Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Busch + Müller - fietsverlichting van Duitse kwaliteit

Als het om het licht op je fiets gaat, kom je niet voorbij aan dit merk: Busch + Müller. De fabrikant uit Duitsland is een expert op dit gebied en bezit een uitstekende reputatie. Niet alleen omdat de producten uitstekend zijn: Busch + Müller is een synoniem voor uitstekende kwaliteit, regionaliteit en duurzaamheid. Busch + Müller koplampen, achterlichten of accu-verlichting: jij kiest voor een product, dat een fietsleven lang meegaat.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Busch + Müller: duurzame fietsverlichting Made in Germany

Busch + Müller fietsverlichting is niet afkomstig uit Azië. Busch + Müller is gevestigd aan de rand van de Duitse regio Sauerland, om precies te zijn in Meinerzhagen. Hier ontstaan de bekende Busch + Müller fietslampen en alles, wat je er verder voor nodig hebt. Alles? Ja! Het is indrukwekkend, hoe consequent Busch + Müller 'Made in Germany' verwezenlijken: van de persgietvorm en kleine elektrische aansluitingen tot en met het anodiseren van afgewerkte metalen onderdelen – Busch + Müller laten niets over aan het toeval.

De geschiedenis van Busch + Müller: alles begon met een koe

Deze aanpak heeft niets te maken met de huidige duurzaamheidstrend. Het zit diep verankerd in het DNA van het bedrijf. De oprichters van het bedrijf, Willi Müller en August Busch, waren het gewend, de handen uit de mouwen te steken. Hun startkapitaal was in 1925 een koe, die ze cadeau kregen van opa Busch. Nu was het belangrijk, hiermee geld te verdienen. In eerste instantie produceerden beide allerlei dingen, die ze konden verkopen. Een van de eerste producten waren reflectoren voor fietsen. Dat waren dikke klompen van glas. En het was de voorganger van de huidige Busch + Müller fietsverlichting. Sinds de jaren 80 heeft Busch + Müller zich gespecialiseerd op de productie van fietslampen. Sinds 1960 is het bedrijf gevestigd op de huidige locatie in Meinerzhagen. Dat is een centraal punt van de bedrijfsfilosofie: Hier in Meinerzhagen ontstaan Busch + Müller fietsverlichting en alles wat je verder nodig hebt. Wat niet zelf geproduceerd kan worden, wordt niet zo goedkoop mogelijk in Azië gekocht, maar juist in de regio. Een goed voorbeeld hiervoor zijn de verpakkingen, die afkomstig zijn van een bedrijf om de hoek.

Busch + Müller: hoogwaardig, regionaal, duurzaam

Deze werkwijze is precies dat, wat tegenwoordig wordt bedoeld met het begrip duurzaamheid. Lange tijd werd dat bij Busch + Müller niet extra vermeld. Met deze filosofie raakt Busch + Müller de tijdgeest. Sinds enige tijd wordt de focus bewust op de moeite voor duurzamere producten gelegd. Hieruit is de campagne met de naam Friendly ontstaan. Busch + Müller Friendly-producten zijn buitengewoon duurzaam. Een goed voorbeeld is de Busch + Müller fietsverlichting IQ XS: de koplamp wordt gemaakt van composteerbaar kunststof. Bovendien worden alle onderdelen van de verpakking zonder plastic omgevormd. In plaats daarvan worden FSC-gecertificeerde dozen gebruikt. Ook grotere maatregelen worden verwezenlijkt met het oog op duurzaamheid. De Busch + Müller nieuwbouw op het bedrijventerrein wordt verwarmd met koelwater uit de kunststofgieterij. Dit koelwater is regenwater, dat in een gigantische tank wordt verzameld.

Een fietslamp is niet hetzelfde als een fietslamp: het Busch + Müller verschil

Rond de eeuwwisseling ontwikkelden Busch + Müller de fietsverlichting opnieuw. Eerder waren zwakke halogeenlampen de standaard. Met de nieuwe led-lampen waren zuinigere en krachtigere fietslampen mogelijk. 40 lux en meer waren geen probleem meer. Niet alleen op het gebied van lichtsterkte zorgt de B&M fietsverlichting voor een nieuwe standaard: de verdeling van de lichtkegel is net zo belangrijk. Om het optimum uit de eigen lampen te halen, heeft Busch + Müller een eigen licht-testbaan. Hier worden alle lampen getest, geoptimaliseerd en klaar gestoomd voor het wegverkeer: elke Busch + Müller fietslamp is dientengevolge gecertificeerd volgens de Duitse verkeerswet.

Busch + Müller dynamo koplamp

Sinds de jaren 80 heeft Busch + Müller zich gespecialiseerd op de productie van koplampen voor fietsen. In het begin ging het – uit huidig zicht – om zwakke en inefficiënte lampen. Met de komst van de led-technologie begon voor Busch + Müller een nieuw tijdperk. Busch + Müller ontdekte op dit moment de indirecte led-verlichting voor de fiets. Dat betekende een grote vooruitgang op het gebied van efficiëntie en helderheid. Tegenwoordig is Busch + Müller een specialist voor led-fietsverlichting. Deze modellen zijn zo spaarzaam, dat ze in combinatie met een naafdynamo zelfs bij geringe snelheid volledige prestaties leveren. 

De koplamp IQ-X is tegenwoordig een klassieker. De krachtige koplamp is licht, heeft een mooi design, is spaarzaam en biedt goede 100 lux lichtsterkte. De nieuwe iQ-XS Friendly is een extra duurzame versie hiervan. Bovendien biedt Busch + Müller uiteenlopende dynamo koplampen aan, zodat er ook voor jouw fiets iets passends in het assortiment zit.

Busch + Müller achterlicht voor naafdynamo's

Passend bij de Busch + Müller koplamp hebben we ook het passende Busch + Müller achterlicht. Hier definieert het bedrijf uit het Sauerland ook een nieuwe standaard. Wist jij dat Busch + Müller de parkeerlichtfunctie voor het achterlicht van fietsen heeft uitgevonden? Dat is een van de bekendste ontdekkingen van Busch + Müller. Speciale lens- en prisma-systemen voor een brede verdeling van het licht zijn eveneens afkomstig uit Meinerzhagen. Ze zorgen ervoor dat andere verkeersdeelnemers de afstand tot de ervoor fietsende fiets beter kunnen inschatten en ze verhogen zodoende de veiligheid. 

Busch + Müller achterlampen zijn verkrijgbaar in tal van bouwwijzen: breed, een hoog formaat, rond of minimalistisch klein. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt, waar je je achterlicht wilt monteren. Sommige achterlichten zijn bestemd voor de montage op het spatbord. Anderen worden juist op de bagagedrager bevestigd. En sommigen hebben een houder, die je bijvoorbeeld aan de zadelpen kunt bevestigen.

Busch + Müller accu koplamp

Met accu-koplampen en accu-achterlichten van Busch + Müller ben je flexibel. Ze zijn perfect geschikt voor fietsen, die je niet permanent met vast gemonteerd licht wilt fietsen. Sportieve mountainbikes behoren net zo tot deze fietsen als de vederlichte wielrenfietsen of gravelbikes. Voor deze fietsen zijn de krachtige accu-lampen van Busch + Müller een charmante oplossing. Ze zijn klein, licht en passen in elke shirtzak. Als je in het donker terecht komt, kun je ze snel monteren. Ook handig: ze kunnen kinderlijk eenvoudig tussen verschillende fietsen worden gewisseld. Vandaag met de MTB, morgen een rondje met de gravelbike? Geen probleem: Het licht is altijd van de partij. 

Dankzij moderne led-technologie zijn accu-koplampen van Busch + Müller buitengewoon krachtig. Ze zijn licht, klein, hebben een mooi design, net als de modellen voor de naafdynamo of voor de e-bike. Met tot wel 170 lux bieden ze een indrukwekkende lichtsterkte. Zo verander je de nacht in dag. Er zijn verschillende bevestigingen, zodat je accu-lampen eenvoudig aan je bike kunt bevestigen.

Busch & Müller verlichting voor je e-bike

E-bikes zijn de nieuwste trend in de grote fietswereld. Busch + Müller hebben hier perfect op gereageerd. Vraag je je af, wat er anders is aan een koplamp voor e-bikes? Het grootste verschil is, dat lampen voor naafdynamo's met een lage spanning van 6V werken en wisselspanning genereren. Lampen voor elektrische fietsen worden door de accu gevoed en werken met gelijkspanning. Bovendien zijn deze lampen ontworpen voor een groter spanningsbereik. Naast deze technische omstandigheden biedt dit een uitgebreidere functionele omvang. De topmodellen van Busch + Müller zijn bijvoorbeeld voorzien van groot licht. Met lichtsterktes tot 300 lux zijn lampen voor e-bikes buitengewoon sterk. 

De technische voorwaarden gelden ook voor e-bike achterlichten van Busch + Müller. Ze kunnen aan bagagedragers, de zadelpen of aan de staande achtervork worden bevestigd. Zoals gewoonlijk bij Busch + Müller worden er krachtige leds gebruikt, net als de beproefde streeplicht-technologie LineTec. Dankzij een speciale elektronica bieden Busch + Müller achterlampen voor e-bikes aan met een echt remlicht: Bij elke remprocedure wordt een heldere lichtimpuls uitgestraald, wat de veiligheid in het wegverkeer verbeterd.