Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

MAAP fietskleding voor ambitieuze fietsliefhebbers

MAAP leeft en ademt passie voor fietsen en duurzaamheid. Bovendien zijn je truien zeer functioneel en tegelijkertijd milieuvriendelijk geproduceerd. Ze zijn ook stijlvol ontworpen met gebruik van innovatieve technologieën. Het eindresultaat zijn uitstekende truien, shorts en accessoires die aan de hoogste eisen voldoen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Verschillende achtergronden, één passie: de geschiedenis van MAAP kleding

High fashion, grafisch en functioneel design - de creatieve geesten en oprichters van MAAP Cycling kwamen in 2014 samen uit een breed scala van vakgebieden om een gedeelde droom te verwezenlijken: het ontwikkelen en produceren van eigen fietskleding, die topprestaties levert en mogelijk maakt op alle gebieden van de fietssport. De gemeenschappelijke noemer van de oprichters van het bedrijf is ook hun grootste motivatie, want ze delen een brandende passie voor fietsen.

Het merk is gevestigd in Melbourne, haar bakermat en hart zijn de asfaltwegen in en rond de op één na grootste stad van Australië. Dit is waar de medewerkers elk nieuw product op de proef stellen, of het nu gaat om een MAAP-vest, -fietsbroek of -trui.

MAAP fietskleding is al groen vanaf het begin

MAAP fietskleding is al groen vanaf het begin

Van sokken via truien en brillen tot fietsjacks, het merk streeft ernaar, om alle kledingstukken en accessoires zo duurzaam mogelijk te produceren. Deze claim zit al sinds de oprichting stevig verankerd in het DNA van het merk. Het doel om 100% duurzame MAAP-wielerkleding te produceren is nog niet bereikt - maar dat is ook geen gemakkelijke taak, omdat shirts, truien en bibshorts ook uit synthetische functionele vezels bestaan, net zoals bij andere fabrikanten.

Als oplossing voor dit dilemma vertrouwen de kledingspecialisten uitsluitend op speciale stoffen, die BLUESIGN®- of OEKO-TEX®-gecertificeerd zijn. Deze certificaten garanderen, dat alle productieprocessen duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Dit houdt ook in, dat er alleen groene chemicaliën worden gebruikt, veilig voor mens en milieu. Daarnaast zijn alle productiestappen en de bijbehorende water- en luchtemissies schoon. Het principe kan in drie stappen worden samengevat:

1. Sorteren en scheiden 2. Verwerking 3. Puntjes op de i
Gebruikt plastic (zoals plastic flessen en vezels) van consumenten en uit industrieel afval  Gerecycled materiaal wordt verwerkt tot functionele vezelstrengen Weefselbanen van synthetische vezels worden tot slot behandeld (bijvoorbeeld gebleekt)

 

De overstap naar synthetische vezels uit groene bronnen gaat hand in hand met compromisloze functionaliteit. Dus bij het gebruik ervan profiteer je niet alleen van de sterke performance van je shirts en andere merkkleding. Je steunt ook een fabrikant die er alles aan doet om zijn doel te verwezenlijken, om 100% duurzaam geproduceerde kleding en uitrusting aan te bieden.

MAAP Jerseys worden „Jereseys“– kleine vergissing, groot effect

De eerlijke, gepassioneerde inzet voor duurzaamheid kan worden geïllustreerd door een kleine tikfout. De lancering van een serie damesshirts van MAAP verliep niet zo soepel als gewenst, omdat er een typefout in was geslopen: in plaats van de juiste spelling stond er "Jereseys" op de shirts.

Trouw aan zijn claim om de wereld in een betere staat achter te laten, besloot de fabrikant af te zien van een nieuwe editie. In plaats van de hele productie op de vuilnisbelt te gooien of zelfs te verbranden, werd gekozen voor open communicatie, en vandaag de dag kunnen een aantal vrouwen hun rondjes fietsen in unieke MAAP-wielertruien.

MAAP: fietskleding voor elke situatie

MAAP: fietskleding voor elke situatie

Het merk deelt zijn collecties grofweg op in twee gebieden: voor op de fiets en voor al het andere. Hoewel de oorsprong van het merk ligt in uiterst functionele jerseys en bike-shorts, zijn er tegenwoordig ook verschillende series beschikbaar voor alledaagse outfits met een sportieve look. De focus blijft echter liggen op bike-kleding, want het merk voelt zich vandaag de dag nog gepassioneerder verbonden met zijn wortels dan op de eerste dag. Naast truien omvat het assortiment ook:

 • handschoenen 
 • armwarmers voor de winter
 • fietspetten
 • fietsjacks
 • vesten
 • shorts

Alle kledingstukken zijn ontworpen met de grootste aandacht voor detail, de hoogste normen voor functionaliteit en duurzaamheid en in esthetisch aantrekkelijke designs. Dit geldt zowel voor de zomer- als wintercollectie. Je kunt MAAP-jerseys, jacks en MAAP-bibshorts ook in de winter dragen en op je fiets door sneeuw en winterse modder rijden.

MAAP fietsshirt – de allrounder

Of het nu gaat om een zware training of een ontspannen weekendrit - een MAAP-trui is een uitstekend product en begeleider op al je fietstochten. De shirts zijn ook geschikt voor enthousiaste racefietsamateurs en volbloed professionals, die elke vrije minuut op het zadel willen doorbrengen. Alle MAAP-truien hebben een aantal eigenschappen met elkaar gemeen:

 • geïntegreerde zonbeschermingsfactor
 • OEKO-TEX®-gecertificeerd zoomlint
 • lichtgewicht, ademende vezels

Als je in hartje zomer kilometer na kilometer over het verzengende asfalt rijdt, hoef je je in de Australische shirts geen zorgen te maken over zonnebrand. Ze hebben allemaal een geïntegreerde zonbeschermingsfactor van 50+. Je armen, benen, gezicht en oren moet je natuurlijk wel insmeren met zonnebrandcrème.

Niet alleen de stoffen van de shirts komen uit duurzame bronnen, maar ook de zoomnaden en andere onderdelen. Qua functionaliteit zijn de truien zeker indrukwekkend, omdat ze een minimaal gewicht combineren met een maximaal ademend vermogen en maximaal comfort.

MAAP fietsshirt – de allrounder

MAAP bibshorts – kort, klassiek, comfortabel

MAAP maakt niet alleen uitstekende shirts, ook de bibshorts behoren tot de beste die je kunt kopen. De Australiërs combineren de klassieke vorm van de bibshort met andere indrukwekkende eigenschappen:

 • indrukwekkend comfort
 • zekere pasvorm
 • bescherming tegen kou ter hoogte van de nieren

Dankzij de bretels zit je MAAP-bibshort niet alleen rotsvast, de verhoogde tailleband beschermt je nierstreek ook effectief tegen wind en kou.

MAAP shirts & fietskleding: groener gaat nauwelijks

De twee harten - fietsen en milieubescherming - kloppen eendrachtig bij het Australische merk. Voor jou betekent dit, dat alle kleding en uitrusting van de fabrikant op duurzame wijze worden geproduceerd en ook qua design en functionaliteit van wereldklasse zijn.