Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SCOTT kinderfietsen: het startsein voor de fietsende levensstijl!

Voor SCOTT zijn fietsen niet alleen een vervoermiddel. Voor SCOTT zijn fietsen een levensstijl, een passie en een dagelijkse metgezel. Daarom vervullen kinderfietsen van SCOTT een belangrijke missie: met zijn Kids Bikes wil SCOTT de volgende generatie inspireren voor vrijheid op twee wielen. Met veel plezier kunnen zelfs de allerkleinsten vroeg wennen aan de fietslevensstijl. Hoogwaardige, stijlvolle kinderfietsen van SCOTT zorgen voor veiligheid en zelfvertrouwen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De naam SCOTT staat voor kwaliteitsfietsen en innovatieve geest. Dit merk-DNA is terug te vinden in elke SCOTT-kinderfiets. Het doel is duidelijk: de kinderen enthousiast maken voor plezier op twee wielen. Daarvoor is goed materiaal nodig dat veilig en leuk is en afgestemd op de behoeften van de betreffende leeftijdsgroep. Daarom heeft SCOTT drie modelreeksen kinderfietsen in haar programma: kinderfietsen hebben wielen van 12 tot 16 inch en zijn bedoeld voor kinderen van ongeveer twee tot zes jaar. Voor de vijf- tot twaalfjarigen zijn de fietsen van de Big Kids-serie ideaal. Ze zijn er met wielen van 20 tot 26 inch. Er steekt een bijzonder concept achter de Future Pro-serie. Het is gericht op kinderen van alle leeftijden en wil hen het beste van het beste bieden. 

Elke SCOTT-kinderfiets biedt de volgende kenmerken: 

  • een SCOTT-kinderfiets is licht van gewicht. Dat is belangrijk, je kroost heeft immers nog niet veel kracht. 
  • SCOTT-kinderfietsen zien er goed uit. Als de kinderen de fiets mooi vinden, rijden ze er graag op. 
  • SCOTT-kinderfietsen zijn van hoge kwaliteit, robuust en voorzien van betrouwbare onderdelen. Dit garandeert het hoogste niveau van veiligheid en daarmee de gezondheid van je kroost. 
  • SCOTT-kinderfietsen zijn aangepast aan de behoeften van de kleintjes, terwijl ze tegelijkertijd veel elementen uit de wereld van de fietsen voor volwassenen gebruiken. Dit maakt het veel gemakkelijker om over te stappen op het volgende grotere model.

SCOTT Little Kids: de intrede in de wereld van SCOTT kinderfietsen

De eerste fiets is voor elk kind iets bijzonders. SCOTT weet dit en daarom zien de Little Kids-modellen er allemaal net zo cool uit als de fietsen voor volwassenen. Om een kinderfiets leuk te maken, moet hij er niet alleen goed uitzien. Functie en veiligheid zijn veel belangrijker. SCOTT heeft de nodige kennis en ervaring om hiervoor te zorgen. Elke SCOTT kinderfiets is dienovereenkomstig licht, robuust en absoluut betrouwbaar. 

Voor de kleintjes heeft SCOTT het Walker-wiel in het assortiment. De Contessa-versie is speciaal ontworpen voor meisjes. Als de kleintjes groeien en voldoende evenwichtsgevoel hebben ontwikkeld, kunnen ze overstappen op de 14inch- en 16inch-modellen met kettingaandrijving.

SCOTT Big Kids: de SCOTT kinderfiets groeit met je mee

Beginnen met school markeert het begin van een nieuwe fase in het leven van elk kind. De Big Kids Bikes van SCOTT begeleiden je kinderen op dit avontuur! De Big Kids-modellen beginnen met een wielmaat van 20 inch - ideaal voor opgroeiende kinderen van ongeveer vijf tot zes jaar. Je kinderen groeien - de SCOTT Big Kids-modellen groeien met hen mee: eerst wordt er overgeschakeld op 24inch-, daarna op 26inch-modellen. Visueel en functioneel zijn alle Big Kids-fietsen van het hoogste niveau. Dit maakt het gemakkelijker om over te stappen op het volgende grotere model. 

Op de Little Kids-kinderfietsen wennen de jongeren aan het fietsen en ontwikkelen ze het belangrijke evenwichtsgevoel. De volgende stap is de overstap naar de Big Kids-modellen: eindelijk zijn er versnellingen en, op veel modellen, gripvaste schijfremmen en een verende voorvork. De technologie groeit met je mee. Dit biedt extra veiligheid en maakt het gemakkelijker om later over te stappen op fietsen voor volwassenen. Zoals bij alle SCOTT-modelseries zijn er bij de Big Kids Bikes speciale modellen voor meisjes, die de toevoeging Contessa dragen.

Future Pro: voor de sterren van morgen

Er zit een bijzonder idee achter de SCOTT Future Pro-fietsen: SCOTT wil het plezier in fietsen stimuleren en het talent van je kroost bevorderen met het beste materiaal dat beschikbaar is. Elke SCOTT-kinderfiets uit de Future Pro-serie is een miniversie van het bijbehorende model voor volwassenen: hij lijkt op jouw fiets. Het enige verschil: hij is kleiner. Misschien ben je wel een beetje jaloers op je kroost! 

Het Future Pro-idee heeft trouwens geen leeftijds- of maatbeperkingen. Overeenkomstige modellen zijn verkrijgbaar van kleine wielen tot volledig geveerde jeugdfietsen. Een cool hoogtepunt in de SCOTT Future Pro-serie is de SCOTT Gravel 400-fiets: Deze minigravelbike rolt op 24inch-wielen en is de perfecte introductie tot de wereld van dropbar bikes voor je junior!