Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Met Lupine fietsverlichting en hoofdlampen maak je de nacht tot dag

De lampen van de fabrikant Lupine Lighting Systems uit Neumarkt in der Oberpfalz zijn wereldwijd erg populair voor night-rides, nachtwandelingen en andere outdoor-activiteiten. Het doel van Lupine is, om perfecte verlichting te ontwikkelen voor verschillende gebruiksgebieden. Lupine stelt zeer hoge eisen aan zijn fietslampen, hoofdlampen, helmlampen, e-bike-lampen en zaklampen, die uitsluitend in Duitsland en aangrenzende Europese landen worden geproduceerd.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Lupine – design & ontwikkeling Made in Germany

Zoals zo vaak het geval is, is het bedrijf Lupine ontstaan uit een particuliere oplossing voor een probleem. In 1991 was Wolf-Dieter Koch op zoek naar een lamp die helder genoeg zou zijn voor snelle nachtelijke ritten op zijn mountainbike. Omdat de beschikbare producten in dit segment niet aan deze eis voldeden, richtte Wolf-Dieter Koch het bedrijf Lupine op, met als doel lampen van hoge kwaliteit te produceren. De bedrijfsnaam Lupine is afgeleid van het Latijnse woord voor wolf (lupus) en dus van de voornaam van de oprichter van het bedrijf. De wolf in het bedrijfslogo verwijst hier ook naar.

Aan het begin van de jaren 2000 begon Lupine oplaadbare lampen uit te rusten met LED-technologie, terwijl de concurrentie nog volledig op halogeenlampen vertrouwde. Vijf jaar later waren alle fietslampen van Lupine uitgerust met LED's en vandaag de dag wordt Lupine nog steeds beschouwd als een pionier op het gebied van LED-technologie op dit gebied.

Bij Lupine vind je innovatieve high-end fietsverlichting, helmlampen, hoofdlampen en zaklampen met een uitstekende afwerking voor je avonturen in de vrije natuur.

De volgende Lupine verlichting  is verkrijgbaar voor activiteiten in het donker en night-rides:

 • Lupine fietslampen
 • Lupine e-bike-verlichting
 • Lupine hoofdlampen
 • Lupine helmlampen
 • Lupine zaklampen

De voordelen van Lupine fietsverlichting, hoofdlampen, helmlampen en zaklampen

Lupine Lighting Systems maakt niet alleen indruk met geavanceerde LED-technologie, maar heeft ook vele andere voordelen:

 • Afhankelijk van het model beschikken Lupine-lampen en Lupine-hoofdlampen over maximaal 8000 Lumen. Deze lichtsterkten voor batterij-aangedreven verlichting waren een paar jaar geleden nog ondenkbaar.
 • Lupine-fietsverlichting biedt talloze lichtopties, een eenvoudige bediening en een perfecte afwerking.
 • Voor elke toepassing zijn Lupine-lampen uitgerust met een speciaal lenzensysteem, zodat een optimaal lichtpatroon ontstaat.
 • Je volgende Lupine fietslamp, Lupine hoofdlamp, Lupine helmlamp of Lupine zaklamp is zo ontworpen, dat deze ook onder extreme omstandigheden 's nachts functioneert. Het maakt niet uit of het regent, sneeuwt, stormt of dat er modder opspat.
 • Lupine-producten worden regelmatig gebruikt voor wedstrijd-, reddings- en expeditiedoeleinden en door de politie en bergreddingsdiensten.
 • De ingebouwde Lupine-accu levert constante prestaties, zelfs bij lage temperaturen.
 • Lupine voert gedetailleerde kwaliteitscontroles uit, om mogelijke zwakke punten en potentiële storingen vanaf het begin te voorkomen.
 • Lupine lampensets zijn zo ontworpen, dat alle onderdelen later vervangen kunnen worden. Er worden geen permanente lijmverbindingen gebruikt.

Lupine fietsverlichting in een oogopslag

Lupine lampen zijn verkrijgbaar in verschillende versies voor verschillende gebruiksgebieden. Allereerst moet je beslissen of je op zoek bent naar fietsverlichting met StVZO-goedkeuring voor op de weg of naar MTB-, outdoor- en racefietsverlichting.

Tot de Lupine fietsverlichting met StVZO-goedkeuring behoren volgende lampenmodellen:

 • Lupine SL AX (2200 Lumen / De Lupine SL AX is actueel de felste fietslamp die door de StVZO is toegelaten.)
 • Lupine SL AF (1000 - 1300 Lumen / De Lupine SL AF voorziet je van een sensorgestuurde dagrijverlichting en laat je schakelen tussen 1000 en 1300 Lumen.)
 • Lupine SL Nano AF (1100 Lumen / De slechts 52 gram lichte Lupine SL Nano AF verlicht StVZO-conform met grootlicht, dimlicht en dagrijlicht.)
 • Lupine C14 Mag (45 Lumen / Met haar geïntegreerde accu, remlicht en lichtsensor zorgt het Lupine C14 Mag achterlicht ervoor, dat je ook van achteren op tijd gezien wordt.)

Tot de Lupine high-power-verlichting voor MTB- en racefietsgebruik off-road behoren volgende modellen:

 • Lupine Piko (De Lupine Piko is nauwelijks groter dan een luciferdoosje en overtuigt met toch nog 2100 Lumen.)
 • Lupine Blika (De Lupine Blika levert 2400 Lumen en een duidelijk sterkere lichtkegel.)
 • Lupine Wilma (Met 3600 Lumen levert de Lupine Wilma ook op de donkerste plekken voldoende licht.)
 • Lupine Betty (Met 5400 Lumen een supereenvoudige bediening geeft de Lupine Betty je ongekende mogelijkheden.)
 • Lupine Alpha (De Lupine Alpha is veruit de krachtigste en helderste fietslamp, die de duisternis verlicht met 8100 lumen en een bereik tot 480 meter heeft.)
 • Lupine Neo (De Lupine Neo levert je 1000 Lumen bij tot 80 uur acculooptijd.)

Lupine e-bike verlichting

Lupine biedt ook passende verlichting voor je e-bike. E-bikes met motoren van Bosch, Yamaha, Shimano en Brose kunnen worden uitgerust met de volgende Lupine-lampen:

 • Lupine SL X (Er zijn twee versies van de Lupine SL X beschikbaar voor je e-bike. Je kunt kiezen tussen een fietslamp voor e-bikes tot 25 km/u en een fietslamp voor S-pedelecs tot 45 km/u.)
 • Lupine SL F (Met een dagrijlicht, dimlicht en grootlicht biedt de Lupine SL F je tussen de 900 en 1300 Lumen.)
 • Lupine SL Nano (De compacte Lupine SL Nano is slechts 30 mm lang en 41 mm breed en levert 900 Lumen.)

De Lupine fietslamp wordt rechtstreeks aangesloten op de licht-output van de e-bike-motor en haalt zijn stroom niet uit een Lupine-accu, maar uit de accu van de e-bike.

Lupine helmlampen, hoofdlampen & zaklampen

Mountainbikers dragen hun Lupine helmlampjes bij night-rides op hun helm. Je bevestigt de lampjes daarvoor met klittenband aan de helmschaal. De batterij wordt ook aan de achterkant van de helm bevestigd of in de rugzak opgeborgen. Voor je volgende outdoor-avontuur kun je een Lupine-hoofdlamp heel goed gebruiken. De modellen Lupine Penta of Lupine Neo zijn hiervoor bijzonder geschikt. De Lupine Piko, Blika, Wilma en Betty mountainbike-lampen kunnen ook met een hoofdband gedragen worden.

Voor outdoor-gebruik biedt Lupine behalve het brede assortiment helmlampen en hoofdlampen ook klassieke zaklampen. Het Lupine Piko TL-model is kleiner dan je smartphone, waterdicht en straalt een krachtige 1600 lumen uit. Als je iets fellers wilt, is het Lupine Betty TL-model de beste keuze. Deze Lupine-zaklampen schijnen met maximaal 5400 lumen, laten toe dat je de batterijen eenvoudig vervangt en hebben een robuuste aluminium behuizing.