Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Pirelli fietsbanden - 110 jaar traditie voor maximale prestaties

Decennia van baanbrekend Pirelli-design en toptechnologie leveren een uitstekende fietsband op. Geniet van de vrijheid van eersteklas prestaties. Ervaar zowel snelheid als controle met Pirelli-clincherbanden, die gemaakt zijn voor uitmuntende prestaties op je racefiets.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Het Pirelli-DNA – banden-performance voor jouw ervaring op twee wielen

Pirelli-banden behoren wereldwijd tot de populairste fietsbanden. Het bedrijf produceerde in 2020 ongeveer 75 miljoen fietsbanden. Om dit te realiseren produceren de Italianen in totaal negentien fabrieken in twaalf landen. Er worden Pirelli-racebanden, Pirelli-MTB-banden en Pirelli-gravel-banden geproduceerd. Deze drie categorieën fietsbanden garanderen, dat alle fietsers een fietsband kunnen krijgen die past bij hun rijstijl en geschikt is voor hun gebruiksdoeleinden.

De hoge kwaliteit en de goede rijeigenschappen van Pirelli-banden zijn onmiskenbaar. De meer dan 100 jaar ervaring in de productie van fietsbanden is in dit opzicht duidelijk merkbaar. Met de nieuwste technologieën, hoogwaardige materialen en ervaring uit professionele racewedstrijden tillen Pirelli-fietsbanden je avontuur op twee wielen naar een hoger niveau.

Pirelli racefietsbanden

Voor asfaltvreters en snelheidsfanaten heeft Pirelli precies de juiste banden. De lekbestendige Pirelli Cinturato bijvoorbeeld is perfect voor lange afstanden op afwisselend terrein. De P ZERO in de versies Race, Road en Velo zijn de perfecte keuze voor ambitieuze atleten en wedstrijden. Maar ook beginnende wielrenners komen aan hun trekken met de P7 Sport van Pirelli. De keuze aan Pirelli racefietsbanden is enorm. Alle banden hebben één ding gemeen: een enorm hoge kwaliteit en duurzaamheid!

Pirelli racefietsbanden

Pirelli mountainbike-banden

Met de Scorpion biedt Pirelli een band voor alle disciplines van de mountainbike-sport: de Scorpion XC is de beste keuze voor cross-country-marathonwedstrijden, terwijl de Scorpion Trail schittert op afwisselend terrein. Maar ook voor het zware werk heeft de Italiaanse bandenfabrikant een oplossing: de Scorpion Enduro overtuigt ook op ruw terrein. De Scorpion e-MTB is bedoeld voor gebruik op e-mountainbikes.

Pirelli mountainbike-banden

Pirelli gravel-banden

De wereldwijde gravelbike-trend is Pirelli niet ontgaan, zodat ook hier een model wordt aangeboden. De Pirelli Cinturato Gravel is verkrijgbaar in verschillende breedtes en met allerlei profielen en zorgt voor maximale performance op gravel- en boswegen.

Pirelli-technologie – vooruitgang in de productie van fietsbanden

Wanneer je ervaring combineert met innovatie, vind je oplossingen voor betere producten. Pirelli kijkt terug op een groot aantal verschillende technologieën, die zijn banden over de hele wereld succesvol maken. Verschillende rubbersamenstellingen, diverse karkassen en extra verstevigingen in de zijwanden van de band zorgen voor een maximale performance tijdens het rijden. Daarbij ligt de focus op het specifieke gebruiksgebied. Pirelli-enduro-banden bijvoorbeeld hebben een versterkt karkas dat aanzienlijk meer zijdelingse steun biedt en het mogelijk maakt om met minder luchtdruk te rijden. Dit vergroot de grip in extreme situaties en geeft de berijder meer zekerheid, zodat hij zich beter kan concentreren op zijn rijprestaties. Het doel van Pirelli is, om de fietser een optimale band te bieden met maximale performance en een lange levensduur.