Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Ringslot - als je je slot altijd bij je hebt

Klein en onopvallend - en toch effectief en vooral enorm gebruiksvriendelijk. Het frameslot is waarschijnlijk het meest praktische van alle fietssloten. Het zit immers aan de fiets vast en kan dus nooit thuis worden vergeten. Bij aankoop kunnen verschillende criteria en normen het echter moeilijk maken om het juiste model te kiezen. Op deze pagina hebben we alles samengevat wat je moet weten over fietsframesloten - en helpen we je het perfecte ringslot voor jou te vinden. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat is een fietsringslot?

Je parkeert je fiets, zet hem op slot en je bent klaar. Het principe van een frameslot is even eenvoudig als ingenieus. Het is een speciaal type fietsslot dat rechtstreeks op het fietsframe wordt geschroefd, meestal rond het achterwiel. Omdat het slot altijd stevig op de fiets zit, hoef je geen slot uit je rugzak te halen en het aan de fiets te bevestigen als je hem ergens neerzet. In plaats daarvan parkeer je je fiets gewoon, zet je hem op slot en ben je klaar - net als met je auto.

Het fietsframeslot wordt vaak een "ringslot" genoemd omdat de basisvorm een ring is, die het wiel omsluit en blokkeert wanneer het slot gesloten is. Dit voorkomt dat de fiets weggereden kan worden terwijl het slot dicht is.

Ringsloten - dat zijn de voor- en nadelen

Net als andere fietssloten zoals beugelsloten, vouwsloten en andere, heeft ook het frameslot voor- en nadelen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

  • gebruiksgemak: Omdat het slot altijd op de fiets zit, hoeft het niet apart vervoerd te worden.
  • flexibiliteit: Als de fiets gewoon geparkeerd en op slot kan worden gezet, ben je niet afhankelijk van een fietsenrek.
  • veiligheid: Deze flexibiliteit is ook het grootste nadeel. Framesloten voorkomen vooral dat de fiets weggereden wordt, maar niet dat hij weggedragen wordt. Daarom raden we aan om ze te gebruiken in combinatie met andere soorten sloten, voor meer zekerheid.
  • normen: Bij het kiezen van een model is het belangrijk om er zeker van te zijn, dat het frameslot daadwerkelijk gebruikt kan worden op de betreffende fiets.

Waar je op moet letten bij het kopen van een frameslot

Het laatste punt geeft het al aan: als je een ringslot koopt, moet je ervoor zorgen dat je het juiste model kiest. De volgende opsomming helpt je daarbij.

  • modelkeuze: Er zijn verschillende soorten framesloten - van eenvoudige basismodellen tot meer geavanceerde ontwerpen. Standaard ringsloten bieden een eenvoudige, maar effectieve methode om het achterwiel vast te zetten, terwijl uitbreidingen en insteekkettingsloten zorgen voor extra zekerheid, doordat de fiets aan een vast object kan worden vastgezet.
  • standaarden: Sommige modellen vereisen speciale beugels of specifieke bevestigingspunten op het fietsframe, terwijl andere universeel zijn.
  • bevestiging: Het frameslot wordt meestal aan de achtervork bevestigd. Hiervoor hebben de achtervork en het slot gaten met schroefdraad. Er zijn echter ook adapters voor fietsen zonder voorbereide gaten. Je vindt deze in onze categorie fietsslotaccessoires.
  • sluitsystemen: Er zijn een aantal sluitsystemen voor framesloten, waaronder sleutels, cijfercombinaties en zelfs ultramoderne smarte sluitsystemen, die bediend kunnen worden via smartphone of Bluetooth.
  • veiligheid: Hoewel ringsloten over het algemeen als minder veilig worden beschouwd dan andere soorten sloten, bieden ze nog steeds een redelijk beschermingsniveau - vooral in combinatie met andere sloten.

Ringslot kopen bij BIKE24

Framesloten zijn een praktische en veelzijdige manier om je fiets te beschermen tegen diefstal. Ze bieden een goede balans tussen veiligheid, gemak en gewicht en zijn door hun gebruiksvriendelijke concept een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik. Om de hoogst mogelijke veiligheid te garanderen, hebben we framesloten van topmerken zoals Abus, Trelock, AXA of Kryptonite. Het filtermenu aan de linkerkant helpt je ook om het juiste model te kiezen.