Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Specialized e-mountainbikes – grenzeloos plezier

Specialized is niet alleen een mountainbike-pionier, maar is ook in de e-MTB-sector altijd vertegenwoordigd geweest. Van begin af aan is het idee achter de Specialized e-mountainbikes hetzelfde geweest: bikes bouwen, die vrijwel dezelfde rijeigenschappen bieden als niet-gemotoriseerde fietsen. Tegelijkertijd maken de Turbo e-bikes van Specialized gebruik van de voordelen die moderne e-motoren met zich meebrengen. Met andere woorden: een Specialized elektrische mountainbike is in feite een trail- of endurobike - alleen met een extra portie vermogen voor nog meer plezier op de trails!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Specialized Turbo – de klassieker onder de Specialized e-MTB's

Je herkent alle Specialized e-mountainbikes aan de naam Turbo. De Turbo Levo is de klassieker in het Specialized e-MTB-assortiment. Met zijn krachtige motor en innovatieve frameontwerp heeft hij altijd nieuwe standaarden gezet. Er wordt bijvoorbeeld aan de voorkant een 29-inch-wiel gebruikt en een 27,5-inch-model aan de achterkant. Deze wielcombinatie van de Specialized E-MTB Fully zorgt voor een uitzonderlijk speels rijgedrag. Bovendien kun je hem perfect aan jouw wensen aanpassen via een zesvoudige geometrie-instelling. Met een ruime veerweg is de Turbo Levo klaar voor de meest veeleisende trails. In tegenstelling tot bij veel andere fabrikanten krijgen e-mountainbikes van Specialized een heel andere naam dan hun niet-gemotoriseerde tegenhangers. De Turbo Levo is qua rijeigenschappen vergelijkbaar met de Stumpjumper EVO.

Turbo Kenevo – de Big Bike onder de Specialized e-bikes

Als je geen enkele trail te uitdagend vindt, is de Turbo Kenevo je topkeuze in de categorie Specialized Fully E-Bike. Met een veerweg van 170 mm kun je hem het beste vergelijken met de Specialized Enduro. Dankzij de motor en het bijbehorende extra vermogen kun je langer op deze Specialized e-mountainbike rijden en genieten van meer sprongen, drops en plezier.

Voor trail-puristen: de Specialized Turbo Tero

Als je van het pure mountainbike-gevoel houdt, dan is de Specialized e-bike Hardtail Turbo Tero gemaakt voor jou. Het is het hardtail-platform onder de Specialized e-bikes. Hij maakt indruk met zijn betrouwbare technologie en zijn tijdloze, sobere ontwerp. Je kunt hem in verschillende versies krijgen: als puristische mountainbike, als alledaagse fiets met bagagedrager, spatborden en verlichting of als comfortabele fiets met een lage instap.

Specialized Turbo SL – de evolutie van de e-mountainbike

Een deel van het idee achter de Turbo SL Bikes zit in de naam: SL staat voor Superlight en dat geldt voor elke Specialized elektrische mountainbike met deze toevoeging. Achter het idee gaat meer dan alleen een laag gewicht schuil. Specialized Turbo SL Bikes zijn de versoberde variant van de e-mountainbike. Wat overblijft is precies wat sportieve rijders willen voor hun e-bike. Dit betekent natuurlijk meer vermogen dankzij de e-motor. Het betekent ook een soepel stuurgedrag en een geweldige look - precies zoals je gewend bent van je conventionele Specialized mountainbike. Kortom, een Specialized e-MTB met het achtervoegsel SL is je perfecte mountainbike, maar dan met meer vermogen en actieradius. Het geeft je precies de juiste hoeveelheid extra power om langer plezier te hebben op je favoriete trails.

Specialized Mission Control App – voor je perfecte e-MTB

Hoe maak je van een normale e-MTB jouw persoonlijke, perfect afgestelde e-mountainbike? Deze vraag heeft Specialized zichzelf gesteld en het antwoord is: door de motor perfect af te stemmen op jouw rijstijl en actieradius. Met de Mission-Control-app kun je de motor aanpassen aan jouw rijstijl, je ritten vastleggen en je batterij in de gaten houden. Je kunt de app ook koppelen met ANT+-apparaten zoals een hartslagband of power-meter, wat compleet nieuwe mogelijkheden biedt. Je kunt bijvoorbeeld je bike mededelen: Geef me precies het vermogen waarmee ik zelf constant 100 Watt lever of mijn hartslag niet hoger dan 130 slagen is. Op deze manier kun je je training perfect regelen of je kracht ideaal indelen. Of je kunt zeggen: Ondersteun me op zo'n manier, dat de batterij voldoende is voor mijn tocht van 60 kilometer. Dankzij de Mission-Control-app is je Specialized e-MTB echt smart!

Welke motoren gebruikt Specialized?

Het is geen geheim dat Specialized zijn motoren samen met de Duitse e-bike-motorspecialist Brose ontwikkelt. Dankzij in Zwitserland ontwikkelde elektronica en een eigen accumanagementsysteem hebben Specialized-motoren hun eigen kenmerken. Specialized-motoren lopen ongelooflijk rustig en zijn ongewoon stil. Een andere speciale eigenschap is, dat ze volledig worden ontkoppeld van de aandrijving, zodra je de topsnelheid bereikt of de motor op "uit" zet. Dan rijd je zonder extra weerstand - je e-MTB voelt aan als een conventionele fiets.

Welk framemateriaal wordt voor Specialized e-mountainbikes gebruikt?

Specialized bouwt over het algemeen aluminium en carbon frames voor zijn e-MTB-modellen. Afhankelijk van het model en de prijsklasse wordt het ene of het andere materiaal gebruikt voor een Specialized E Bike MTB. Voor de Big Bike Turbo Kenevo vertrouwen de Californiërs op robuuste aluminium frames. De Hardtail Turbo Tero bijvoorbeeld is alleen verkrijgbaar met een aluminium frame. Er zijn verschillende versies van de Turbo Levo. Grofweg kun je zeggen, dat de robuust uitgeruste instapmodellen een aluminium frame hebben. De high-end-modellen in de categorie Specialized MTB E Bike zijn uitgerust met extreem lichte carbon frames. Hieronder vallen bijvoorbeeld de S-Works Turbo Levo SL of de Turbo Levo SL Comp Carbon.