Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietstransporttassen - hoe je je fiets veilig opbergt op reis

Wil je reizen met je fiets, maar zoek je nog een beschermhoes voor onderweg? Fietstransporttassen zijn de perfecte oplossing voor jou. De tassen zijn er in veel verschillende maten en uitvoeringen - van de klassieke tas tot de fietskoffer. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een fietstransporttas en hoe je je fiets het beste kunt vervoeren. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Fietstransporttassen en hun voordelen

Als je in het voorjaar op een willekeurig vliegveld in Europa bent, op weg naar een trainingskamp in Spanje, ken je het beeld maar al te goed: fietsers en fietsters die fietsdozen dwars door de terminal naar de afwijkende-maten-balie duwen om hun racefiets mee te kunnen nemen in het vliegtuig, zijn aan de orde van de dag. Maar het hoeft niet altijd een gebruikte kartonnen doos te zijn als je met je fiets wilt reizen. Fietstassen en fietskoffers zijn vaak de veel elegantere oplossing als het gaat om het veilig vervoeren van racefietsen, mountainbikes en co.

In principe zijn fietstransporttassen tassen waarin je je fiets kunt verpakken. Het voordeel is dat de fiets erdoor beschermd wordt. Bovendien voldoe je met deze verpakking aan de eisen van veel reisaanbieders - ongeacht of je met het vliegtuig, de bus of de trein reist. De fietskoffer is een speciale variant van de fietstransporttas. Het is een grote koffer die perfect geschikt is voor het vervoer van een racefiets of mountainbike. Vooral voor vluchten gebruiken veel fietsers de fietskoffer. Het zorgt er immers voor dat de fiets ook beschermd is tegen hardere klappen - en dus veilig en zonder schade op de plaats van bestemming aankomt.

Fietstransporttas vs. fietskoffer - wat is beter?

Fietstransporttas of -koffer - welke transportoplossing geschikt is voor jou en je fiets hangt af van de betreffende reis en je behoeften. Fietstransporttassen zijn meestal lichter en compacter dan fietskoffers. Bovendien is het inpakken van een fietstransporttas meestal wat minder ingewikkeld, omdat je je fiets niet helemaal uit elkaar hoeft te halen. Fietstransporttassen daarentegen zijn robuuster en beschermen je fiets beter tegen stoten en klappen tijdens het reizen. Bovendien heb je in een fietskoffer meer ruimte voor andere reisbagage, zoals fietskleding of fietsgereedschap. Fietstransporttassen en fietskoffers zijn er in vele maten, uitvoeringen en prijsklassen - van goedkoop tot high-end. Bij BIKE24 vind je het volledige assortiment, zodat je zeker de perfecte fietsvervoersoplossing voor jou vindt.

Hoe moet ik mijn fiets verpakken in een fietstransporttas of fietskoffer?

Heb je gevonden wat je zoekt en ben je klaar voor je reis? Om het je gemakkelijker te maken je fiets in te pakken in je nieuwe fietstransporttas, hebben we nog een paar tips op een rij gezet.

Heb je gevonden wat je zoekt en ben je klaar voor je reis? Om het je gemakkelijker te maken je fiets in te pakken in je nieuwe fietstransporttas, hebben we nog een paar tips op een rij gezet.

  1. Maak allereerst je fiets grondig schoon. Dit voorkomt dat vuil en viezigheid in de zak blijven hangen.
  2. Let er bij het schoonmaken op, dat je geen chemicaliën of bijtende producten gebruikt. Deze kunnen de bekleding van je fietstransporttas beschadigen.
  3. Dan moet je je fiets demonteren - verwijder pedalen, zadelpen en zadel. Bij de meeste modellen moeten ook de wielen en de snelspanners verwijderd worden. Het stuur en de stuurpen moet je ook losmaken, zodat je de cockpit gemakkelijker kunt vastschroeven en in de fietskoffer kunt verpakken, om ruimte te besparen.
  4. Nu kun je je fiets inpakken in de fietstransporttas of de fietskoffer. Zorg ervoor dat alle onderdelen van de fiets veilig zijn opgeborgen en niet kunnen rondvliegen.
  5. Veel leveranciers van fietstransporttassen leveren handige accessoires. Deze omvatten aparte tassen voor de wielen of spacers voor de vork en achterdriehoek.
  6. We raden ook aan om het frame en belangrijke onderdelen in te pakken in schuim of noppenfolie. Zo kun je echt gerust zijn als het om je fiets gaat.
  7. Bij BIKE24 kun je ook andere accessoires vinden die je helpen je fiets veilig op te bergen. Daaronder zijn spanbanden, remschijfbeschermers en pedaalbeschermers.
  8. Veel fietsers vullen hun tas of koffer ook met shirts, bidons, enzovoort. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in je koffer en zorg je tegelijkertijd voor extra opvulling.
  9. Let op: let bij het inpakken altijd op het maximaal toegelaten gewicht door de aanbieder. Vooral luchtvaartmaatschappijen beperken vaak het gewicht van een fietskoffer.
  10. Controleer tot slot alles grondig en zorg ervoor dat je niets vergeten bent.