Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Simplon E-Bikes: Kraftpakete Made in Austrian E-Bikes

Simplon fietsen zijn vanaf het begin in Oostenrijk gebouwd. Beste prestaties en hoogste kwaliteit zijn stevig verankerd in het DNA van het bedrijf. Dat geldt ook voor de e-bikes van het fietsbedrijf uit Hard aan het Bodenmeer. Simplon e-bikes bieden high-end technologie, de fraaiste looks en uitstekende rijeigenschappen. Het zijn dus topfietsen met dat beetje extra power.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Simplon geschiedenis

De Simplonpas is een Zwitserse bergpas in het kanton Wallis. Het was de inspiratie voor de naam van het bedrijf toen het in 1961 werd opgericht. De boodschap erachter was duidelijk: met een Simplon-fiets zijn zelfs de toppen van 2000 meter in de Alpen geen probleem. Sindsdien is "fietsen van topklasse" het motto van het merk Simplon, dat aanvankelijk ook boten en bootmotoren verkocht. Sinds 1970 richt het bedrijf zich echter uitsluitend op de productie van fietsen. Sinds de jaren zeventig zijn racefietsen een stokpaardje van Simplon. Toen de Oostenrijkse wielerlegende Gerhard Zadrobilek in 1981 de Ronde van Oostenrijk op een Simplon model won, kreeg het merk landelijke aandacht. De introductie van een mountainbike assortiment in 1988 was de volgende mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. De zoon van bedrijfsoprichter Kurt Hämmerle, Andreas, bracht deze trend vanuit de VS naar de vestiging van het bedrijf in Hard, Oostenrijk. Overigens blijft Simplon tot op de dag van vandaag trouw aan zijn productie in Hard aan het Bodenmeer. Meer dan 180 medewerkers produceren hier alle Simplon modellen - ook de Simplon e-bike productie is hier gevestigd.

Simplon elektrische fiets: Individueel, mooi en lichtgewicht

Als je een Simplon koopt, kies je bewust voor een hoogwaardig product, gemaakt in Oostenrijk. Je kunt er zeker van zijn dat een Simplon e-bike aan deze eisen voldoet. Een Simplon e-bike betekent de hoogste kwaliteit zonder compromissen. Je hoeft alleen maar te beslissen welke fiets voor jou geschikt is. Wat voor type e-bike is het voor jou? De Simplon elektrische fietsen bestrijken alle categorieën: van e-racefietsen tot e-MTB's, simplon e-bike damesmodellen tot e-trekking en e-touring bikes, de Oostenrijkers hebben van alles in hun assortiment. Hieronder gaan we in op wat de afzonderlijke modelseries onderscheidt.

Simplon e-MTBs

Zijn dit echt e-bikes? Bij de e-MTB modellen van Simplon moet je naar de details kijken. Want wat voor elke conventionele Simplon-fiets geldt, geldt ook voor de e-bikes: een Simplon moet goed functioneren, licht zijn en er goed uitzien. Deze kenmerken zijn ook op de Simplon e-bike modellen van toepassing. Van de lichtgewicht e-hardtail tot de robuuste Simplon e-bike met krachtige Bosch CX-motor: Simplon weet de complete aandrijftechniek onopvallend in het frameconcept te integreren. En de nieuwe modellen met de superlichte TQ motor zetten de kroon op het geheel. Eigenlijk verraadt alleen het in de bovenbuis geïntegreerde display dat het een elektrische mountainbike is. 50 Nm extra koppel en een 360 Wh batterij zorgen ervoor dat je elke berg met ongekend gemak beklimt.

Ongeacht de moderne motortechnologie zijn alle Simplon e-MTB-modellen voorzien van een heleboel slimme details. Een goed voorbeeld hiervan is de XI-geometrie. Afhankelijk van de framemaat worden verschillende achtervorklengtes gebruikt. Dit zorgt voor consistente rijeigenschappen en een perfecte wiellastverdeling - ongeacht de framemaat. De geïntegreerde kabelgeleider, de robuuste bescherming tegen stenen op de onderbuis en de beproefde 1-speed aandrijving zijn eveneens noemenswaardige details.

Dropbar e-bikes: de Simplon e-gravelfiets en de e-racefiets

De twee e-roadbike modellen van Simplon zijn ware technische wonderen. Ze zien eruit als normale dropbar fietsen. Daarnaast integreren ze een 250 Wh batterij en een bijna onzichtbare hulpmotor die je ondersteunt met een koppel van 40 Nm. Op de weg met de e-roadbike of op onverhard terrein met de e-gravelbike: met deze modellen is er geen houden meer aan - vooral bergop niet.

Bijzonder indrukwekkend is het lage gewicht. De clou: Op elke Simplon e-bike worden carbon frames gebruikt, die extreem robuust en superlicht zijn. Zo weegt de Simplon e-roadbike slechts 10,7 kilo, wat niet veel meer is dan een conventionele racefiets. Overigens: met een of twee range extenders die je op de posities van de bidonhouder kunt bevestigen, kan de batterijcapaciteit worden verhoogd tot maximaal 670 Wh.

E-trekking- en e-toerfietsen

Ze zijn robuust, veilig en comfortabel. En ze zijn ongelooflijk praktisch: de e-trekking en e-touring fietsen van Simplon zijn stijlvolle alledaagse helpers. Ze zijn een vervanging van de auto op weg naar het werk of je metgezel op een lange vakantiefietstocht. Dankzij het lichtgewicht carbon frame en de zuinige e-drive haal je alles uit één accu. Lange afstand of zware bagage - geen probleem voor de Simplon comfort e-bikes. Nu moet je alleen nog het juiste model kiezen. Van de stijlvolle woon-werk-fiets tot de praktische pakezel voor dagelijks gebruik - Simplon heeft vast en zeker de juiste e-bike voor jou in het assortiment!

Welke e-motoren gebruikt Simplon en welke is de juiste voor jou?

In Simplon e-bikes worden drie verschillende elektromotoren gebruikt. Afhankelijk van de fietscategorie en het beoogde gebruik zijn dit motoren van TQ, Bosch of Mahle. Elk e-motorsysteem heeft zijn voor- en nadelen. Welk is geschikt voor jou?

Super compact, super stil: De middenmotor van TQ
Deze motor is gloednieuw en definieert een nieuwe categorie e-bikes: hij is bedoeld voor wie een natuurlijk rijgevoel en lichte ondersteuning wil. Het systeem is extreem lichtgewicht en bijna geruisloos. Het is zo compact dat je bijna niet merkt dat e-bikes die ermee zijn uitgerust een motor hebben. Fietsen met de TQ motor hebben niet de kracht van een sterk Bosch systeem. Maar ze rijden ongelooflijk natuurlijk. Het voelt alsof je extra energie hebt getankt. Een ander voordeel van het systeem: fietsen met een TQ-motor kunnen ook met een uitgeschakelde motor prima worden bereden. Als de motor is uitgeschakeld, is deze volledig losgekoppeld van de aandrijflijn, zodat je geen weerstand voelt.

De krachtpatser: de middenmotor van Bosch
Als je prijs stelt op een sterke ondersteuning, dan is een Bosch middenmotor iets voor jou. Bosch biedt verschillende systemen die één ding gemeen hebben: Ze zijn absoluut beproefd en kunnen intuïtief worden gebruikt. Zij stellen de norm in termen van motorvermogen en accubereik. Motoren uit de Bosch Active Line zijn extreem licht en bieden 50 Nm extra vermogen. Voor langeafstandsrijders is de Performance Line ideaal. En wie maximale actieradius en maximale ondersteuning wil, kiest voor een Simplon e-bike met Bosch Performance Line CX.

Sterk en direct: naafmotoren
Met een naafmotor wordt de e-aandrijving bijna onzichtbaar. Simplon e-bikes met een naafmotor hebben geen middenmotor en bieden een zeer slank design. De 250 Wh batterij zit verborgen in de onderbuis en is bijna onzichtbaar geïntegreerd. Naafmotoren zijn geschikt voor e-bikes die een krachtige aandrijving en een slank uiterlijk moeten combineren. Bij Simplon worden ze zowel in sportieve e-bikes voor woon-werkverkeer gebruikt alsook in e-racefietsen.