Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

MTB-handschoenen: bescherming en grip op de mountainbike, bij elk weer en op elke trail of downhill

Of je nu cross-country, enduro of downhill rijdt: het draait allemaal om de juiste grip. Je kunt alleen maximale controle over het stuur houden als je een goede grip hebt, niet uitglijdt en je handen niet vermoeid raken. En idealiter beschermen je MTB-handschoenen je ook tegen lastige takken, bij valpartijen en tegen wind en regen. Voor bepaalde toepassingen kunnen geïntegreerde kussentjes of beschermers je extra veiligheid bieden op de mountainbike. Hier lees je welke handschoenen zonder of met vingers of wanten je het beste kunt dragen, in zomer en winter. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Mountainbike-handschoenen - sterke begeleiders in zomer en winter

Mountainbiken in al zijn facetten is zo'n geweldige hobby, juist omdat je het het hele jaar door kunt doen en elk seizoen zijn eigen uitdagingen heeft. Alles wat je nodig hebt, is een goed stel handen voor elke trip. Daarbij zijn de juiste handschoenen onmisbaar. Met natte, koude of geschaafde handen is het MTB-gevoel meestal minder zoet.

Handschoenen zonder of met vingers en optimale ventilatie

Vooral in de zomer wil je kunnen profiteren van duurzame, beschermende MTB-handschoenen. Als de dagen lang zijn en de bossen groen, is off-road rijden extra leuk. Om ervoor te zorgen dat je een goede grip hebt zonder zweethanden te krijgen, is het verstandig om ervoor te zorgen, dat je handschoenen van lichtgewicht, ademend materiaal zijn gemaakt.

Handschoenen zonder vingers zijn natuurlijk iets minder warm, omdat ze de voorste vingerkootjes onbedekt laten. Maar deze mountainbike-handschoenen zijn ook verkrijgbaar met luchtig gaas of andere meer doorlatende stoffen. Zonder in te boeten aan slipweerstand of grip.

Handschoenen met vingers bieden nog meer bescherming en grip. Omdat ze meer oppervlak bieden, dat meestal voorzien is van antislip-ribbels op de handpalm en vingers, kun je het stuur en de versnellings- en remhendels zeer goed vasthouden.

Wind- en waterdichte thermo- en softshell-MTB-handschoenen

Warme handen zijn essentieel voor een plezierige tijd op de trails. Dat betekent niet per se dat je de dikste handschoenen wilt dragen. Afgezien van het feit dat je wat fijne motoriek verliest, is een wind- of waterafstotend membraan of de juiste pasvorm veel belangrijker.

Vochtige handen zijn moeilijk warm te houden. Dit geldt vooral als ze ook nog eens bedekt zijn met natte stof. Daarom moet je voor regenachtige ritten MTB-handschoenen kiezen die tenminste een waterafstotende of misschien zelfs een waterdichte coating of membraan hebben (zoals GORE-TEX®). Moderne weefsels hebben daarbij een balans gevonden tussen het niet doorlaten van vocht van buitenaf, maar toch je zweet naar buiten kunnen transporteren, zodat je handen ook echt droog blijven. Elastische softshell-handschoenen bieden een goede mix van bescherming tegen vocht, kou en wind.

Maar als het echt koud wordt, moet je verwarmende thermo- of winterhandschoenen bij de hand hebben. Afhankelijk van hoe vochtig of winderig het kan worden op je trail-trip, zijn handschoenen van zachte fleece voldoende, of kun je beter isolerende MTB-handschoenen nemen met volledige bescherming tegen regen, sneeuw en storm.

MTB-handschoenen met versterkingen, padding en protectoren voor downhill-gebruik

Bergafwaarts is er vaak geen tijd om na te denken over kleine of zelfs grotere takken rechts en links van het pad. Om ervoor te zorgen, dat je handen, samen met de rest van je lichaam, zo ongeschonden mogelijk beneden aankomen, is het zinvol ze een extra portie bescherming te geven. Extra kunststof verstevigingen aan de bovenkant van je handen schermen af tegen zachtere klappen of zelfs lichte verwondingen, maar beschermen je botten niet als je toch een tuimeling maakt.

Handschoenen met schokdempende beschermers zijn vaak op gevoelige plaatsen zoals de knokkels extra verstevigd. Dit type handschoen heeft zijn weg gevonden van motorcross naar MTB en kan de kans op ernstige kneuzingen, verstuikingen of breuken verkleinen.

Of je ook aan de binnenkant schuim- of gelvullingen wilt gebruiken, hangt sterk af van je individuele rijgevoel. Ze helpen beslist om schokken en trillingen te minimaliseren, maar sommige rijders hebben het gevoel, iets minder direct contact te hebben met het stuur en de ondergrond.

Andere nuttige eigenschappen van MTB-handschoenen

Ook met een mountainbike moet je af en toe paden en wegen gebruiken en oversteken waar auto's, motoren of tractoren rijden. Het kan dus geen kwaad om ook aan je handen neongeel op te lichten en licht te reflecteren, om het risico te verkleinen aangereden te worden. Ook trailrunners bevinden zich steeds vaker op mountainbike-routes en kunnen naderende MTB's beter ontwijken als ze die vroeg genoeg opmerken.

Niet zo essentieel om te overleven, maar wel heel nuttig - bijvoorbeeld voor de oriëntatie - zijn touchscreen-compatibele MTB-handschoenen. Vooral als het koud of winderig is, wil je niet je handschoenen uittrekken om op je smartphone te kijken waar de juiste afslag is.

Bij BIKE24 vind je de juiste handschoenen voor elke situatie: XC, enduro, downhill, met protectoren, met padding, waterdicht of heel warm. Natuurlijk vind je in onze winkel ook racefietshandschoenen of fietshandschoenen voor dames, heren en kinderen. Grijp je kans!