemateriaal. FOCUS kiest voor een volkomen pragmatische benadering en stelt eerst de vraag: welk materiaal is ideaal voor welke toepassing? Het antwoord hierop is duidelijk: op de FOCUS carbon racefiets IZALCO MAX wordt alleen carbon gebruikt. FOCUS gebruikt daarentegen aluminium voor het frame van de ATLAS gravelbike en combineert dit met een lichtgewicht carbon vork.

De FOCUS-Max carbon-technologie wordt gebruikt op de FOCUS racefiets. Het staat voor een maximale lichtgewicht constructie. Het computerberekende ontwerp van de vezels maakt een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid mogelijk. Het hoge druk gietproces zorgt ook voor maximale sterkte. Het resultaat is een ultralicht, robuust en comfortabel frame op belangrijke plaatsen. Hierdoor ontstaat een waanzinnig efficiënt frame waarmee je de beste tijden op asfalt kunt halen.

Het is een ander verhaal op de FOCUS ATLAS gravelfiets. Hier is het gewicht secundair. In plaats daarvan gaat het om maximale betrouwbaarheid. Daarnaast is de prijs van de fiets een beslissingscriterium. Aluminium heeft het voordeel in deze combinatie: Het materiaal is absoluut beproefd en biedt de beste verhouding tussen gewicht, stijfheid en een redelijke prijs.