Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Magura Brakes - premium remmen voor veilig fietsen

Wat is een fiets of mountainbike zonder remmen en remblokken? Vooral één ding: gevaarlijk! Daarom is het van levensbelang om te investeren in deze onopvallende maar essentiële onderdelen. Met Magura remmen kun je je eigen individuele remsysteem samenstellen, afhankelijk van of je je fiets wilt gebruiken als vervoermiddel in de stad, om te fietsen of om te mountainbiken. De keuze van de juiste accessoires is bepalend voor een optimaal samenspel en een goede werking. En natuurlijk hangt het optimale remsysteem af van je fietstype.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Innovatieve en individuele productie

Het traditionele bedrijf Magura uit Duitsland bestaat al sinds 1893 en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van remsystemen voor fietsen. Hier worden geen kant-en-klare producten aangeboden. In plaats daarvan worden de producten in verband met het remsysteem voor de fiets voor elke klant afzonderlijk samengesteld, want de combinatiemogelijkheden zijn net zo divers als het assortiment. Overigens produceert het bedrijf niet alleen remmen en remblokken, maar ook andere fietsaccessoires zoals VYRON zadelpennen.

Magura schijfremmen voor grote remkracht

Magura schijfremmen voor grote remkracht

Met de Magura schijfrem worden de prestaties aangepast. Hierbij is de diameter van de remschijf bepalend. Hoe groter de diameter, hoe groter de toename van de remkracht. Ook het gewicht van de remschijf speelt een rol bij de prestaties, vooral voor gravity rijders. Schijfremmen voor elektrische fietsen zijn stijver, hittebestendiger en robuuster. Als het gaat om schijfremmen zijn er beginnersproducten zoals de Magura mt2, de Magura mt4 en de Magura mt8 met twee zuigerklauwen, maar ook remmen met een sterke remkracht zoals de Magura mt5 en de Magura mt7 met vier zuigerklauwen. Bovendien zijn voor- en achterremmen samen verkrijgbaar in de Magura mt5 set en de Magura mt7 set. Daarnaast is de Magura Mt thirty op verzoek verkrijgbaar als maatwerkmodel. Andere modellen zijn de Magura My Trail schijfremset en de Magura Mt Trail Sport schijfremset voor vóór en achter.

Magura velgremmen - de oplossing voor eenvoudig onderhoud

Magura velgremmen zoals de Magura hs1 of de Magura hs33 zijn een praktisch alternatief voor schijfremmen. Schijfremmen worden nu gezien als de standaard van een moderne fiets. Toch is de goede oude velgrem zeker niet van het toneel verdwenen. De velgrem is het lichtere en goedkopere alternatief als je iets zoekt dat minder ingewikkeld is om te installeren en te onderhouden en minder gevoelig is voor defecten. Met deze optie zitten vooral beginners of fietsers die niet veel tijd en energie willen besteden aan de montage aan de veilige kant.

Magura - het juiste remsysteem voor je fiets of e-bike

Magura remblokken

Magura remblokken voor schijfremmen zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Comfort voor fietsers die hun remkracht zelf willen regelen en direct onder controle willen houden, Performance voor veilig remmen tijdens lange tochten, en de Race-variant om bijzonder snel te kunnen reageren. Bij een groter lichaamsgewicht van de fietser en voor e-bikes zijn de bijzonder stabiele sportblokken het meest geschikt. Er zijn vier verschillende soorten velgremblokken: ongecoate aluminium velgen, hard geanodiseerd aluminium en keramische velgen, velgen met speciale duurzaamheid en stabiele velgen voor mountainbiken.

Het juiste remsysteem voor je fiets of e-bike

Bij het kiezen van je Magura remmen of remsysteem moet je eerst rekening houden met het type fiets waarop je rijdt. Idealiter kies je je remsysteem op basis van prestaties, ergonomie en design. Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende soorten remblokken. Daarnaast moet je het juiste stuur kiezen, dat flexibel en niet te zwaar moet zijn. Je moet ook de grootte van de remhendel kiezen in overeenstemming met de grootte van je hand om een ideale grip te hebben. Pas als alle fietsonderdelen kloppen, heb je het juiste remsysteem voor je fiets.