Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SCOTT e-bike innovatie voor asfalt en offroad

Wat is het verschil tussen een elektrische fiets SCOTT en een conventionele fiets van SCOTT? Één ding is zeker: de verschillen zitten niet in de kwaliteit en ook niet in het moderne, stijlvolle ontwerp. Een SCOTT elektrische fiets is 100 procent in lijn met de SCOTT-filosofie: ze zijn innovatief, beproefd en perfect op jou afgestemd. Dankzij de elektromotor bieden ze ook een paar kleine traktaties: je beklimt de bergen sneller en kunt langere tochten rijden. Je wint tijd, gaat comfortabeler en sneller vooruit en geniet van puur plezier op twee wielen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

SCOTT e-mountainbikes

SCOTT is een echte mountainbikepionier en heeft deze status ook verdiend voor zijn elektrische mountainbikes. De SCOTT e-MTB-modellen zien er niet alleen goed uit - ze zitten vol innovaties. SCOTT heeft voor elke smaak de juiste fiets in het assortiment: voor duurritten en voor dagelijks gebruik zijn de SCOTT Sport e-MTB-modellen precies goed. Licht, snel en wendbaar zijn de eigenschappen die de SCOTT Trail e-MTB's het beste omschrijven. Wil je genieten van maximaal rijplezier, vooral bergafwaarts? Wil je dat je fiets de shuttle is die je naar de volgende start van de trail brengt? Dan moet je eens kijken naar de categorie SCOTT Enduro e-MTB. Overigens zijn veel e-mountainbikes van SCOTT verkrijgbaar in een versie speciaal voor vrouwen. Elektrische fietsen van SCOTT voor vrouwen hebben de toevoeging Contessa.

SCOTT e-bikes: snelheid ontmoet plezier

Racefietsen zijn supersnelle voertuigen waarmee je razendsnel over asfaltwegen en -paden kunt glijden. Is een motor überhaupt nodig, staat die de sportieve aspiraties van wielrenners niet in de weg? Een elektrische racefiets van SCOTT is natuurlijk niet voor hardcore bergtraining of races. Er zijn echter veel gebruiksgebieden waar een elektrische racefiets van SCOTT echte voordelen biedt. Een elektrische racefiets is ideaal voor ongedwongen duurtraining: dankzij de elektromotor kun je ongewenste krachtpieken elimineren en zuivere duurtrainingen voltooien. Als je terugkomt na een blessure of pauze, bieden e-racefietsen je een ongedwongen herintrede. Last but not least zijn elektrische racefietsen ideaal voor woon-werkverkeer. Dankzij de elektrische motor kun je gemakkelijk naar kantoor fietsen en kom je niet helemaal doorweekt van het zweet aan. Het belangrijkste voordeel van een elektrische racefiets van SCOTT is de maximale funfactor: Met een elektrische racefiets kun je gemakkelijk de bergen beklimmen, sneller rijden en langere tochten maken. 

SCOTT-racefietsen staan erom bekend geen compromissen te sluiten. Ze zijn licht, efficiënt, perfect aangepast aan de behoeften van hun berijders en waanzinnig esthetisch. SCOTT stelt dezelfde hoge eisen aan de ontwikkeling van zijn elektrische racefietsen. Het doel is om elektrische racefietsen te bouwen die er niet uitzien alsof ze een e-aandrijving hebben. Wij zouden zeggen: SCOTT heeft dat verdomd goed gedaan! Bij alle SCOTT Addict RC eRide-modellen moet je goed opletten dat je merkt dat het een elektrische fiets is. De slanke Mahle-naafmotor en de discreet in de onderbuis verborgen accu's maken dat mogelijk.

SCOTT e-trekking en SCOTT e-touring: voor lange pleziertochten

Zoek je een elektrische fiets voor alle gelegenheden? Eentje waarmee je in het weekend lange tochten door het platteland kunt maken? Zoek je tegelijkertijd een elektrische MTB die je doordeweeks comfortabel naar je werk brengt en geschikt is voor het doen van de wekelijkse boodschappen? Welkom bij SCOTT e-Trekking- en SCOTT e-Touring-fietsen: Deze twee categorieën combineren het beste van verschillende werelden. Noem het een woon-werkfiets met mountainbike-genen of een alledaagse mountainbike - het feit is: SCOTT e-Trekking- en SCOTT e-Touring-fietsen zijn de perfecte metgezellen in alle situaties. 

SCOTT e-Trekking- en SCOTT e-Touring-fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende uitrustingspakketten, zodat je de perfecte elektrische MTB kunt vinden. Als je van off-road rijden houdt, is de volledig geveerde SCOTT Axis eRide Evo Tour FS perfect voor jou. Voor puristen is de ongeveerde as perfect. Vrouwen zijn blij met het compacte frame van de Axis Lady-versie. Dankzij het bagagerek zijn alle Axis-modellen uiterst veelzijdig in het dagelijks gebruik. Van boodschappen tot reistassen: je kunt er alles mee vervoeren. 

Ben je meer gericht op stadsgebruik, dan zijn de SCOTT Sub Tour eRide-modellen jouw ding. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei variaties. Speciale damesmodellen en een uniseks lage instap zorgen ervoor dat iedereen zich er comfortabel bij voelt.

Categorie elektrische stadsfiets SCOTT: bye-bye, verkeersgekte!

Het verkeer in onze steden wordt steeds gekker. Lange files, gestreste mensen op zoek naar een parkeerplaats, plus lawaai en uitlaatgassen. Met een elektrische stadsfiets van SCOTT is dat voorgoed voorbij. In plaats van in de file te staan, kun je genieten van het rustige fietspad door het park. Terwijl de anderen nog op zoek zijn naar een parkeerplaats, heb jij al een kop verse, hete koffie in je hand. In feite is het al lang bewezen: met een elektrische fiets ben je sneller in de stad dan met welke auto dan ook. 

De elektrische stadsfietsen van SCOTT zijn niet alleen snel, maar ook uiterst stijlvol en technisch hypermodern. De verschillende modellen van de SCOTT Sub Sport eRide vervoeren je comfortabel door de stad. Ze laten het niet bij incidentele uitstapjes in onverhard terrein. De SCOTT Silence eRide is een echte woon-werkspecialist. Zijn moderne ontwerp en geavanceerde batterijtechnologie maken hem tot een pionier van de transportrevolutie. En het gaat nog sneller: met Bosch Performance Speed aandrijving biedt hij ondersteuning tot 45 km/u! Bij het zoeken naar een elektrische stadsfiets van SCOTT komen natuurlijk ook dames aan hun trekken.

SCOTT fietsen elektrisch FAQ


E-MTB of elektrische stadsfiets - welke is geschikt voor mij?

Op het eerste gezicht lijken veel elektrische fietsen erg op elkaar. In feite hebben elektrische stadsfietsen en elektrische mountainbikes van SCOTT veel gemeen. Van het robuuste frame tot de moderne uitstraling tot de middenmotor en de accu in de onderbuis: beide typen elektrische fietsen hebben veel elementen gemeen. Toch zijn er duidelijke verschillen. 

Een elektrische MTB van SCOTT.... 

- Heeft bredere banden met een dik lamellenprofiel 
- Heeft meestal aanzienlijk meer veerweg 
- Heeft een aanzienlijk sportievere geometrie 
- Wordt meestal geleverd zonder spatborden en zonder verlichting 

Heeft krachtigere remmen en speciale MTB-onderdelen zoals een hydraulisch verstelbare zadelpen en MTB-versnellingen met de juiste overbrengingsverhouding. 

Een elektrische stadsfiets van SCOTT... 

- Heeft meestal smallere banden met minder profiel 
- Komt met een optimale geometrie voor gebruik in de stad. Hij heeft een vrij rechtopstaande, comfortabele zitpositie 
- Is uitgerust met spatborden en een bagagerek 
- Heeft doorgaans verlichting 
- Is bovendien uitgerust met een frameslot 

Wat is het verschil tussen een elektrische fiets en een s-pedelec?

Er is geen snelheidsbeperking voor conventionele fietsen en elektrische fietsen. Voor elektrische fietsen is er in plaats daarvan een maximumsnelheid voor de motorondersteuning. In Duitsland is deze snelheid 25 km/u voor elektrische fietsen. Als je harder rijdt, schakelt de motor uit. Dit is het verschil tussen elektrische fietsen en S-pedelecs: S-pedelecs ondersteunen je rit tot een snelheid van 45 km/u. Trouwens: bij alle elektrische fietsen moet je trappen. Alleen door aan het pedaal te draaien wordt de motorische ondersteuning überhaupt geactiveerd. Afhankelijk van de stand wordt je trapkracht dan tot 300 procent versterkt.

Wat is de actieradius van mijn elektrische fiets?

Deze vraag kan niet algemeen beantwoord worden. Verschillende factoren zijn verantwoordelijk voor hoeveel energie een batterij moet bijdragen naast je trapkracht: 

- De topografie: is het voortdurend bergop en bergaf of rijd je altijd op het vlakke? 
- Het totale gewicht: hoeveel weeg je? Heb je ook zware bagage gemonteerd? Hoe hoger het totale gewicht van je fiets, inclusief jou en je bagage, hoe meer accuvermogen nodig is. 
- Welke stand heb je ingesteld en hoeveel trap je zelf? Logisch: als je de hele tijd in turbostand rijdt en zelf weinig trapt, moet je accu navenant meer presteren. 
- Net als bij een conventionele fiets zijn de omgevingsomstandigheden van invloed op de benodigde aandrijfenergie. Slechte wegomstandigheden zijn bijvoorbeeld net zo energetisch intensief als sterke tegenwind.

Heb ik een verzekering nodig voor mijn elektrische fiets?

Bij een pedelec ondersteunt de elektromotor je tot een snelheid van 25 km/u en een maximaal vermogen van 250 watt. Pedelecs zijn wettelijk gelijk aan gewone fietsen. Dat betekent: Je hebt geen vergunning of verzekering nodig. Een goede diefstalverzekering is in elk geval aan te bevelen.  

Bij een S-pedelec ligt dat anders: hier kan de motor tot 4000 watt leveren en tot 45 km/u ondersteunen. Voor S-pedelecs heb je een exploitatievergunning, een verzekeringsplaatje en een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Je hebt ook een rijbewijs klasse AM of B nodig.