Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

FOCUS - Premium fietsen & e-bikes ontworpen in Stuttgart

FOCUS Bikes produceert fietsen en FOCUS e-bikes van instapfietsen tot high-end oplossingen. Of het nu gaat om een alpine avontuur of een stadsjungle, de fietsers staan altijd centraal bij alles wat we doen. Zij zijn de bron van ideeën voor nieuwe ontwikkelingen en designs, die in de productiecentra in Duitsland worden verwerkt tot innovatieve nieuwe fietsen van uitstekende kwaliteit.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

FOCUS fietsen - prestaties en design voor de hoogste eisen

FOCUS Bikes was in 1993 opgericht door meervoudig cyclocross wereldkampioen Mike Kluge als een premium fabrikant voor mountainbikes. Onder het motto "Ride beyond" streeft het merk slechts één doel na: rijervaringen genereren die je verbeelding overschrijden. Concreet betekent dit dat geometrie en aandrijving worden gecombineerd tot een slim totaalpakket om de beste FOCUS mountainbike, FOCUS e-mountainbike en FOCUS racefiets te ontwikkelen. Talrijke testoverwinningen en topcijfers in vakbladen onderstrepen de hoge eisen die het bedrijf uit het Duitse Stuttgart stelt aan perfectie en prestaties.

FOCUS e-bikes: voor maximaal trailplezier

FOCUS e-bikes combineren de unieke rijeigenschappen van een ongemotoriseerde fiets met de voordelen van een elektrische aandrijving. Het bescheiden doel is de soepelste e-all mountain, de lichtste e-mountainbike en de meest dynamische e-racefiets te ontwikkelen. Het plezier van het fietsen staat altijd op de voorgrond! Om dit te bereiken bieden FOCUS-fietsen de perfecte geometrie met de juiste aandrijving voor het beoogde gebruik: terwijl bij de FOCUS JAM² Full e-bike alles draait om het trailplezier, is de FOCUS THRON² een veelzijdige toerfiets. De FOCUS AVENTURA² e-mountainbike heeft er een dosis comfort aan toegevoegd, maar is nog steeds klaar voor bikepacking-tochten, zelfs buiten de standaardroutes.
Afhankelijk van de modelserie zijn e-bikes van FOCUS Bikes uitgerust met aandrijvingen van Fazua, Shimano of Bosch. Slimme detailoplossingen zoals de vrijwel onzichtbaar in de onderbuis geïntegreerde accu onderstrepen het innovatieve karakter van een FOCUS bike. Het resultaat: meer trails, meer bergen, meer plezier!

FOCUS e-mountainbikes in één oogopslag

 • FOCUS THRON²: trail- & toerfietsen  
 • FOCUS JAM²: trail & AM fullys
 • FOCUS SAM²: enduro mountainbikes
 • FOCUS JARIFA²: toer-hardtails

FOCUS trekking- & stadsfietsen in één oogopslag

 • FOCUS AVENTURA²: trekkingfietsen
 • FOCUS PLANET²: stadsfietsen

FOCUS mountainbikes - Al meer dan 25 jaar grenzeloos fietsplezier

Bij FOCUS Bikes moet het fietsen in de eerste plaats leuk zijn. Voor optimale controle en tractie buiten de gebaande wegen heeft FOCUS alle fietsen van de Fully familie uitgerust met het F.O.L.D. (Focus Optimized Linkage Design) achterveringssysteem. Dankzij de tweefasige kinematica reageert de veringstechnologie ultragevoelig op elke hobbel en beschikt hij toch over voldoende reserves in ruw terrein. Beste prestaties en unieke trailavonturen zijn dus voorgeprogrammeerd. Daarbij komen de voor de fabrikant kenmerkende slimme details, zoals de kabeldoorvoer in de balhoofdbuis.

Voor spannende terreinritten zorgt de fiets FOCUS JAM. De veelzijdige all-mountainbike biedt maximale flexibiliteit en rijcontrole, zelfs op de veeleisendste trails. Niets staat in de weg van onvergetelijke en intense bergritten. De modellen van de FOCUS JAM-serie zijn naar keuze uitgerust met een aluminium of carbon frame. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen tussen 29" of 27,5" wielen. Als je op zoek bent naar een snelle en wedstrijdgeteste hardtail mountainbike van FOCUS voor marathon en cross country, dan vind je in de FOCUS RAVEN je ultieme droomfiets: Dankzij high-end carbon technologie is het RAVEN-frame bijzonder licht. De doordachte geometrie zorgt ook voor een evenwichtige verhouding tussen stijfheid en comfort. De ultieme fiets voor dagelijks gebruik is de FOCUS WHISTLER. Hij is sportief en geschikt voor dagelijks gebruik, dankzij zijn dynamische rijeigenschappen en de montagemogelijkheden voor bagagedragers en spatborden.

FOCUS mountainbikes in één oogopslag

 • FOCUS THRON: trail- & toerfietsen  
 • FOCUS JAM: trail & AM fullys
 • FOCUS SAM: enduro mountainbikes
 • FOCUS WHISTLER: hardtail moutainbikes

FOCUS racefietsen & gravelfietsen - Maximale aandrijving zonder compromissen

Racefietsen en gravelfietsen van FOCUS zijn de perfect aangepaste fietsen voor elk gebruiksdoel en type fietser. Voor veelfietsers en toerfietsers die op zoek zijn naar een betrouwbare allrounder voor landwegen of grindpaden, zet de FOCUS PARALANE nieuwe maatstaven: de op comfort gerichte Endurance-geometrie zorgt voor een rechtere zithouding, optimale rijeigenschappen en meer bandenspeling. De racefietsen van de FOCUS IZALCO-serie zijn volledig ontworpen om je power om te zetten in maximale voortstuwing. Met de FOCUS IZALCO MAX en zijn superlichte MAX aero carbon frameconstructie maakt FOCUS Bikes een statement op het gebied van lichtgewicht constructie, stijfheid en aerodynamica. Als je geen snelheid op de weg wilt missen, zijn de modellen van de FOCUS MARES- en FOCUS ATLAS-serie ideaal voor jou. Ze hebben uiterst robuuste, maar lichte frames en zijn standaard uitgerust met hydraulische schijfremmen. Extreme omstandigheden zoals modder en regen zijn dus niet langer een bezwaar.

FOCUS racefietsen & gravelfietsen in één oogopslag

 • FOCUS PARALANE: endurance racefietsen
 • FOCUS IZALCO MAX: aero-racefietsen
 • FOCUS ATLAS: gravelfietsen
 • FOCUS MARES: cyclocross bikes