Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SCOTT e-mountainbike – meer power, meer plezier!

SCOTT heeft de term innovatie verankerd in zijn bedrijfs-DNA. Geen wonder dus dat het in 1958 in de VS opgerichte bedrijf ook op het gebied van e-MTB's een leidende rol speelt. Omdat SCOTT staat voor moderne, hoogwaardige mountainbikes, vind je ook talrijke spannende modellen in het SCOTT e-mountainbike-portfolio. Daarmee wordt elke klim kinderspel en ontstaan er volledig nieuwe mogelijkheden. Met een SCOTT elektrische mountainbike rijd je sneller, verder en langer. En boven alles beleef je op een e-MTB van SCOTT het perfecte single-trail-avontuur!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

SCOTT e-mountainbike – welke soorten zijn er?

SCOTT verdeelt zijn e-MTB-assortiment in drie hoofdcategorieën: trail, sport en enduro. Welke SCOTT elektrische mountainbike voor jou de juiste is, wordt hieronder uitgelegd.

SCOTT sport e-MTB – voldhoudende allrounder

We beginnen met de SCOTT Sport e-MTB-categorie. Het Aspect-eRide-model is een veelzijdige mountainbike-hardtail, een SCOTT e-mountainbike zonder vering achteraan. Deze fiets is perfect voor het rijden op eenvoudiger terrein. Hij combineert de wereld van gravelbikes met die van volledig geveerde trailfietsen. Brede banden, krachtige schijfremmen en bergklare versnellingen zijn standaard op deze modellen.

Als je van endurance-toeren op eenvoudig terrein houdt, is de SCOTT Aspect-eRide perfect voor jou. Op extreem veeleisende trails en afdalingen kunnen de Sport-modellen hun grenzen bereiken. Als je vooral op gravel-, bos- en onverharde paden rijdt, bieden de SCOTT sportfietsen je alles wat je nodig hebt. De tegenhanger van de Aspect-eRide voor dames heet de SCOTT Contessa Active eRide.

SCOTT trail e-MTB – snel, licht en wendbaar

Wij noemen trailbikes graag snelle trailraketten! Hun vering is krachtiger dan die van hardtails. Volledige vering zorgt voor comfort en zekerheid, terwijl een sportieve geometrie zorgt voor perfecte handling op de trails. De SCOTT Genius is de klassieke trailbike, die verkrijgbaar is in de Genius eRide-variant met motor. Andere modellen in deze categorie zijn de Patron eRide, de Strike eRide en de respectievelijke damesmodellen met de toevoeging Contessa.

Als je geen toer rijdt zonder uitdagende singletrails, dan is een trailbike perfect voor jou. SCOTT trail-e-mountainbikes bieden een perfecte balans tussen stijfheid, comfort en een laag gewicht. Ze zijn bij uitstek geschikt voor endurance-tochten.

SCOTT enduro e-MTB – sneller, steiler, hoger!

Trails kunnen bergafwaarts niet steil genoeg zijn en grote sprongen horen erbij? Dan moet je eens kijken naar een enduro e-MTB van SCOTT. In tegenstelling tot een SCOTT trail e-mountainbike hebben enduro e-bikes een duidelijke focus: maximaal downhill-plezier. De motor is je ingebouwde shuttle of liftvervanger met maar één doel: je zo snel mogelijk naar het begin van de volgende afdaling te brengen. Met dikke banden en een veerweg tot 180 mm zijn SCOTT enduro elektrische mountainbikes sterke speelkameraden die nergens voor stoppen.

SCOTT women’s e-MTB – for ladies only

Veel e-mountainbikes van SCOTT zijn verkrijgbaar in een versie speciaal voor vrouwen. Je kunt deze modellen herkennen aan de naam Contessa. Ze bieden een aangepaste geometrie en SCOTT damesfietsen leggen veel nadruk op perfect op elkaar afgestemde contactpunten. De verbinding tussen de berijder en de bike moet passen: met de SCOTT Contessa-modellen kun je er zeker van zijn, dat dat zo is.

Veelgestelde vragen over de e-MTB

Wat is de actieradius van een e-mountainbike?

Er is geen algemeen antwoord op deze vraag. Zuiver technisch gezien geeft de capaciteit van de accu een belangrijke objectieve indicatie van de levensduur ervan. Deze wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh). Er zijn echter veel variabele factoren die de actieradius van je fiets sterk beïnvloeden:

  • het gewicht van de motor en de berijder. Ben je stevig of tenger? Is je fiets massief of een lichtgewicht? Rijd je met of zonder bagage? Eén ding is duidelijk: hoe zwaarder je basis-setup is, hoe meer energie er nodig is om hem in beweging te krijgen.
  • kwaliteit en regeling van de motor. Moderne motoren met intelligente regelsystemen besparen energie en vergroten de actieradius. SCOTT vertrouwt op systemen van Shimano en Bosch en dus op moderne componenten van de marktleiders.
  • de omgevingsomstandigheden. Beklim je de ene berg na de andere of is je route vlak? Heb je tegenwind of juist wind mee? Is het buiten aangenaam warm of ben je midden in de winter onderweg? Al deze factoren zijn van invloed op hoe ver een acculading je brengt.

Na verloop van tijd krijg je er een gevoel voor, hoe ver je kunt komen met een volle lading. Moderne systemen zoals dat van SCOTT geven je er op elk moment inzicht in, zodat je het altijd weet en je rit zo nodig kunt aanpassen.

Hoe lang duurt het om de accu van mijn SCOTT e-mountainbike op te laden?

Tegenwoordig hebben moderne accu's voor e-mountainbikes meestal een capaciteit van 500 Wh. Het duurt meestal ongeveer vijf uur voordat ze weer vol zijn. Minder dan drie uur is nodig om de accu tot ongeveer 80 procent op te laden.

Waar moet ik op letten bij het schoonmaken van mijn e-MTB?

In principe zijn moderne e-MTB's waterdicht - je kunt er in alle weersomstandigheden zonder aarzelen op rijden. In principe moet je bij het schoonmaken alleen de normale "regels" volgen. De belangrijkste regel is: maak je fiets niet schoon met de harde straal van een hogedrukreiniger. Een tuinslang en een borstel of doek garanderen een zachte reiniging van je fiets. Voor de zekerheid kun je de contactplaten van je accu na het wassen drogen. In de winter is het verstandig om uw accu in een warme omgeving te bewaren. Als je je fiets in een tuinhuisje stalt en de temperatuur komt onder het vriespunt, kun je de accu het beste mee naar binnen nemen, de warmte van je woning in.

650B of 29 inch - welke wielmaat is geschikt voor mij?

De meeste SCOTT e-mountainbikes zijn compatibel met beide wielmaten. Je hebt de keuze en kunt bij twijfel je fiets ombouwen.  SCOTT e-mountainbikes worden standaard geleverd met 29-inch-wielen. Deze moderne wielmaat is populair geworden, omdat hij veel voordelen heeft. Vooral hun uitstekende roleigenschappen zijn hiervoor verantwoordelijk. Ze zorgen ervoor dat 29-inch-fietsen comfortabeler zijn en zekerder over de trails rollen. 650B-wielen zorgen voor wendbaardere rijeigenschappen en passen meestal bij rijders die er een speelse, actieve rijstijl op na houden.