Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Prologo - jouw expert voor zadels, stuurlint en handschoenen van de hoogst mogelijke kwaliteit

Jouw expert voor fietszadels, handvatten, stuurlint en handschoenen is Prologo uit Italië. De high-performance zadels van Prologo worden gekenmerkt door moderne materialen, innovatieve technologieën en hun bijzondere functionaliteit. In de online shop van BIKE24 vind je een breed assortiment Prologo racefiets- en MTB-zadels, handvatten, stuurlinten, handschoenen en andere accessoires. Ben je op zoek naar een Prologo racefietszadel of een Prologo MTB-zadel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Het Prologo zadel – Italiaanse perfectie voor maximale prestaties

Prologo is opgericht met een specifiek doel: de manier veranderen waarop we naar zadels, handvatten en handschoenen in de verschillende fietsdisciplines kijken. De Italianen wilden de toonaangevende fabrikant in de wereldwijde fietsindustrie worden. Om dit doel te bereiken hebben de Italianen gaandeweg een uitgebreid professioneel team opgebouwd. Dit team is in verschillende disciplines actief. De baanbrekende en innovatieve Prologo fietszadels en andere toebehoren worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de beste wielrenners en wielrensters. Niemand minder dan Nicolas Vouilloz, Julien Absalon, Team Lapierre Overvolt en andere teams en atleten gebruiken en ontwerpen bijvoorbeeld de Proxim-lijn powered by Prologo. Deze fungeert zelfs als hun officiële Enduro World Series en E-Bike Enduro World Series zadellijn.

In deze context hebben de atleten al talrijke grote successen geboekt. Naast overwinningen in wedstrijden zoals de Enduro World Series, hebben ze ook Olympische wedstrijden, wereldkampioenschappen, etappes van de Tour de France of de Giro d'Italia gewonnen. Deze overwinningen van het Prologo-team motiveren het bedrijf en zijn medewerkers voortdurend. Dit maakt constante vooruitgang mogelijk, waardoor de Prologo producten zoals het Prologo fietszadel, het Prologo MTB zadel of het Prologo racefietszadel steeds beter worden.

Prologo technologieën - waarom de Italiaanse zadels zo populair zijn

Het succes van het bedrijf is geen toeval. De vindingrijkheid en de constante ontwikkeling van innovatieve technologieën hebben Prologo gebracht waar het nu is - aan de top van de fietsindustrie op het gebied van zadels.

Het Prologo Multi Sector Systeem

Zadels met het MSS-systeem bestaan niet uit een doorlopende zadelschaal, maar uit afzonderlijke elementen. De afzonderlijke delen van het zadel beschikken over speciale anatomische eigenschappen en verschillende hardheidsgraden. Daardoor ondersteunen ze de fietser efficiënt in de trek- en duwfase tijdens het trappen.

Het Prologo Connect Power Control Systeem

Prologo's gepatenteerde CPC - Connected Power Control systeem wordt ook gebruikt in de Formule 1 en het leger. Het garandeert hoge prestaties en maximaal comfort door hoge trillingsdemping, veel grip en stabiliteit. De nanostructuur van de unieke conische en holle 3D-kunststof maakt het mogelijk de temperatuur in de contactzone met het zadel te verlagen door de luchtstroom te vergroten. Indien verstandig geplaatst, beschermt het CPC-systeem spieren, pezen en zachte weefsels tegen belastingen veroorzaakt door de weg. CPC is het summum van prestatie en comfort en wordt gebruikt door de beste topteams en atleten ter wereld in alle sporten.

Het Prologo Perineal Area Systeem

Het PAS-systeem van Prologo is ontworpen om druk te verlichten. Tijdens het fietsen moeten drukpieken worden geëlimineerd en de doorbloeding worden bevorderd om meer kracht te kunnen oproepen. Om dit te bereiken zijn Prologo zadels op geselecteerde punten uitgehold om meer ruimte te bieden aan bijvoorbeeld zachte onderdelen.