Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Stages Cycling - slim trainen met de Stages vermogensmeter en de Stages indoor-biketrainer

Het Amerikaanse bedrijf Stages Cycling bracht in 2012 de eerste Stages power meter naar de fietswinkels. Sindsdien is het assortiment voortdurend uitgebreid en geoptimaliseerd. In 2015 werden Stages Bike fietstrainers voor gebruik binnenshuis toegevoegd. De slimme Stages Indoor Cycling Bike SB20 kan precies op maat worden afgesteld. Het biedt een realistische fietservaring en kan worden verbonden met de meest populaire indoor cycling platforms. Kortom: Stages Cycling biedt je met zijn producten een onverwacht efficiënte en verrassend gevarieerde training. Zelfs als het buiten oncomfortabel is!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Stages Cycling: een succesverhaal

Stages Cycling werd opgericht in 2012 en is nu de topspecialist op het gebied van vermogensmeters en indoor cycling. Het recept voor het succes van Stages is een gemotiveerd en gekwalificeerd team: het bedrijf uit Boulder, Colorado, bracht leidinggevenden, productontwerpers en industrie-experts samen. De gemene deler: een passie voor fietsen en het gezamenlijke doel om producten te ontwikkelen die iets veranderen. Wij zouden zeggen: Stages Cycling is geslaagd! Stages Powermeters en Stages Indoor Bikes behoren tot de beste die je kunt kopen.

Het succes van Stages wordt bewezen door indrukwekkende cijfers: Stages Cycling producten worden momenteel in meer dan 55 landen en in meer dan 7000 fietswinkels verkocht. In de professionele wielersport hebben Stages-atleten acht Grand Tours, 18 wereldkampioenschappen en Olympische medailles gewonnen. Het belangrijkste is dat Stages Cycling producten je in staat stellen efficiënter te trainen. Uiteindelijk betekent dat: meer power, meer uithoudingsvermogen en meer fietsplezier!

Stages vermogensmeter: superlicht en uiterst nauwkeurig

Stages heeft met zijn power meter modellen een uitstekende reputatie opgebouwd. Ze zijn van hoge kwaliteit, nauwkeurig en innovatief. Stages Cycling was het eerste bedrijf dat dubbele ANT+ en Bluetooth communicatie, actieve temperatuurcompensatie en vermogensmeting op de linker crankarm introduceerde. Dit alles leidt tot een uiterst nauwkeurige vermogensmeting. De geteste nauwkeurigheid van Stages powermeters is +/- 1,5 procent, wat een uitstekende waarde is. Met slechts 20 gram zijn Stages powermeters trouwens echte lichtgewichten.

Waarom überhaupt een Stages power meter?

Twijfel je nog of je een Stages vermogensmeter nodig hebt? We hebben hier enkele voordelen van vermogensmeting aan de crank voor je samengevat:

  • Met power meters kun je je prestaties volledig objectief vaststellen, ongeacht je vermoeidheid of externe factoren zoals tegenwind.
  • Stages power meters helpen je om je training uiterst efficiënt te maken.
  • Een Stages vermogensmeter geeft je informatie over je werkelijke trainingsniveau - geen speculaties en benaderingen meer!
  • Een Stages power meter weegt zo weinig dat je het verschil niet voelt (ongeveer 20 gram).
  • Als je met beide crankarmen meet, kun je je trapbeweging optimaliseren.

Hoe werkt een Stages Cycling power meter?

Het werkingsprincipe van een Stages power meter is eenvoudig. Aan de crankarm worden er spanningsmeters bevestigd. Deze kunnen de kleinste bewegingen in het materiaal van de crank detecteren en daaruit de kracht bepalen die op de crank werkt. In werkelijkheid is het veel ingewikkelder. Door temperatuurschommelingen leveren veel powermeters onnauwkeurige waarden. Stages Cycling heeft daarom een software ontwikkeld die dergelijke schommelingen actief compenseert. Hierdoor kunnen Stages powermeters uitzonderlijk nauwkeurige meetwaarden bereiken.

Wanneer is een tweezijdige Stages vermogensmeter-systeem zinvol?

Laten we beginnen met het voordeel van een eenzijdige meting: het is goedkoper. Logischerwijs heb je er alleen één power meter module voor nodig. Bij de eenzijdige meting wordt - simpel gezegd - de kracht van één been gemeten en verdubbeld. Het is echter veel nauwkeuriger om de kracht van beide benen afzonderlijk te meten. Vaak zorgen individuele onevenwichtigheden ervoor dat het ene been een ander vermogen produceert dan het andere. Als je een Stages vermogensmeter op elke crankarm monteert en aan beide zijden meet, kun je deze onevenwichtigheden opsporen. Dit geeft je een nauwkeurigere meting. Bovenal helpt het je om je "ronde trap" te optimaliseren en zo je efficiëntie te verhogen. Stages Cycling biedt zowel enkelzijdige als dubbelzijdige systemen voor alle budgetten.

Voor welke crankfabrikanten biedt Stages Cycling powermeters aan?

Natuurlijk zijn Stages vermogensmeters verkrijgbaar voor de belangrijkste crankfabrikanten Shimano, SRAM en Campagnolo. Stages Cycling heeft echter zijn assortiment de afgelopen jaren sterk uitgebreid, zodat je tegenwoordig ook Stages powermeters voor vele andere cranks kunt krijgen: FSA, Cannondale, Race Face, Easton en Specialized - Stages Powermeters zijn compatibel met al deze cranks.

De Stages Cycling Smart Bike SB20: eersteklas indoor fietstraining

In 2015 lanceerde Stages een tweede productgroep: Stages Indoor Bikes. Hierdoor kreeg het bedrijf al snel een uitstekende reputatie. Tegenwoordig zijn talloze fitnesscentra uitgerust met professionele indoorfietsen van het Amerikaanse bedrijf. Voor particulier gebruik is de SB20 Smart Bike het ultieme trainingsmiddel voor je Stages Cycling training.

De Stages SB20 Smart Bike is het perfecte trainingsstation voor thuis. Als het buiten stormt en regent, kun je er in je woonkamer uiterst realistische trainingen op uitvoeren. Dankzij Bluetooth en ANT+ kan de indoor bike verbonden worden met alle populaire indoor cycling apps. Zo train je niet alleen efficiënt - je training wordt ook nog ongelooflijk leuk!

De Stages SB20 is een professioneel trainingstoestel voor particulier gebruik. Het is uiterst nauwkeurig en kan perfect worden aangepast aan de afmetingen van je lichaam. In slechts enkele stappen kun je het precies zo instellen als je outdoorfiets. Stack, reach, zadelhoogte en zadelpositie kunnen in enkele seconden tot op de millimeter nauwkeurig worden aangepast. Voor een realistische rijervaring is de indoorfiets uitgerust met een racefietsstuur en remhendels. Bovendien is hij compatibel met tijdritopzetstukken. Naast de eigen GPS-fietscomputer "Stages Dash" kunnen er ook andere apparaten aan worden gekoppeld. Je kunt trainen met de Stages Cycling app of je verbind je met andere online apps zoals Zwift, Trainer Road, Sufferfest of Full Gaz.

Dankzij een vliegwiel van 23 kilogram brengt de Stages SB20 een onvoorstelbaar realistische rijervaring over en simuleert hij steile hellingen volkomen realistisch. Met een totaal gewicht van 62,5 kilogram is hij absoluut stabiel. De Stages vloermat is een praktisch accessoire. Hij is slipvast en vermindert het geluid van het toestel, dat sowieso al uiterst stil is.

Om naast de objectieve prestatiemeting ook de subjectieve belasting van je lichaam te registreren, kun je de Stages bike trainer aansluiten op een Stages Pulse hartslagsensor. Je hartslag geeft je informatie over hoe uitgeput je bent of wijst bijvoorbeeld op een mogelijke infectie.  De combinatie van power meter en hartslagband is de kers op de taart voor je training!