Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Specialized e-bikes – typisch Specialized, alleen nog sneller!

Performance, efficiëntie en integratieve designs zijn de maatstaven, waarmee de Specialized Turbo serie e-bikes zich laten meten. Daarom hebben de ingenieurs van Specialized een eigen, geïntegreerd aandrijfsysteem ontwikkeld. Ervaar wat het betekent, om sneller en met meer plezier op je bestemming aan te komen met de Specialized e-bike-modellen bij BIKE24!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Wat voor soort Specialized e-bikes zijn er?

Specialized heeft voor alle gebruiksgebieden de juiste e-bike in het assortiment. Natuurlijk zijn er verschillende Specialized e-MTB-modellen. Je vindt ook e-bikes voor woon-werkverkeer en city-e-bikes in het portfolio. Gloednieuw zijn de Specialized e-gravel-bikes en de e-racefietsen van de Californiërs. Specialized e-bikes worden ontwikkeld en getest in Zwitserland. De volgende e-bike-categorieën zijn verkrijgbaar bij Specialized:

  • Specialized e-mountainbikes (ook verkrijgbaar als Specialized e-MTB voor dames)
  • Specialized e-active-bikes (met e-bike-modellen van Specialized voor dames en heren)
  • Specialized e-road- en e-gravelbikes

Wat maakt een Specialized elektrische fiets zo speciaal?

Specialized hecht de hoogste waarde aan functie en esthetiek bij al haar bikes. Specialized e-bikes zijn daarop geen uitzondering. Het motorconcept van Specialized is buitengewoon. De Superlight-serie is ongelooflijk licht en biedt precies die power, die sportieve rijders wensen. De motor en accu verdwijnen bijna in het frameontwerp en leveren een indrukwekkende power en actieradius. Bij de Full-Power-serie zegt de naam alles. Deze fietsen bieden maximale ondersteuning en actieradius en zijn perfect voor jou, als je op zoek bent naar de krachtigste e-bike. Trouwens: je kunt alle Specialized e-bikes herkennen aan de naam "Turbo".

Welke motoren en accu's gebruikt Specialized?

Specialized heeft vanaf het begin vertrouwd op zijn eigen motorontwerp, dat werd ontwikkeld in samenwerking met motorspecialist Brose. Met hun eigen sensortechnologie, accu-technologie en geavanceerde software hebben de motoren van Specialized hun eigen karakteristieken. Hun loop is ongelooflijk rustig en krachtig. Wanneer je de topsnelheid bereikt of de motor op "off" zet, wordt hij ontkoppeld. Dan kun je trappen alsof je op een fiets zonder motor rijdt en voel je geen weerstand. Specialized-accu's profiteren van het gepatenteerde Battery Management System BMS. Dit zorgt voor maximale prestaties, de grootst mogelijke actieradius en een lange levensduur van de accu.

Specialized Mission Control – wat is het bijzondere aan de Specialized e-bike-app?

Met de Specialized e-bike-app kun je niet alleen verschillende ondersteuningsniveaus instellen. Deze app maakt elke rit op je e-bike tot jouw individuele ervaring. Je kunt elk ondersteuningsniveau precies afstellen, zoals jij dat wilt. Het coolste is, dat de app je helpt bij het plannen van je tochten. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat je nooit zonder power komt te zitten. Als je invoert dat je een tocht van 60 kilometer wilt rijden, deelt de app automatisch het accuvermogen zo in, dat je genoeg hebt. Een andere coole feature is de motorondersteuning die wordt afgestemd op je hartslag. Je kunt zeggen: ondersteun me zodanig, dat ik niet boven de 130 slagen per minuut kom. Dit is uniek en opent compleet nieuwe mogelijkheden met je e-bike. Dit maakt het interessant voor wedstrijdrijders, die bijvoorbeeld precies op basis van hun hartslag of Watt-verbruik willen trainen.

E-mountainbikes van Specialized – welke modellen zijn er?

De Turbo Levo is de klassieker onder de e-bikes van Specialized. Het is een enduro-allrounder met een krachtige motor en een ruime vering van 150 mm. Je kunt hem kopen met een aluminium frame of een edel carbon frame. De nieuwe Turbo Levo SL herken je niet meer al een e-bike. Met zijn 17,3 kg is hij sensationeel licht en rijdt hij bijna als een conventionele Specialized MTB. De Turbo Kenevo is de big bike onder de e-bikes van Specialized. Hij is ideaal voor veeleisende trails en ruw terrein. Verschillende hardtail-mountainbikes maken het aanbod compleet. Deze omvatten de Turbo Levo Hardtail, de Turbo Tero en de Turbo Tero Step-Through.

E-Active – de moderne soort trekking-bike

Specialized heeft zijn eigen categorie gecreëerd met de E-Active lijn, die de trekking-bike opnieuw definieert. Deze bikes zijn ontworpen voor iedereen met een actieve levensstijl.  Of je nu naar kantoor fietst, boodschappen doet, reist of in het algemeen geniet van het dagelijks leven, je vindt het juiste model onder de Specialized E-Active Bikes. De Turbo Vado is bijvoorbeeld een stijlvolle woon-werk-bike met spatborden, verlichting en veel ruimte voor tassen en bagage. De Turbo Como is een comfortabele allround e-bike voor dagelijks gebruik en vrije tijd. Met zijn lage instap is hij geschikt voor iedereen die van uitzonderlijk comfort houdt. Hij is perfect geschikt als Specialized e-bike voor dames. De gloednieuwe Turbo Como SL is het hoogtepunt van de E-Active Line. Hij biedt een compleet nieuwe rijervaring voor in de stad. Hij is wendbaar, superlicht en uitgerust met alles wat je nodig hebt voor spontane stadsritten. Hoewel hij zo licht is, verdubbelt hij je vermogen zodra je begint te trappen!

Specialized E-Road – e-racefietsen en e-gravelbikes voor de perfecte sport-flow

Denk je dat bij gravelbiken en wielrennen zweet en lijden hoort? Of laat je nare tegenwind en onmenselijke beklimmingen liever links liggen, als je in plaats daarvan sneller en verder kunt rijden? Dat is precies wat je met de Specialized E-Road Bikes, genaamd Turbo Creo SL, kunt doen. Deze Specialized-e-bikes zijn indrukwekkend en je moet wel twee keer kijken om de motor en accu te ontdekken. Als je hem optilt, denk je bij jezelf: Is dat eigenlijk wel een e-bike? De S-Works Creo SL weegt slechts 12,2 kg, wat lichter is dan sommige conventionele racefietsen. Desondanks levert de motor maar liefst 240 Watt en een actieradius tot 180 km. De Turbo Creo SL is verkrijgbaar als racefietsvariant met smalle banden of als gravel-variant. In dat geval heeft hij bredere banden, een andere overbrengingsverhouding en een dropper-post-zadelpen.