Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Parapera fietsen: de carbon specialisten uit Beieren

Parapera bikes zijn lichte gravelfietsen die een nieuwe standaard zetten voor carbon frames. In combinatie met hoogwaardige onderdelen, waarvan sommige door de eigen productontwikkelingsafdeling zijn ontworpen, zijn de fietsen indrukwekkende vervoermiddelen van Duitse makelij, die tot de lichtste in serie geproduceerde gravelfietsen van carbon behoren. Laat de concurrentie achter je - op je nieuwe Parapera gravel bike uit de Beierse carbon smederij.

Verder lezen

Parapera fietsen – altijd een stap voor

De naam van het nieuwe gravelfietsmerk Parapera komt uit het Grieks. Vertaald betekent het "een stap vooruit" of "een stap verder". Samengevat beschrijft dit de waarden die de fietsen onderscheiden: innovatie, kwaliteit en techniek van de hoogste orde.

Alle Parapera fietsen beschikken over een high-end frame van carbon. De hoogwaardige carbonvezels - Japanse Toray T-800 - zijn gebonden met een hoogwaardige epoxyhars. Dit maakt het carbon composiet materiaal vormvast en duurzaam. Het resultaat zijn uitstekende eigenschappen, zoals:

  • extreem laag totaalgewicht
  • maximale efficiëntie
  • hoge stabiliteit

Dankzij de in Duitsland gevestigde ontwikkelingsafdeling en kwaliteitscontrole is gegarandeerd dat alle fietsen en hun onderdelen aan de zeer hoge kwaliteitseisen voldoen. Parapera heeft ook het vermeende zwakke punt van carbon frames in zijn fietsen geëlimineerd: epoxyhars is UV-gevoelig en veroudert daarom sneller. Om dit nadeel te voorkomen is het aandeel carbon in het composietmateriaal vergroot. Dit verhoogt het volumeaandeel van de vezels en vermindert luchtzakken en holtes, terwijl de vezels toch in een continue harsmatrix worden omsloten. In combinatie met een duurzame UV-bestendige blanke lak kunnen verbluffend duurzame frames worden gebouwd.

Parapera – jong merk met jarenlange ervaring

De fietsen van het merk zijn pas sinds maart 2022 op de markt, maar de mensen erachter hebben jarenlange ervaring in de fietsindustrie. Het moederbedrijf is immers niemand minder dan de A. & A. Kirschner Fahrradmanufaktur GbR. Hetzelfde bedrijf zit ook achter de Rennstahl en Falkenjagd fietsen, die vertrouwen op stalen en titanium frames.

De opgedane ervaring van de twee zustermerken maakte het heel gemakkelijk om de stap te zetten om carbon als framemateriaal te gebruiken. De fabrikant begon in 2019 met de ontwikkeling van de eerste modellen, en na lange maanden van testen, aanpassen, verbeteren en ontwerpen werden de eerste fietsen in 2022 gepresenteerd.

Parapera gravelfietsen in het wild

De lancering van het merk ging gepaard met drie Parapera gravel bikes. Elke fiets is speciaal ontworpen voor het gravelfietsen en is toonaangevend in zijn eigen specifieke toepassingsgebied. Wat ze echter gemeen hebben, is het speciaal ontwikkelde carbon frame en de hoogwaardige componenten, die deels ook in eigen huis zijn ontwikkeld en geproduceerd.

Anemos, de Parapera gravelkoning

Onbeperkt inzetbaar voor onbeperkte vrijheid: onder de fietsen van Parapera is de edele Anemos de onbetwiste gravelkoning. De fiets is uitgerust met Campagnolo EKAR 1x13 versnellingen en is ongelooflijk veelzijdig. Hij brengt je veilig van A naar B tijdens meerdaagse tochten, maar ook tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer. En als je op weg naar huis eens buiten de gebaande paden wilt rijden, kan de fiets dat gemakkelijk aan.

Parapera Atmos herdefinieert snelheid

Lichtgewicht, snelheidskampioen, prestatiewonder - de Parapera Atmos heeft vele namen. Ze drukken allemaal het minimale gewicht en de maximale prestaties uit. Hij geeft je een onvergelijkbare snelheid en acceleratie die je de adem beneemt. Bovendien combineert hij een klassieke vormgeving met een uitgekiend design en hoogwaardige componenten van Campagnolo.

Parapera Aeras: efficiënte all-rounder

De Parapera Aeras voelt zich thuis op en naast het asfalt, zoals een echte all-road fiets betaamt. Dankzij het laadvermogen van 135 kilogram neemt hij met gemak je bagage mee op langere tochten. Maar hij is ook de ideale metgezel voor korte tochten of op weg naar werk en huis. Met een maximale bandbreedte van 30 millimeter zijn er smallere wielen mogelijk dan bij andere fietsen.

High-tech, hoge snelheid en maximaal comfort - ontdek jouw Parapera fiets

Het carbonfietsmerk uit Garching in Beieren weet hoe je carbon verwerkt tot frames die permanent krachtig, stabiel en duurzaam zijn. Dankzij innovatieve productieprocessen en zorgvuldige kwaliteitscontroles kunnen er fietsen worden gebouwd die een minimaal gewicht, maximale prestaties en optimaal comfort combineren. Ontdek de fietsen van Parapera in het uitgebreide assortiment van onze online shop.