Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Mammut Eiger Extreme - bergsportkleding en -uitrusting voor professionele outdoor-sporters

De Mammut-Eiger-Extreme-collectie, genoemd naar de legendarische berg en zijn noordwand, omvat bergsportkleding en -uitrusting zoals hoogfunctionele jassen, broeken, bergschoenen, rugzakken, maar ook klimgordels en klimhelmen. Hun gebruiksdoel: radicale en extreme omstandigheden, zoals die alleen voorkomen in hoogalpien terrein, op de noordwanden van deze wereld, tijdens expedities en skitochten op grote hoogte. Hier vind je compromisloze high-performance-kleding voor avonturen tot het uiterste.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Eiger Extreme - radicale en hoogfunctionele bergsportkleding voor extreme sporters

De Eiger – mythe, legende, maar bovenal een berg van extremen.
Zijn meer dan 1800 meter hoge noordwand, de wand der wanden, stond lange tijd bekend als "het laatste probleem van de Alpen" en werd afgedaan als onmogelijk te beklimmen. Pas in 1938 kon hij worden bedwongen, nadat talloze touwteams en bergbeklimmers bij eerdere pogingen het leven hadden gelaten. Tot op de dag van vandaag zijn de Eiger en vooral de noordwand ervan nog steeds een van de grootste en gevaarlijkste uitdagingen in de bergsport.

De imposante top is niet zonder reden de inspiratiebron voor Mammut's high-performance-collectie voor extreme alpinisten en extreme scenario's: Eiger Extreme.
Tijdens expedities, skitochten in hoogalpien terrein of zelfs ijsklimmen is hoogwaardige bergsportkleding, waar je 100% op kunt vertrouwen, onmisbaar. Al sinds de eerste generatie, die in 1995 werd gepresenteerd, staat de Eiger-Extreme-collectie met zijn opvallende oranje-blauwe design garant voor maximale functionaliteit, kwaliteit en niet te vergeten een minimaal gewicht.

Generatie na generatie is de Eiger-Extreme-serie erin geslaagd de norm te stellen en de textieltechnologie voortdurend te vernieuwen. Al in 2006 was Mammut in staat, om de tweede generatie duidelijk te optimaliseren op het gebied van gewicht, comfort en bewegingsvrijheid. De derde generatie overtuigde in 2011 voor het eerst met eigen modellen voor dames evenals rugzakken en schoenen geoptimaliseerd voor extreme omstandigheden. In 2017 werd de vierde generatie verder verbeterd op het gebied van bewegingsvrijheid, door bij het ontwerp rekening te houden met de speciale bewegingen tijdens het klimmen.

Drie jaar later, in 2020, komt Mammut met de nieuwe en vijfde generatie van de Eiger Extreme en vertrouwt op innovatieve textieltechnologieën zoals het nieuwe GORE-TEX® Pro. Speciaal ontworpen voor professionele buitensporters en dus voor extreme uitdagingen en belastingen, biedt het je maximale bescherming en extreme robuustheid en duurzaamheid. Naast een uitstekende slijtvastheid, zelfs op rotsachtig terrein, biedt GORE-TEX® Pro ongeëvenaarde waarden op het gebied van winddichtheid, waterdichtheid en ademend vermogen.

Mammut Eiger Extreme - bergsportkleding en -uitrusting voor professionele outdoor-sporters

Hardshell, softshell, isolatie, midlayer & baselayer voor ongeëvenaarde performance in hoogalpien terrein

Terrein in het hooggebergte vergt alles van je. Niet alleen moet elke stap of elke greep juist zijn, maar ook je kleding. Je volledige concentratie is gericht op de wand, het ijsveld voor je. Er zijn nauwelijks scenario's te bedenken waarin een slecht zittende of niet 100% functionele jas, broek of schoen slechter uitkomt. Met de Mammut Eiger Extreme hoef je niet langer bij je kleding stil te staan. Hier krijg je zeer specifieke en zeer functionele outdoor-kleding, die de bergtop gemakkelijker bereikbaar maakt. Voor dames en heren, natuurlijk. Er zijn specifieke lijnen van de Eiger-Extreme-collectie:

  • Eiger Extreme Nordwand. Hardshell-jassen en hardshell-broeken van GORE-TEX® Pro-materiaal. Zeer robuust, wind- en waterdicht. Afgerond met klimhelmen, klimgordels, rugzakken, handschoenen en mutsen. Perfect voor extreem gebruik.
  • Eiger Extreme Eigerjoch. Donsjassen en isolatiejacks, maar ook isolerende t-shirts, te dragen als tussen- of buitenlaag. Er wordt synthetisch PrimaLoft®-materiaal gebruikt, dat is geoptimaliseerd door strategisch geplaatste donsvulling, voor maximale thermische prestaties.
  • Eiger Extreme Eisfeld. Robuuste en zeer elastische hybride softshell-jassen en softshell-broeken voor de perfecte combinatie van weerbestendigheid, isolatie, ademend vermogen en flexibiliteit. Perfect voor bergbeklimmen, klimmen of skitochten.
  • Eiger Extreme Eiswand. Midlayer-jacks als verwarmende tussenlaag. Gemaakt van stretchstof of antibacteriële en geurafwijzende merinowol, voor optimale vochtregulatie en een beter ademend vermogen.
  • Eiger Extreme Moench. Longsleeves en t-shirts fungeren als basislaag. Vocht wordt van het lichaam naar buiten afgevoerd en je blijft aangenaam droog. Een antimicrobiële afwerking voorkomt onaangename geurtjes.
Mammut Eiger Extreme - bergsportkleding en -uitrusting voor professionele outdoor-sporters

Eiger Extreme rugzakken, helmen, schoenen - compromisloze bergsportuitrusting voor extreme omstandigheden

Als complete outdoor-outfitter heeft Mammut binnen de Eiger-Extreme-collectie nog meer te bieden dan professionele bergsportkleding. Perfectie en functionaliteit houden niet op bij jassen en broeken. Op de berg moet je kunnen vertrouwen op je schoeisel, je rugzak en vooral je klimgordel. Daarom is er in 2011 ook een outdoor-uitrusting voor extreme scenario's gelanceerd in de vorm van de Eiger-Extreme-Nordwand-serie. Deze omvat volledig stijgijzer-compatibele bergschoenen en berglaarzen voor hoogalpiene tochten, noordwanden of expedities tot 6000 m.

"Iedereen heeft zijn eigen rugzak te dragen". Dankzij de hoogwaardige Trion Nordwand alpiene rugzakken uit de Eiger-Extreme-collectie krijgt dit gezegde zonder uitzondering een positieve betekenis en wil je voortaan waarschijnlijk geen enkele andere rugzak meer dragen. Natuurlijk radicaal ontworpen voor extreme sporten - ultralicht, bijzonder slijtvast, met uitstekend draagcomfort, bevestigingsmogelijkheden voor ski's, ijsbijlen, touwen en trekkingstokken - zijn ze ongeëvenaard geschikt voor ski-, bergsport- en klimtochten.

Het Eiger-Extreme-portfolio wordt gecompleteerd door extreem lichte klimgordels voor prestatiegerichte klimmers en klimhelmen met MIPS-systeem, die je hersenpan extra bescherming bieden bij een impact.