Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ORTLIEB zadeltassen: waterdicht, compact & milieubewust

Ben je op zoek naar een zadeltas die geschikt is voor alle weersomstandigheden en waarmee je ook nog eens milieubewust op reis kunt? Dan zijn ORTLIEB-zadeltassen precies wat je zoekt! Met meer dan veertig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige, robuuste en 100 procent waterdichte outdoor-uitrustingen, is ORTLIEB een bekend merk geworden. Bovendien komt het bedrijf uit Heilsbronn elk jaar met nieuwe, innovatieve patenten die de harten van milieubewuste fietsers sneller doen kloppen - zowel voor de dagelijkse rit als voor de lange fietsreis.

Verder lezen

Watervaste zadeltassen van ORTLIEB in verschillende maten

Het bedrijf uit de kleine stad in de buurt van Neurenberg heeft zichzelf gevestigd als een van de toonaangevende fabrikanten van waterdichte premium-uitrusting - en niet zonder reden! Een zadeltas van ORTLIEB biedt je perfect aangebrachte, waterdichte opbergruimte zonder dat je er tijdens je rit hinder van ondervindt. Zo heb je altijd alles bij je wat je nodig hebt, zoals je sleutels, een kleine reparatieset, energierepen en een reservebinnenband. In onze shop vind je de perfecte kleine tas voor het hoognodige, de middelgrote oplossing en ook de XXL-zadeltas met meer dan 10 liter opbergruimte voor bikepacking:

  • Micro Two: Deze ultralichte fietszadeltas van ORTLIEB past perfect op racefietsen en mountainbikes. Met een volume van 0,6 liter biedt hij ruimte voor de belangrijkste spullen, beschermd door een rolsluiting en elastische riemen. Dankzij de soepele kliksluiting kun je hem gemakkelijk aan de zadelrails bevestigen en met één hand verwijderen.
  • Saddle-Bag Two: Verkrijgbaar in twee maten, met een volume van 1,6 liter en 4,1 liter, is deze Saddle-Bag Two bijna net zo ruim als een kleine rugzak. Hij wordt met klittenband direct aan de zadelpen bevestigd en biedt extra veiligheid dankzij de gecoate nylon stof en reflector.
  • Seat-Pack: De verschillende Seat-Pack-modellen bieden je veel opbergruimte, zodat je niets tekort hoeft te komen tijdens het bikepacken. Afhankelijk van hoe je de rolsluiting vastmaakt, kun je tussen de 4,5 en 11 liter of tussen de 8 en 16,5 liter meenemen. Met behulp van extra sterk klittenband kun je de Seat-Pack ook aan de zadelpen bevestigen. Off-road dient hij als spatbord.

ORTLIEB zadeltassen – duurzaam en lokaal geproduceerd

ORTLIEB zorgt voor een revolutie op het gebied van duurzaam tassen-design, waarbij elke zadeltas het bewijs is van duurzame kwaliteit en milieubewuste productie. Meer dan 70 procent van de materialen zijn afkomstig uit Duitsland, waardoor de fabrikant kan profiteren van korte transportroutes en hoge milieunormen. Maar ORTLIEB gaat nog een stap verder: tegen het einde van 2025 wil het bedrijf al zijn stroom voor de productie zelf opwekken en streeft naar een CO2-emissiebalans van nul in 2030.

Bovendien is ORTLIEB niet alleen geïnteresseerd in de verkoop van haar producten, maar ook in het creëren van duurzame metgezellen voor je fietstochten. Met 18.000 reparaties per jaar en vijf jaar garantie op elk product breekt het merk bewust met de wegwerpcultuur. Bij elke nieuw ontworpen fietstas van ORTLIEB ligt de focus op duurzaamheid, zodat je gemakkelijk losse onderdelen kunt vervangen. Zelfs tien jaar nadat een model niet meer geproduceerd wordt, zorgt de fabrikant er met beschikbare reserveonderdelen voor, dat je vertrouwde tassen de wegen kunnen blijven veroveren.

Jouw ORTLIEB zadeltas bij BIKE24

Seat-Pack, Saddle-Bag Two of Micro Two - in onze shop vind je de juiste ORTLIEB-zadeltas voor jouw fiets. Je kunt ook kiezen uit een grote selectie fietsaccessoires en bijvoorbeeld stuurtassen. En als je alle producten voor je fiets bij ons bestelt, bespaar je jezelf de moeite van het zoeken in verschillende shops. We zorgen er ook voor dat je spullen op hetzelfde moment aankomen, zodat je maar één keer op de post hoeft te wachten. Je bespaart op verzendkosten en verpakkingsafval - je kunt de tijd veel beter gebruiken voor een aangename tocht op je bike!