Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietshandschoenen voor heren - alles in de hand

De dagelijkse rit op je aero-racefiets, meerdaagse trektochten over fietspaden of een trail-meet-up met je MTB: fietshandschoenen heb je altijd nodig. Ze beschermen je niet alleen bij valpartijen, tegen blaren en krassen, maar vergroten ook je grip en handling. We leggen hier uit welke soorten handschoenen je nodig hebt voor welke disciplines en seizoenen en waar je op moet letten bij je keuze. Van lichtgewicht fietshandschoenen zonder vingers tot weerbestendige, warme of extreem gevoerde handschoenen met lange vingers en touchscreen-mogelijkheden: je vindt ze hier! Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Inhoudsopgave - wielerhandschoenen voor heren

MTB, racefiets, gravel- of city-bike - fietshandschoenen voor heren bieden grip en comfort op elke ondergrond

Als je je lange tijd aan je stuur moet vasthouden, weet je dat dat na verloop van tijd ongemakkelijk kan worden voor je handen. Drukplekken of gevoelloosheid zijn het gevolg. Regen of zweet doen de rest en je ontwikkelt vervelende schaafwonden. Er is een eenvoudige oplossing: fietshandschoenen. Ze bieden niet alleen de juiste grip en feel-good-factor, maar beschermen ook tegen kleine en grote verwondingen, tegen de zon of zelfs tegen weer en wind.

Begrijpelijkerwijs maakt het verschil of je over het mooiste asfalt vliegt, pendelt in het stadsverkeer of over heuvels, in dalen en over een springschans scheurt. Voor racefietsers en stads- en trekking-fietsers zijn in de zomer handschoenen zonder of met halve vingers in verschillende uitvoeringen populair geworden. Voor mountainbikers zijn in de zomer echter ook luchtige handschoenen met vingers populair, omdat ze extra bescherming bieden op moeilijke passages. Het belangrijkste hierbij zijn de verschillende vullingen, beschermers en verstevigingen.

In ongunstige omstandigheden met wind, hagel, regen, sneeuw of kou zijn natuurlijk andere features en materialen nodig. Waterdichte of winddichte handschoenen, softshell-handschoenen of thermische handschoenen voor de winter bieden je handen een comfortabele omgeving, zonder het contact met je fiets te belemmeren.

Zomerhandschoenen zonder en met vingers voor heren

Ook al telt elke gram op de racefiets, dat is niet de reden waarom daar meestal speciale wielrenhandschoenen worden gedragen die de voorste vingerkootjes onbedekt laten. Deze handschoenen met korte of halve vingers bieden je voldoende grip waar je die nodig hebt: op het stuur. Afhankelijk van individuele voorkeuren en de gevoeligheid van de handen zijn ze voorzien van dunnere tot dikkere gel- of schuimkussentjes, zodat je handbotjes zich kunnen ontspannen en je kracht overhoudt om op het beslissende moment te grijpen. Vooral voor de zomer zijn gravel- en wielrenhandschoenen met gaasruggen aan te bevelen voor nog betere ventilatie en minder kans op zweethanden.

Vooral in de zomer wil je profiteren van duurzame, beschermende MTB-handschoenen. Als de dagen lang zijn en de bossen groen, is off-road-rijden extra leuk. Om ervoor te zorgen dat je een goede grip hebt zonder zweethanden te krijgen, is het een goed idee om handschoenen van lichtgewicht, ademend materiaal te hebben.

Mountainbikers, vooral downhill- en enduro-rijders, geven de voorkeur aan handschoenen met vingers. Dikkere vulling, versterkte oppervlakken van bestendiger materiaal of stevige kappen beschermen je handen tegen takken aan de wegrand of scherpe stenen en wortels op de grond. Veelvuldig contact met de grond is niet ongewoon bij het mountainbiken, maar met de juiste MTB-handschoenen is dat geen reden tot zorg. Ze helpen niet alleen schaafwonden en krassen te voorkomen, maar absorberen ook trillingen en stoten. De juiste beschermende kleding en een robuuste MTB-helm zorgen dan voor de complete dosis veiligheid. Je kunt je dus volledig concentreren op het sturen en genieten van de rit.

Fietshandschoenen het hele jaar door - bescherming bij kou, wind en regen

Fietsen is sport en levensstijl tegelijk. Je kunt boodschappen doen, provincies doorkruisen en bergen beklimmen op de fiets en altijd iets doen voor je gezondheid. Om dit bij slecht weer niet te hoeven missen, is het belangrijk om goed uitgerust op pad te gaan. Er is bijna niets vervelender dan koude en natte handen als je nog een paar kilometer of uren op het zadel wilt doorbrengen.

Moderne, water- en windafstotende of winddichte materialen zoals GORE-TEX bieden uitkomst. Het evenwicht tussen het buiten houden van vocht en het laten ontsnappen van de lichaamseigen transpiratie maakt, dat je je bij elk weer volledig op de fiets kunt inzetten. Als je zelfs bij temperaturen onder nul en sneeuwvlagen door het winterlandschap wilt fietsen, dan zijn extra dik gevoerde winter- en thermische handschoenen je vriend en helper. Want als het glad is, moet je een stevige grip op je remmen hebben. Gevoelloze vingers zonder warme handschoenen voor op de fiets zouden je dan belemmeren.

Past als een handschoen - maten van fietshandschoenen voor heren

De juiste grootte kiezen is niet zo gemakkelijk bij fietshandschoenen, terwijl de handschoengrootte de rijervaring op vele manieren beïnvloedt. Als de handschoenen te strak zitten, kun je door slechte doorbloeding gevoelloze vingers krijgen of vervelende schaafwonden. Als ze te groot zijn, verlies je precisie en contact bij het schakelen, remmen en sturen.

Omdat er geen gestandaardiseerde maten voor handschoenen bestaan, kunnen overzichtstabellen alleen als uitgangspunt dienen. Je moet altijd op de productpagina of bij de fabrikant nagaan of er een modelspecifieke meettabel bij zit. Hoewel een perfecte pasvorm niet kan worden gegarandeerd vanwege individuele snitten en vormen, is het toch een goed idee om vooraf de omtrek van je hand te meten.

Maattabel voor heren-fietshandschoenen

Met een meetlint of een touwtje en een liniaal kun je gemakkelijk de omtrek van je hand op het breedste deel meten en de bijbehorende maat vinden in onderstaande tabel. Zorg ervoor dat je de centimeter boven je duimaanzet legt en niet eromheen.

Handschoenmaat (inch) Handomtrek (cm) Kledingmaat
7,5 19 S
8 20,5 S
8,5 21,5 M
9 23 M
9,5 24 L
10 26 L
10,5 27 XL
11 29 XXL

 

Afhankelijk van hoe groot en fijn je handen zijn, kan het ook zinvol zijn om te kijken naar de categorieën dameshandschoenen of kinderhandschoenen. In geval van twijfel zit er echter niets anders op dan ze te passen. BIKE24 helpt je graag bij het vinden van de juiste fietshandschoen.