Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Elite - geavanceerde fietstrainers, bidons & kooien voor high-performance fietsen

Elite produceert al meer dan 40 jaar slimme trainingsapparatuur voor fietsers. Het Italiaanse onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft zich gespecialiseerd in roltrainers, bidons en bidonhouders. Het assortiment laat nauwelijks iets te wensen over: van de betaalbare Novo-Mag Force hometrainer op wielen tot de aangenaam stille Suito Direct-Drive fietstrainer. Indurain, Pantani, Froome, Nibali, Quintana en vele andere profs hebben overwinningen behaald dankzij de warming-ups met fietstrainers en hoogwaardige bidons van Elite.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Elite – de fietstrainerpionier en bidonontwerper met Italiaanse wortels

"Samenwerken als een team om innovatieve producten te ontwikkelen voor conditietraining op de fiets" was de grondgedachte waarmee Amerigo Sartore eind jaren zeventig Elite oprichtte in Fontaniva, Italië.
Met dit credo, dat nog steeds geldig is, in het achterhoofd kreeg het team van gepassioneerde fietsliefhebbers rond Sartore al snel bekendheid als producent van toonaangevende en hoogwaardige roltrainers, bidons en bidonhouders.

Strategisch gezien streeft de denktank van Elite ernaar om niet alleen de concurrentie bij te houden, maar vooral ook om het assortiment hometrainers te verrijken met innovaties en technologische vernieuwingen.
Elite speelde bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de ontwikkeling van interactieve of slimme fietstrainers met geavanceerde sensortechnologie. Het Elite-assortiment omvat ook superlichte carbon bidonhouders en optimaal afgestemde biologisch afbreekbare bidons.

De verscheidenheid van Elite roltrainers

Of het nu "puur mechanisch", "slim" of "interactief" is, Een Elite fietstrainer is ideaal zowel voor training thuis als voor een wedstrijd-warming-up in de buitenlucht. Wanneer je thuis niet op je Elite fietstrainer kunt trainen, neemt hij dankzij het opvouwbare frame-ontwerp weinig ruimte in beslag. Bovendien kun je een Elite indoor trainer gemakkelijk meenemen op reis of voor wedstrijdvoorbereiding dankzij de bijpassende tassen.

Creëer interactieve workouts met de Elite direct-drive trainers en de My e-training app.

De Elite Classic serie

Klassieke Wheel-On trainer modellen, zoals Qubo Fluid of Novo Force, zijn gemakkelijk op te zetten en eenvoudig te gebruiken. Wat de weerstandseenheid betreft, zijn ze geluidsarm dankzij de beproefde Elastogel rollen en bieden ze aantrekkelijke eigenschappen, zelfs voor krachtige sporters.  Over prestaties gesproken - ook de Classic hometrainerserie van Elite weet te overtuigen op het gebied van prijs-prestatie en weet de kloof te dichten tussen aantrekkelijke instapprijzen en effectieve indoor training.

De Elite smart trainer

In tegenstelling tot de meeste fabrikanten onderscheidt Elite zijn elektronisch ondersteunde roltrainers in slimme en interactieve modellen.
Met een slimme roltrainer zoals de digitale Qubo Power Mag Smart B+ of de Turno Direct-Drive Trainer ben je op de goede weg als de exacte meetwaarden voor je training cruciaal zijn. De trainingsapparaten sturen je direct gemeten vermogen, je theoretische snelheidswaarden, je afgelegde afstand en nog veel meer draadloos door naar de app of trainingssoftware op je smartphone, tablet of pc.
Daarnaast kun je de software gebruiken om je trainingen te plannen, prestatietests te doen of nieuwe mogelijkheden te ontdekken in de spannende Elite Real-video's.

Elite Suito & Direto XR - de interactieve roltrainers van de volgende generatie

Als de slimme trainers je al imponeren met hun functies, zul je de interactieve Elite indoor trainers geweldig vinden.
Met trainers als de Elite TUO Wheel-On kun je in 3D-fietswerelden rijden en de baansimulatie aanpassen om een uitzonderlijke rijervaring te krijgen. Dit wordt bereikt doordat de trainer de gesimuleerde route aanpast aan je prestatiegegevens en deze verwerkt in de weergave van je fietsavatar.
Bovendien kun je de modellen Direto XR en Suito ook koppelen aan Elite's eigen trainingsapp, My E-Training, en aan Zwift, Sufferfest en andere software om je rijervaring fantastisch te maken.
Ondanks de direct-drive constructie zijn de Direto XR en Suito trainers ook compatibel met bijna alle racefietsen en mountainbikes dankzij een breed scala aan adapters. Deze en vele andere innovatieve kenmerken zijn de redenen waarom sommige van de beste professionele raceteams zweren bij Elite roltrainers.

Vind de beste Elite hometrainer voor jouw behoeften

Duurzame bidons en betrouwbare bidonhouders

Niets is belangrijker voor zowel indoor als outdoor fietstraining dan jezelf gehydrateerd houden. Maar ook een plastic waterfles bereikt na vele kilometers het einde van zijn levensduur en moet worden weggegooid.
Dit is waar de duurzame en innovatieve Elite bidons om de hoek komen kijken.

De nieuwe Elite Jet Green bidons zijn gemaakt van bioplastic op basis van suikerriet, dat afkomstig is van duurzame suikerrietteelt. De Elite Fly bidons zijn gemaakt van recyclebare kunststof en zijn bovendien echte lichtgewichten dankzij hun variabele wanddikte. Bovendien zorgt het beproefde push-pull ventiel van de bidons, die verkrijgbaar zijn met een capaciteit van 550, 750 en zelfs 950 ml, voor een snelle vloeistofafgifte en een eenvoudige hantering.
Wil je koele dranken in de zomer en warme dranken in de winter? Geen probleem met de Nanofly van Elite. De verder ontwikkelde versie van de Fly is extra uitgerust met NANOGELITE isolatie, maar maakt nog steeds indruk door zijn lage gewicht en duurzaamheid.
Met vele andere topmodellen, zoals de Deboyo of Vero GT, die verkrijgbaar zijn in een groot aantal kleuren, biedt Elite voor elke fietser en sporter de juiste bidon.

Elite Fly bidons - moeiteloze hydratatie

Passend bij de extreem lichte bidons biedt ELITE ook vederlichte maar uiterst robuuste bidonhouders.
Het topmodel, de vederlichte Rocko Carbon, garandeert maximale raceprestaties met slechts 17 g. Maar ook de Elite Leggero Carbon of Vico staan garant voor een laag gewicht, extreem hoge duurzaamheid, extreem eenvoudige hantering en esthetiek op zijn best.
Naast de carbonmodellen biedt ELITE ook een serie met carbonvezel versterkte bidonhouders en tijdloos elegante roestvrijstalen versies.

Elite carbon bidonhouder - superlicht en stabiel