Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SRAM Eagle Transmission – ongekend robuust, eenvoudig en duurzaam

De Eagle Transmission stelt nieuwe standaarden. Hij heeft geen derailleurhanger of stelschroeven nodig en biedt dus een ongelooflijk robuuste constructie die zelfs de zwaarste uitdagingen aankan. De ophanging en afstelling zijn hiervoor volledig opnieuw doordacht. Het nieuwe full-mount ontwerp maakt een innovatieve montage direct op de wielas mogelijk. Samen met de perfect afgestelde en aanpasbare draadloze overbrenging en de nieuwe versnellingstechnologieën kun je nu in elke situatie perfect schakelen. Altijd en overal!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Bekijk de eenvoudige installatie van de Eagle Transmission in de video:

Voorwaarden en installatie - zo eenvoudig als robuust

De Eagle Transmission heeft een volledig nieuw type vering op de as en heeft geen derailleurhanger of stelschroeven nodig. De vering is gebaseerd op de universele constante van de wielas zelf en kan dankzij het nieuwe full-mount ontwerp direct op UDH-compatibele frames worden gemonteerd. Elk frame dat voldoet aan de "UDH-specificatie" of een "hanger-less interface" heeft, kan worden opgewaardeerd. Het schakelsysteem is hiervoor ontworpen en klaar voor zware belastingen, ook op de e-MTB.

Vanwege de nieuw ontworpen ophanging moest ook de compatibiliteit van de onderdelen met elkaar opnieuw worden gedefinieerd. Alle onderdelen met de aanduiding T-Type kunnen zelfstandig worden gecombineerd en zijn niet uitwisselbaar met bestaande Eagle-onderdelen.

De montage van de Eagle Transmission is verbluffend eenvoudig en er zijn slechts enkele stappen en gereedschappen voor nodig. Alles wat je nodig hebt is een T-25 Torx sleutel, een 8-millimeter inbussleutel, een kettingpons en je bent klaar: voorbereiden, bevestigen en vastzetten. De AXS-app en de setup-sleutel helpen je en geven je ook het exacte aantal flattop-kettingschakels voor elke individuele fiets.

Alle details over de nieuwe SRAM Eagle Transmission in de video:

Een nieuwe manier van schakelen - de technologieën en innovaties van de Transmission

De Eagle Transmission is ongelooflijk robuust en duurzaam en vereist geen lastige fijnafstelling. Of het nu gaat om bergetappes, sprinten of een e-MTB, het schakelen verloopt ook onder belasting altijd soepel en functioneel. De redenen hiervoor zijn talrijk en gebaseerd op vele innovatieve ontwikkelingen. 

De nieuwe derailleurkooi lijkt gebogen en zorgt voor zo min mogelijk slijtage omdat hij door de hoek altijd optimaal is uitgericht. Dankzij de Overload Clutch kan de voorderailleur vrij bewegen en zich zelfs na een harde impact onmiddellijk perfect herpositioneren. Dankzij de skid plates kan een groot deel van de voorderailleur indien nodig afzonderlijk worden vervangen.

SRAM Eagle Transmission – soepel schakelen, overal & altijd

Cassette Mapping beschrijft de interactie tussen software en hardware tijdens het schakelen: X-Sync Technology en Retimed Shift Routes zorgen ervoor dat een speciale schakelvolgorde wordt gebruikt om de tandwielen tijdens elke schakelbeurt op elkaar af te stemmen. Er is nu slechts één perfecte positie waar de ketting kan zitten. De mapping werkt zelfs onder belasting omdat de T-Type onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. De nieuwe flattop-ketting maakt een ander belangrijk onderdeel uit van het soepele schakelproces.

Als er in het bos een tak vast komt te zitten in je tandwiel, hoef je niet meer te stoppen. Het Magic Wheel zorgt ervoor dat alles soepel loopt, zelfs als er iets in vast komt te zitten, doordat het binnenste tandwiel apart van het buitenste kan blijven draaien.

Snel schakelen? Vanaf nu kun je het met je linkerhand doen! De nieuwe ergonomische AXS Pod controllers zijn volledig instelbaar en programmeerbaar - voor zowel rechts- als linkshandigen.
 

SRAM Eagle Transmission – soepel schakelen, overal & altijd