Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

DT Swiss Wielen - hoogwaardige fietsonderdelen

Zowel racefietsers als MTB-ers kunnen met DT Swiss genieten van Zwitserse engineering en innovatie van topklasse. Ontwikkelaars en fietsers die streven naar perfectie tot in het kleinste detail, hebben het Zwitserse bedrijf in korte tijd tot een van de toonaangevende leveranciers van wielen, velgen, naven en spaken gemaakt. Handgemaakte DT Swiss-wielen leveren topprestaties tegen een betaalbare prijs, maar ook verende vorken, schokdempers en dropper-posts spelen een belangrijke rol in die DT SWISS - ENGINEERING PERFORMANCE.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Van spaak tot DT Swiss wielset – innovatie en perfectie tot in het detail

Zwitserland staat bekend om zijn lekkere kaas, diepe dalen, steile bergen en natuurlijk de Zwitserse precisie. Een Zwitserse fabrikant die nu wereldwijd bekend staat om hoogwaardige wielen, naven en ophangingscomponenten, associeerde zich zó met zijn vaderland, dat hij zichzelf zonder omhaal DT Swiss noemde en daarmee de basis legde voor een succesverhaal.
In 1994 ontstaan uit de spaakontwikkelings- en -productieafdeling van Vereinigte Drahtwerke Biel, liet het merk in de daaropvolgende jaren niets aan het toeval over en begon met de nauwgezette ontwikkeling van tot in het kleinste detail geoptimaliseerde fietsonderdelen. De eerste belangrijke mijlpaal was de productie van passende en betrouwbare DT-Swiss-spaken, gevolgd door de legendarische HüGI-DT-Swiss-naven. Hierna kwamen de DT-Swiss-wielen, zoals de legendarische MTB-wielset van het downhill- en freeride-icoon FR2350 in de tweede helft van de jaren negentig.

Bij DT Swiss wordt niets aan het toeval overgelaten: Wielen op de testbank

100% DT Swiss wielen – handgespaakt met op elkaar afgestemde onderdelen

DT Swiss heeft meer ervaring in het bouwen van wielen dan bijna elke andere fabrikant. Het bijzonder uitgebreide productportfolio omvat DT-Swiss-wielsets van carbon en aluminium voor MTB, gravel-bike, racefiets en e-bike, oftewel voor alle denkbare toepassingsgebieden.

Op het gebied van high-performance-racefietsen vallen vooral de DT-Swiss-Aero-DICUT-wielen met tot 80 mm hoge carbon velgen op. Ze bieden hebben een eersteklas aerodynamica, een aangenaam rijgedrag en, in de DB-variant (Disc Brake), compromisloze remprestaties. Natuurlijk vertrouwen de DICUT-naven, die ook stromingstechnisch geoptimaliseerd zijn, op het ongeëvenaarde DT-Swiss-Star-Ratchet-tandschijf-freewheel.
Maar ook prijsbewuste racefietsers en alledaagse fietsers komen bij DT Swiss aan hun trekken met de P 1800 Spline. Deze stijve wielset is een combinatie van geoptimaliseerde aluminium velgen en DT 370 naven met een bewezen 3-punts freewheel.

Behalve door hun indrukwekkende performance blinken wielen van DT Swiss ook uit door hun royale leveringsomvang en worden ze direct tubeless-ready inclusief tubeless-velglint en -ventielen aan de klant geleverd. 
Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste tubeless-ready-band te monteren, deze te vullen met afsluitmelk, op te pompen en te genieten van het soepele rolgedrag van een tubeless-set-up van DT Swiss.
Dit maakt ook duidelijk waarom DT Swiss wordt beschouwd als een topleverancier van complete wielen. 
Maar ook custom-wielbouwers kunnen putten uit een breed scala aan DT-Swiss-wielcomponenten.

180, 240 & 350 – DT Swiss naven voor racefiets, MTB & e-bike

Bij de ontwikkeling van wielcomponenten is het voor DT Swiss bijzonder belangrijk om bestaande concepten voortdurend te verbeteren en zich op de essentie te blijven concentreren.
De legendarische DT-Swiss-HüGI-naven waren de inspiratie voor de eersteklas DT-Swiss-naven.
De modelaanduidingen, zoals DT Swiss 240, staan voor het maximaal toegelaten gewicht op de achterwielnaven. Er zijn verschillen in de gewichtsoptimalisatie van de naafhuizen, de gebruikte lagertechnologie, bijvoorbeeld keramische lagers bij de 180-serie-naven, en in het ontwerp van het ratchet-freewheel. Over het algemeen heb je een ruime keuze wat betreft asstandaard, remsysteem (velg- of schijfrem) en flenstype - klassieke flens of straight-pull. Qua betrouwbaarheid en soepele loop staan alle varianten op het hoogste niveau.

Een bijzonder highlight van de 240- en 180-naven van DT Swiss is het nu nog puristischere en dus lichtere en betrouwbaardere Ratchet EXP tandschijf-freewheel. Bij dit freewheel-principe wordt een losse tandschijf met vertanding met behulp van een veer op een vaste tandschijf gedrukt. Dit zorgt voor een snelle aangrijping en toch gemakkelijk traploos rollen. Zowel het DT-Swiss-freewheel als de naaf-eindkappen kunnen zonder gereedschap in een paar seconden worden verwisseld voor de hoogste compatibiliteit.
Bovendien kun je je nieuwe DT-naaf optimaal uitbreiden met een eenvoudig te gebruiken DT-Swiss-steekas.
En tot slot moeten we waarschijnlijk de meest brandende vraag over je DT-Swiss-freewheel beantwoorden:

Hoe luid is jouw naaf met ratchet-tandschijf-freewheel van DT Swiss?

DT-Swiss-achternaven produceren een helder en aangenaam luid zoemend freewheel-geluid, waardoor ze qua achtergrondgeluid nogal bescheiden zijn.
Vergeleken met andere naven met tandschijfvrijloop komen DT-Swiss-achternaven eerder stil en onopvallend over.

Het DT Swiss Ratchet systeem zorgt voor een optimale krachtoverbrenging en is zeer betrouwbaar

DT Swiss velgen voor racefietsen, mountainbikes, gravel-bikes & e-bikes

Voor een optimaal functionerende wielset net zo belangrijk als de naaf en de spaak van DT Swiss zijn de DT-Swiss-velgen die zijn afgestemd op het gebruiksgebied.
Ook hier schiet DT Swiss in de roos met een werkelijk indrukwekkende selectie aluminium velgen.
Dankzij zorgvuldige ontwikkeling, bijzonder hoogwaardige grondstoffen, de hoogste kwaliteitsnormen en unieke verwerkingstechnieken vind je voor elk toepassingsgebied de juiste velg: van stabiele en toch lichte DT-Swiss-MTB-velgen zoals de EX 511 tot de ultralichte RR 411 DT Swiss racefietsvelg en de GR 531 gravel-velg van DT Swiss. Om niets te wensen over te laten, zijn alle DT-Swiss-velgen natuurlijk tubeless-ready.

DT Swiss naven en velgen voor schijfremmen zorgen voor topsnelheid

Wat heb je nog nodig voor een echt goed wiel?

Belasting-geoptimaliseerde DT-Swiss-spaken en betrouwbare spaaknippels.  
Op grond van zijn geschiedenis biedt het merk DT Swiss ook hier een uitgebreid assortiment spaken. Het omvat stabiele stalen spaken voor alle toepassingsgebieden - van de "dikke" Alpine ronde spaak voor heavy-duty-bikes tot de superlichte DT AEROLITE blade-spaak voor lichtgewicht racefietsen.
Een ander belangrijk onderdeel zijn de bijpassende nippels. Hier biedt DT Swiss messing of lichtere aluminium nippels, optioneel uitgerust met een innovatieve tool-interface en extra Pro-Lock-vergrendelingstechnologie.

Je hebt besloten om je nieuwe wielen zelf van spaken te voorzien? Een goede beslissing! Nu moet je alleen nog de optimale spaaklengtes berekenen. De spaakcalculator van DT Swiss (je kunt de spaakcalculator ook als gast gebruiken in het Duits, Engels of Frans) is hiervoor de perfecte tool. Naast een kant-en-klare drop-down-selectie van naven, velgen, spaken en nippels heb je ook de mogelijkheid om de afmetingen van je onderdelen handmatig in te voeren.

232 ONE & 535 ONE – optimaal afgestemde verende vorken, schokdempers & dropper-zadelpennen van DT Swiss

Ambitieuze mountainbikers en professionele atleten streven naar ultieme rijprestaties en eisen veringsproducten die deze performance optimaal overbrengen op de ondergrond.
De lichtgewicht verende voorvorken, schokdempers en dropper-zadelpennen van het DT Swiss 232 ONE en 535 ONE Platform voldoen aan deze eis, dankzij innovatieve technologieën en een holistisch tuning-concept.

De 535 ONE Platform

De stijve F 535 ONE verende voorvork en de bijbehorende lichtgewicht R 535 ONE schokdemper zijn gericht op all-mountainbikers die van de trails houden en graag meerdere dagen achter elkaar in het zadel zitten. De vork en schokdemper van DT Swiss maken indruk door hun efficiënte krachtoverbrenging, gevoeligheid aan het begin van de veerweg, stabiliteit in het midden-hub-bereik en een aangename eindprogressie. Dit wordt bij de verende voorvork onder andere bereikt door de ondergrond-afhankelijke demping en de combinatie van een stalen veer met de Lineair luchtveer. Dit innovatieve systeem heet Coilair.

De 232 ONE Platform

Waar denk je aan als een trail-buddy het over een cross-country-parcours heeft?
Waarschijnlijk aan circuits met pittige klimmetjes en afdalingen over bos-, veld- en weidepaden en wegen.
Maar cross-country heeft zich ook verder ontwikkeld en de trails zijn harder en technisch veeleisender geworden. Daarom rijden veel rijders ze nu met een superlichte down-country-fully in plaats van met een hardtail, zoals vroeger.
DT Swiss heeft het 232 ONE Platform zo ontwikkeld, dat je op deze trails optimaal kunt presteren met een desondanks aantrekkelijk MTB-totaalgewicht
De lichtgewicht maar toch soepele F 232 ONE verende voorvork vormt een eenheid met de R 232 ONE achterschokdemper en de D232 ONE telescopische zadelpen.