Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Lightweight - van Sulky tot de meest exclusieve racefiets ter wereld

Het begon allemaal met paarden en sportwagens. Destijds bouwden Heinz Obermayer en zijn partner carbon onderdelen voor auto's en carbon wielen voor sulky's in een tractorgarage in München. Toen zei iemand: "Doe ook iets voor racefietsen". Na veel sleutelen werd in 1990 de eerste schijf gemaakt en zes jaar later het eerste spaakwiel. Bjarne Riis reed de Tour de France in 1996 met deze wielen.

Verder lezen

Wat Lightweight-wielsets zo bijzonder maakt

Lightweight-wielsets staan voor wielren-performance op het hoogste niveau. Elk wiel is tot 100% handgemaakt en uniek, en combineert een minimaal gewicht met maximale stabiliteit. Explosieve acceleratie, precieze handling en ongekende kwaliteit - dat is Lightweight. De wielen zijn meer dan alleen een onderdeel van je racefiets, ze zijn een statement. Een meesterwerk, waar professionals op vertrouwen – en dat je bij elke pedaalslag de precisie en aandacht voor detail laat voelen. Met Lightweight kies je voor de hoogste kwaliteit Made in Germany.

De bedrijfsgeschiedenis van Lightweight

Paarden en sportwagens: wat hebben die met Lightweight te maken? Heel veel, want zo begon het succesverhaal van de Duitse fabrikant. Heinz Obermayer en Rudolf Dierl bouwden eerst carbon onderdelen voor auto's en carbon wielen voor paardenraces in een garage - totdat een kennis hen op het idee bracht om fietsonderdelen te maken.

In 1990 werd het eerste schijfwiel gemaakt en vijf jaar later richtten Obermayer en Dierl het bedrijf Lightweight op. De doorbraak kwam in 1997 toen Jan Ullrich de Tour de France won met Lightweight wielen. De vraag nam een hoge vlucht, waarna Obermayer en Dierl het bedrijf vanaf 2002 samen met Erhard Wissler uitbreidden. Vandaag de dag kennen en waarderen topatleten over de hele wereld Lightweight om hun eersteklas carbon wielen.

Carbon: het succesmateriaal van Lightweight

Lightweight en carbon zijn niet van elkaar te scheiden. De Duitse fabrikant en het composietmateriaal worden verenigd door fascinatie, passie en liefde, die performance en topkwaliteit überhaupt mogelijk maken. Daarbij zijn de wielen van Lightweight niet "met carbon" gemaakt, maar volledig van carbon. Van de naaf via de velg tot de spaak - zonder compromissen. Dit maakt de handgemaakte wielen lichter en stijver. Wat dat voor jou betekent?

 • Directe handling en verliesvrije krachtoverbrenging via de as naar de weg.
 • Elke pedaalslag wordt onmiddellijk omgezet in aandrijving.
 • Maximale acceleratie dankzij het minimale gewicht.
 • Nauwkeurig sturen en stabiliteit dankzij geoptimaliseerde stijfheid.

Lightweight belooft je daarmee topprestaties.

Lightweight-wielen voor race-, cyclocross-, triathlon- en baanfiets

Lightweight is een merk voor winnaars: de producent maakt intelligente wielen met unieke carbon-technologie. Het doel? Geavanceerde wielen voor de beste prestaties op de racefiets. Ontdek verschillende wielmodellen voor de weg, triatlon, cyclocross en baan:

 • MEILENSTEIN is een wiel voor de eeuwigheid. De innovatieve carbontechnologie zorgt voor maximale stijfheid met een minimaal gewicht, waardoor het wiel de perfecte begeleider is voor topprestaties op elk terrein.
 • PFADFINDER EVO brengt je verder dan de weg. Lightweight gebruikt voor dit wiel een robuuste constructie, bredere banden en een speciale velgvorm. De unieke carbontechnologie biedt een perfect evenwicht tussen stijfheid en comfort. Met PFADFINDER EVO ontdek je nieuwe paden.
 • FERNWEG zorgt voor een extra portie aerodynamica en snelheid. Dit maakt het meesterwerk de eerste keuze voor tijdritten en triatlon. Met zijn geoptimaliseerde velgvorm snijdt hij door de wind - zelfs bij zijwaartse rukwinden. Tegelijkertijd zorgt het gebruik van 100% carbon voor uitzonderlijke stijfheid.
 • OBERMAYER EVO, vernoemd naar de medeoprichter Obermayer, is het wiel voor alle bergbestormers. De nauwkeurige carbonconstructie garandeert maximale stabiliteit en controle, zelfs op veeleisende afdalingen - en het is extreem licht.
 • AUTOBAHN is een volledig carbon wiel voor triatlonfietsen. Met zijn aerodynamisch geoptimaliseerde velgvorm en onvergelijkelijke stijfheid is het wiel voorbestemd voor tijdritten. Minimale luchtweerstand, maximale krachtoverbrenging, vooral vanuit de bocht. Een wiel voor echte snelheidsjagers.

De Lightweight-technologie

Lightweight vertrouwt voor zijn wielen op een combinatie van zorgvuldig vakmanschap en innovatieve technologie. De minutieuze coördinatie van alle componenten is de kern van Lightweight's technologie. Perfectie op alle niveaus is wat de producten van het merk zo uniek maakt:

 • het velg-tot-velg ontwerp: de carbon spaken lopen over de naaf zonder onderbreking naar de andere kant van de velg. Een hoge stijfheid is het resultaat.
 • de Pentagon Hub Technology: deze technologie zorgt bij schijfremmen voor een optimale energiestroom van de remschijf naar de band. De door wrijving gegenereerde warmte wordt op betrouwbare wijze afgevoerd. Zo profiteer je van veiligheid en efficiëntie tijdens het remmen.
 • LCC Carbon: Lightweight gebruikt Lightweight Custom Composite Carbon. Het materiaal bestaat uit zeer dunne prepregs met sterke en stijve vezeltypes, waarmee je de invloed van de wanddikte kunt verminderen.
 • Active Foam Core: het gepatenteerde schuim in de velg zorgt voor een soepele loop en stijfheid in Lightweight-wielen. Tegelijkertijd voorkomt het vervormingen.

Verdere Lightweight carbon onderdelen voor topprestaties

Vergroot je kansen op de eerste plaats en gebruik naast de gerenommeerde wielen ook andere hoogwaardige onderdelen van Lightweight met een optimale verhouding tussen stijfheid en gewicht. Zo zorgen ook het edele racestuur RENNBÜGEL en KONTAKTBÜGEL voor comfort en stuurprecisie op het hoogste niveau. De BÜGELHALTER-stuurpen en de EDELHELFER, een ultralichte en extreem stabiele bidonhouder, zorgen voor de finishing touch.

Lightweight wielen online kopen bij BIKE24

Ontdek de producten van Lightweight in onze shop. Jouw voordeel: je krijgt alles van één leverancier, of je nu een binnenband of een waterfles nodig hebt. Je bespaart verzendkosten, stress en tijd. Geld en tijd, die je beter aan je fiets kunt besteden. Of het nu bij je training is of op je volgende avontuur, de natuur wacht op je!