Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Santa Cruz Bicycles - hoogwaardige mountainbikes & e-bikes

Santa Cruz Bicycles werd in 1994 opgericht in Santa Cruz, Californië, in een oude conservenfabriek. De eerste mountainbike - de Tazmon - was een innovatieve full-suspension-fiets met een veerweg van 80 mm. Sindsdien bouwt Santa Cruz fietsen waarmee je verder, sneller en hoger kunt gaan. Santa Cruz creëert dé off-road-ervaring voor jou.

Verder lezen

Santa Cruz - kwalitatief hoogwaardige fietsen sinds 1994

Santa Cruz staat voor high-performance-mountainbikes, waarmee elke offroad-liefhebber aan zijn trekken komt: van Santa Cruz gravel-bikes via speelse trail-bikes en e-mountainbikes tot downhill-fullys met 215 mm veerweg - Santa Cruz heeft alles wat je nodig hebt voor trail-shredding.

Naast de uitstekende kwaliteit en afwerking van Santa-Cruz-fietsen draagt ook het extreem veelzijdige en krachtige VPP-achterdriehoeksysteem van de MTB-fullys bij aan de cultstatus van de Californiërs. Het is ontworpen om optimaal te werken met de beste schokdempers die verkrijgbaar zijn: met behulp van een kleine hendel achter de trapas verandert de positie van het draaipunt van de achterbrug over het veerwegbereik. De kettingspanning duwt het VPP-frame omhoog en gaat de ongewenste neerwaartse beweging tegen die wordt veroorzaakt door het trappen. De demper reageert niet op de invloed van het trappen en het vervelende opwaarts bewegen wordt effectief voorkomen: voor efficiënt klimmen en accelereren met desondanks gevoelig reactiegedrag. Het VPP-systeem biedt een grote ontwerpflexibiliteit en stelt Santa Cruz in staat om de demperfrequenties aan te passen aan het beoogde doel en karakter van elk model. Om het onderhoud te vereenvoudigen en een lange levensduur te garanderen, zijn de VPP draai-assen uitgerust met grote hoekcontactkogellagers en de schakel met een smeernippel - vrij uniek in de fietsindustrie. 

Santa Cruz Heckler e-MTB

Megatower, Bullit of Nomad? – Santa Cruz fietsen & e-bikes op een rij

Santa Cruz biedt een breed scala aan mountainbikes, e-MTB's en gravel-bikes in verschillende wielmaten, voor alle gebruiksgebieden.

Een highlight uit het Santa Cruz MTB-assortiment is de 5010, een lichte en pittige trail-fiets en de favoriete bike van Danny MacAskill. Snelle flow-trails, rotsachtige trail-passages, het lokale 4Cross-parcours of avontuurlijke ritten - met de 5010 kan het allemaal. Bij de hardtail Santa Cruz Chameleon zegt de naam alles: het is een echt transformatiewonder. Vandaag 29 inch, morgen 27,5 inch? Schakelen of single-speed? Geen probleem, en dat niet alleen: hij biedt ook de optie om de lengte van de liggende achtervork met 15 mm te variëren. Met de Santa Cruz Tallboy vervagen de grenzen tussen cross-country en trail. De trail-bike klimt bijna net zo goed als een XC-bike, maar bewijst zijn ware kracht vooral downhill. De Santa Cruz Hightower is een van de meest veelzijdige trail-bikes in het portfolio van Santa Cruz: overal waar het bochtig en steil wordt, toont hij zijn voordelen ten volle en zorgt hij voor enorm rijplezier. De Santa Cruz Megatower enduro-fully is de downhill-georiënteerde tegenhanger van de Hightower. Met een chassis gebaseerd op de Santa Cruz V10 is het een van de krachtigste enduro-bikes in het productportfolio. Voor degenen die de voorkeur geven aan ruw terrein, verdient de Santa Cruz Nomad echt een ereplaats tussen de edele freeride-fullys. Ondanks de grote veerweg en een extreme geometrie, die de grenzen van wat bereden kan worden opnieuw definiëren, blijft de Nomad een universele allrounder. Een van de veelzijdigste fietsen in het assortiment van Santa Cruz is de Santa Cruz Bronson. Of het nu lange afstanden zijn op de eigen trail of in het bike-park - de Bronson voelt zich overal thuis. De Santa Cruz V10 is de racefiets van het Santa Cruz Syndicate World Cup DH-team en de referentie voor alle downhill-racers. In alle opzichten profiteer je van het volhardende ontwikkelingswerk van het succesvolle team.

De eerste e-mountainbike van de cult-MTB-fabrikant uit Californië is de Santa Cruz Heckler: een volledig carbon frame, VPP-vering en trapondersteuningstechnologie maken het een lichte en wendbare allround fiets die veel actie biedt. Rotsen, sprongen en extreem steile downhills - de Santa Cruz Bullit e-MTB is een mix van Megatower en Nomad met elektrische ondersteuning van een Shimano-EP8-motor. Dit maakt hem de perfecte keuze voor de langste en meest veeleisende trails.

Natuurlijk mag in het rijtje off-road-"edelen" een waardige gravel-bike niet ontbreken. De Santa Cruz Stigmata crosser met carbon frame nodigt je uit om vol gas over bos- en gravel-paden te rijden. Licht, stijf, maar toch met merkbaar comfort op ruige paden.

Santa Cruz mountainbikes

 • Santa Cruz Chameleon: MX & 29 inch trail-hardtail
 • Santa Cruz Highball: 29 inch XC-hardtail
 • Santa Cruz Blur: 29 inch XC-fully
 • Santa Cruz Tallboy: 29 inch trail-fully
 • Santa Cruz 5010: 27,5 inch trail-fully
 • Santa Cruz Hightower: 29 inch trail-fully
 • Santa Cruz Megatower: 29 inch enduro-fully
 • Santa Cruz Bronson: MX enduro-fully
 • Santa Cruz Nomad: 27,5 inch freeride-fully
 • Santa Cruz V10: MX & 29 inch downhill-fully

Santa Cruz e-mountainbikes

 • Santa Cruz Heckler: MX & 29 inch enduro e-MTB
 • Santa Cruz Bullit: MX enduro e-MTB

Santa Cruz gravelbikes

 • Santa Cruz Stigmata: gravel/CX bike met 700c & 650b-banden