Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsophangsystemen aan de wand - hoe je je fiets mooier kunt stallen met muurbeugels

Fietsen maken deel uit van het dagelijkse straatbeeld. Een leven zonder de flexibiliteit van de fiets is je nauwelijks voor te stellen, en het is geen toeval dat steeds meer mensen fietsen. Maar waar laat je je fiets als er niet op gereden wordt? Op deze pagina presenteren we je verschillende mogelijkheden om je fiets aan de muur te bevestigen. Met een fietsbeugel aan de wand creëer je niet alleen meer ruimte, maar maak je van je fiets ook een mooi woonaccessoire. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Waarom heeft het zin om je fiets aan de muur op te hangen?

Als er niet op gereden wordt, staan fietsen vaak in de weg. Of het nu in de gang, in de kelder of in de garage is - een tweewieler die op zijn eigen fietsstandaard staat, neemt ruimte in beslag. En als je er langsloopt en per ongeluk tegen het stuur aan stoot, valt hij in het ergste geval om en raakt mogelijk zelfs beschadigd. Een oplossing hiervoor is een fietsbeugel voor aan de muur. Muurbeugels voor fietsen zorgen voor orde, omdat je de fiets eenvoudigweg aan de wand kunt hangen. Het resultaat is niet alleen meer ruimte, maar ook een opgeruimde uitstraling – of het nu in de garage is of in de woonkamer.

Fietsophangsystemen voor aan de muur - de belangrijkste voordelen op een rij

  • Een fietsophangsysteem aan de muur houdt de boel netjes.
  • Met een ophangsysteem voor fietsen creëer je meer plek in de betreffende ruimte.
  • Een muurbeugel beschermt je fiets tegen per ongeluk omstoten.
  • Een fietsophangbeugel kan van je fiets een blikvanger maken.
  • Een mooi fietsophangsysteem is een decoratief statement dat je verbondenheid met je fiets benadrukt. Een dure racefiets van carbon kan prachtig worden gepresenteerd met een muurbeugel.

Hoe werkt een muurbeugel voor fietsen?

De meeste fietsophangsystemen kun je gemakkelijk aan de muur bevestigen, waarna je de fiets aan de houder hangt. Daarvoor zijn er meestal een of meer beugels, die de fiets op zijn plaats houden. Afhankelijk van de aanbieder kan dat bijvoorbeeld een beugel voor de bovenbuis of voor het achter- of voorwiel zijn. Om de velg te beschermen en ongewenst wegglijden te voorkomen, voorzien veel fabrikanten de bevestigingsbeugels en de andere contactpunten met de fiets van een rubberen afdekking.

Welke verschillende modellen muurbeugels voor fietsen zijn er op de markt?

Fietsophangsystemen voor aan de muur zijn er in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Van de klassieke fietsstang via muurbeugels tot een meubelstuk dat als fietsenstandaard fungeert, is alles mogelijk.

De klassieke fietsstang is de eenvoudigste manier om je fiets aan de muur te hangen. Bevestig daarvoor gewoon de stang op de gewenste plaats en hang dan de fiets aan de beugels. Fietsstangen zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat je voor elke muur de juiste fietsstang kunt vinden. Als je je fiets op een bijzonder mooie manier wilt laten zien of als je een industriële muur op je zolder hebt, kun je bijvoorbeeld een fietsstang met een metalen houder gebruiken.

Bij muurbeugels voor aan de muur is de fiets niet aan een fietsstang bevestigd, maar rechtstreeks aan de muur. Er zijn verschillende modellen, die meestal van metaal of kunststof zijn en gemakkelijk op de juiste plaats kunnen worden bevestigd. De meeste muurbeugels kun je zowel verticaal als horizontaal monteren. Muurbeugels zijn het ideale fietsophangsysteem voor kleinere ruimtes, omdat hier geen extra plek nodig is door de directe bevestiging aan de muur.

Naast de klassieke fietsophangsystemen zijn er ook varianten met plaats voor fietshelmen, jassen, fietspompen, fietsgereedschap of andere kleine onderdelen. Bijzonder luxueuze modellen combineren de muurbeugels met opbergruimtes voor bijbehorende fietsaccessoires. Zoals je ziet, is er een breed scala aan fietsophangsystemen, die je uiteraard ook bij BIKE24 kunt vinden.

Fietsophangsystemen voor aan de muur - tips voor montage

  • Om te voorkomen dat je fiets naar beneden valt, moet je ervoor zorgen dat je het fietsophangsysteem aan een stabiele muur bevestigt.
  • We raden je aan de instructies en aanbevelingen van de fabrikanten precies op te volgen. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat de beugel goed gemonteerd is en niet plotseling met fiets en al naar beneden valt.
  • Sommige fabrikanten bieden ook video-instructies, die de montage vergemakkelijken. In de productbeschrijvingen op BIKE24 vind je vaak bijbehorende installatievideo's, als die door de fabrikant worden verstrekt.
  • De fabrikanten geven meestal een maximaal toelaatbare belasting aan voor de respectieve steunen. Je mag deze aanbeveling in geen geval overschrijden. Als de wandsteun bijvoorbeeld is goedgekeurd voor maximaal 20 kilogram, moet je er niet je elektrische toerfiets aan hangen.
  • Het draagvermogen hangt af van het materiaal van de wand. Idealiter is de muur van steen, beton of bakstenen.