Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Bosch - de slimme aandrijving voor jouw e-bike

Als het om motoren en accu's voor e-bikes gaat, valt direct de naam Bosch. Het traditionele Duitse bedrijf is van begin af aan van de partij en heeft zich op het gebied van de klassieke middenmotoren voor e-bikes zijn leidinggevende positie verdiend. Bosch fietscomputers en Bosch e-bike motoren zijn betrouwbaar, beproefd, licht en krachtig. Een Bosch e-bike accu is een synoniem voor kwaliteit en grote reikwijdte. Bosch heeft zonder twijfel een belangrijke positie binnen de duurzame mobiliteit van de toekomst.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Bosch en de duurzaamheid

Bosch is zonder twijfel een innovatieve ontwikkelaar op het gebied van duurzame mobiliteit. Elektrische fietsen zijn duidelijk duurzamer dan alle andere gemotoriseerde verkeersmiddelen. Bosch heeft vastgesteld dat een e-bike met Bosch-aandrijving gemiddeld slechts twee tot vijf gram CO2 per kilometer veroorzaakt. Ter vergelijking: bij een auto zijn het 150 gram, bij een trein 50 gram. Alleen een fiets zonder elektrische motor is nog beter. Maar uit onderzoek is gebleken dat mensen op e-bikes vaker en langer onderweg zijn. Ze stappen duidelijk vaker op de fiets, in plaats van in de auto te stappen. Daarom spelen elektrische fietsen van Bosch een sleutelrol bij de duurzame mobiliteit van de toekomst.

Maar niet alleen het gebruik van Bosch e-bike aandrijvingen is een duurzame zaak. Het bedrijf doet zijn best, zo duurzaam als mogelijk te ageren. Hiervoor heeft het veel maatregelen genomen, waarvan wij hier een paar voorbeelden willen voorstellen: 

  • Bosch reduceert de CO2-voetafdruk van zijn producten consequent. Bij de ontwikkeling van nieuwe Bosch-fietscomputers of een nieuwe Bosch e-bike accu wordt erop gelet, welke invloed deze op het milieu hebben. Er wordt gekozen voor milieuvriendelijke materialen, er worden gerecyclede materialen gebruikt en er worden energiebesparende productiestappen toegepast. De verpakkingen zijn naar mogelijkheid duurzaam. Bij de verpakking van de Bosch e-bike accu worden bijvoorbeeld de complete omslachtige plastic verpakkingen achterwege gelaten.  
  • Bosch accepteert zijn verantwoordelijkheid voor de complete waardeketen. Het bedrijf doet daarom zijn best zo transparant mogelijk te zijn bij de leveringsketen. Risicorijke grondstoffen worden empirisch onderzocht. Een voorbeeld zijn de kobaltaandelen in de Bosch e-bike accu. Ze zijn erin geslaagd, dit omstreden materiaal sinds 2013 met tot nu toe 65 procent te reduceren. De accu-capaciteit kon desalniettemin worden verbeterd. 
  • Recycling is ook een belangrijk bestanddeel van de duurzaamheidsstrategie van Bosch. Daartoe behoren recyclingoplossingen, een goede onderhoudsvriendelijkheid van de producten. Voor jou betekent dat: als je een elektrische fiets met Bosch frame-accu en Bosch-computer koopt, zul je hier lang plezier aan hebben. Als er eens iets stuk gaat, zijn er in onze shop alle Bosch e-bike reserveonderdelen verkrijgbaar. Ook het achteraf monteren van hoogwaardigere componenten is geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld het eenvoudige Bosch e-bike display Purion vervangen door het smarte hightech-systeem Nyon.

Bosch e-bike accu: de duurzame energiebron

Zonder accu is de e-bike geen e-bike. Hij speelt een belangrijke rol. In de Bosch e-bike accu's zit veel ervaring, knowhow en ontwikkelingswerk. Elke Bosch e-bike accu biedt je een lange levensduur en dat met een naar mogelijkheid gering gewicht. Bosch accu's kunnen op het frame, op de bagagedrager of in het frame geïntegreerd bevestigd worden. Bosch PowerPacks worden direct in het frame gemonteerd. De Bosch PowerTubes 'verdwijnen' in het frame van je e-bike, wat voor een buitengewoon subtiel design zorgt. Met de optie DualBattery kun je twee Bosch e-bike accu's koppelen en de energie ervan verhogen tot 1.250 Wh. De accu's en adapters, die je hiervoor nodig hebt, zijn verkrijgbaar in onze shop.

Bosch accu fiets / Bosch acculader fiets FAQ

Juist rondom de Bosch e-bike accu steken regelmatig vragen de kop op. In het systeem e-bike is er een variabele, omdat zijn reikwijdte en zijn levensduur afhankelijk zijn van tal van factoren. De meest gestelde vragen over de Bosch e-bike accu beantwoorden wij hier.


Kan ik de levensduur van mijn Bosch e-bike accu beïnvloeden?

In principe zijn Bosch e-bike accu's ontwikkeld voor veel kilometers. Met een intelligent accu-management-systeem haal je alles uit je accu en zorg je voor een lange levensduur. Deze kan niet nauwkeurig worden berekend, omdat hij afhankelijk is van tal van factoren. Je kunt op een paar eenvoudige maatregelen letten, die ertoe bijdragen dat de accu langer leeft: als je de e-bike gedurende een langere periode niet gebruikt, moet je je accu droog en bij een temperatuur tussen 10 en 20 graden bewaren. Hij moet beschermd worden tegen direct zonlicht. De ideale laadtoestand tijdens de opslag bedraagt 30 tot 60 procent. Neem in de winter je accu bijvoorbeeld het beste mee in de warme woning.

Hoe lang is de laadduur van een accu?

Dat hangt ervan af, welke capaciteit je Bosch e-bike accu heeft. Bovendien is het doorslaggevend, welke lader je hebt en hoe vol de accu nog is. Met de standaardlader heeft een Bosch PowerPack300 2,5 uur nodig voor een volle lading. Een PowerPack400 is na 3,5 uur weer vol, een PowerPack500 heeft 4,5 uur nodig. Het maakt trouwens niets uit, hoe lang je je accu oplaadt. Onderbrekingen van het laadproces vormen geen probleem. Het is wel belangrijk, dat je een originele lader gebruikt. Als je bijvoorbeeld een extra Bosch lader wilt kopen voor op kantoor, vind je deze in de shop.

Hoe ver kom ik met een acculading?

Dat is een veelgestelde vraag, die niet algemeen kan worden beantwoord. De reikwijdte van je Bosch e-bike accu is afhankelijk van tal van factoren: 

- met welke trapondesteuning fiets jij? 
- rem je vaak en moet je vaak opnieuw starten? 
- ben je onderweg en heb je veel tegenwind of heb je juist rugwind? 
- hoeveel weeg je? 
- hoeveel bagage neem je mee? 
- ben je onderweg op een lichte commuting e-bike of op een zware bakfiets? 
- fiets je op vlak of heuvelachtig terrein? 
- fiets je op asfalt of op split?

Al deze factoren dragen ertoe bij dat een acculading al na 20 kilometer of pas na meer dan 100 kilometer leeg is. Bosch heeft een reikwijdte-assistent ontwikkeld, die jou een gevoel ervoor geeft, hoe lang de accu in jouw geval waarschijnlijk meegaat. Afgezien daarvan zul je snel een gevoel ontwikkelen, hoe lang je met jouw e-bike zonder opnieuw te laden kunt fietsen. Onderweg kun je bovendien op het Bosch e-bike display nakijken, hoe de laadtoestand van je accu eruit ziet.

Moet ik mijn accu onderhouden?

Net als voor elke andere fiets geldt ook voor jouw e-bike: gebruik alsjeblieft geen hogedrukreiniger. Reinig je e-bike het beste met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Voor de reiniging haal je de accu er het beste uit en veeg je hem apart met een vochtige doek af. We raden je aan, de stekkercontacten regelmatig te reinigen en een beetje te smeren.

Wat gebeurt er met mijn oude accu, als ik een nieuwe bestel?

Als je Bosch e-bike accu defect is en je een nieuwe nodig hebt, is het 'Gezamenlijke retoursysteem batterijen' van toepassing. Je kunt je oude accu naar ons opsturen. Wij zorgen ervoor dat zijn waardevolle grondstoffen gerecycled worden.

Meer dan alleen een display: fietscomputer Bosch

Als je een e-bike met Bosch-motor koopt, hoef je geen extra fietscomputer te bestellen. De Bosch fietscomputer maakt namelijk deel uit van het systeem. Hij 'verstopt' zich achter het Bosch fiets display, waar veel meer in zit als de weergave van gegevens. Afhankelijk van het systeem biedt jouw Bosch elektrische fiets display een uiteenlopende functionele omvang aan. Van minimalistisch bedieningselement tot en met het koppelen van de boordcomputer is er voor elke behoefte het passende Bosch fiets display in het assortiment. 

Er zijn drie essentiële categorieën binnen de Bosch fietscomputers: De Bosch displays Purion en Intuvia zijn bewust simpel gehouden en kunnen intuïtief worden bediend. Ze laten de gecompliceerde poespas achterwege. In plaats daarvan zijn ze perfect voor jou, als je slechts met een Bosch kilometerteller op je e-bike wilt fietsen en de belangrijkste gegevens wilt aflezen. Als je je ritten digitaal plant en je ze nauwkeurig wilt evalueren, zijn de gekoppelde Bosch displays Kiox en Nyon perfect voor jou. Ze kunnen met het platform Bosch eBike Connect worden gekoppeld, waardoor je tal van mogelijkheden hebt. Als je van hightech houdt, je ritten wilt evalueren en van het idee van een community houdt, zijn Kiox of Nyon de beste keuze voor jou. 

De derde categorie van Bosch is dubbel smart: met de Bosch SmartphoneGrip wordt van je smartphone een intelligente Bosch fietscomputer. Samen met de eBike Flow App ontstaan zo spannende mogelijkheden. Je smartphone laat je alle belangrijke gegevens zien tijdens het fietsen, registreert ze en wordt tijdens het fietsen geladen.

Bosch e-bike toebehoren om je fiets te verbeteren

Bosch e-bike producten zijn al sinds vele jaren verkrijgbaar. Met een Bosch e-bike aandrijving heb je gekozen voor een beproefd en betrouwbaar systeem. Bosch biedt een uitstekende service en tal van producten kunnen achteraf worden gemonteerd of verbeterd. Je kunt bijvoorbeeld een tweede Bosch fiets-accu kopen of kiezen voor een moderner display. Of wil je liever een extra Bosch e-bike lader voor op kantoor? Als er eens iets stuk gaat, zijn er tal van reserveonderdelen verkrijgbaar, zodat je jouw e-bike kunt repareren en verder kunt gebruiken. Alles wat je hiervoor nodig hebt, vind je in ons omvangrijk Bosch toebehorenassortiment.