Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
Gratis en eenvoudig retour
Find the Right Bike for Your Lifestyle

VIND DE JUISTE FIETS VOOR JOUW LIFESTYLE

Welke fiets past bij jou? Lees verder.

E-bike vs. bio-bike: Welke fiets past bij jou?

Breder stuur, smalle banden, met of zonder motor - de kleurrijke diversiteit van het aanbod aan fietsen trekt sinds oudsher mensen in hun ban. Tegenwoordig is het aanbod van fietstypes voor de verschillende gebruiksgebieden groot en al snel komt de vraag bovendrijven: Welke fiets past bij mij? 

Wat is jouw lifestyle - hoe wil je jouw nieuwe fiets gebruiken?

Een goed fietsadvies heeft vaak het doel, het toekomstige toepassingsgebied te definiëren. Wij van BIKE24 willen nog een stukje verder gaan en je helpen, de fietstypes te vinden die het beste bij jouw levensstijl passen. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring op het gebied van fietsadvies en natuurlijk de passie voor fietsen hebben wij de drie volgende fietsstijlen gedefinieerd.

Steeds meer mensen willen een duurzame levensstijl leiden. Bij hun zoektocht naar een milieuvriendelijke manier om tijdens het alledaagse leven van A naar B te gaan, kiezen zij vaak en graag voor de fiets. Als jij je precies hiermee kunt identificeren, ben jij waarschijnlijk een op duurzaamheid georiënteerde alledaagse- en toerfietser. Veelzijdige fiets- en e-bike types zoals trekking- en city-fietsen of bakfietsen zijn voor jou bijzonder interessant. 

Quality time zonder sportief bezig te zijn is een no-go? Je houdt ervan, je omgeving samen met vrienden of ook een keer alleen te ontdekken, waarbij ook een snufje spanning af en toe niet mag ontbreken? Dan is het goed mogelijk dat je een geambitieerde vrijetijdsfietser bent en een krachtige fiets voor een stressvrije compensatie zoekt. MTBs, cross- en racefietsen evenals fitness- en gravel bikes, maar ook met e-power, zijn een goede startkeuze.

Als je meer dan 10.000 km per jaar fietst en regelmatig deelneemt aan wedstrijden, is dat zo'n beetje de lifestyle van een prestatiesporter. Bovendien is het voor fietsers van dit kaliber gangbaar, systematisch de eigen prestaties te willen verbeteren. De meeste atleten hechten weliswaar ook waarde aan het uiterlijk van de fiets, maar de prestaties staan hierbij op de eerste plek.

Jouw lifestyle, jouw bike

kind met fiets

Marie – verheugt zich al op de eerste fietstochten in de lente, aangezien ze nu nog sneller onderweg zal zijn

"Omdat mijn oude fiets in de winter te klein is geworden, mocht ik een nieuwe uitzoeken. Papa bestelt eigenlijk altijd bij BIKE24 en die hadden gelukkig ook een fiets in mijn favoriete kleur paars. Bovendien heeft hij versnellingen."

man op gravelbike

Tobias – komt tot rust tijdens het commuten, om tijdens zijn werk goed gas te kunnen geven

"Het liefst stap ik al 's morgens vroeg op de fiets en fiets ermee naar het werk. Mijn fitnessbike gebruik ik vooral hiervoor en voor fietstochten. Het fietsen geeft mij het evenwicht wat ik tijdens mijn alledaagse leven nodig heb."

man op mountainbike

Thomas – is graag sportief op weg en is sneller dan zijn vrienden op de trails

"Met mijn Norco mountainbike ben ik vaak onderweg bij het Wachwitzer Höhenpark. Voor mij is vooral het plezier met vrienden belangrijk, de adrenaline en de spierpijn de dag erna - dan was het een goede middag."

vrouw op stadsfiets

Elli – fietst snel en gemakkelijk met de e-bike door de stad

"Als iedereen nog in de file staat, ben ik allang aangekomen. Ik gebruik mijn e-bike in de stad super graag voor al mijn afspraken. Of ik naar het werk moet, ga winkelen of op weg ben naar vrienden – ik ben bijna altijd onderweg met mijn fiets."

cycling along the Elbe

Schrijf je eigen verhaal

Schrijf je eigen verhaal en koop direct de fiets, die perfect bij jouw lifestyle past.

Zo plaats je een fietsbestelling bij BIKE24

Embed Youtube video

1. Bestel jouw nieuwe bike

Met een paar klicks naar je droomfiets: passende framegrootte uitkiezen, gegevens invullen, betaalmethode uitkiezen, bevestigen, klaar!

2. Wij verzenden hem voorgemonteerd

Voor een snelle verzending en een nagenoeg rijklare bike wordt elke fiets omvangrijk voorgemonteerd en pas daarna opgeslagen.

3. Levertermijn afspreken & afmonteren

Onze transporteur levert op het door jou gewenste tijdstip. En met onze montage-instructies is de eindmontage in een paar stappen afgerond.