Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Urban bikes – de ideale begeleiders voor je wegen door de stad

Urban bikes zijn de optimale fietsen voor de stad, want ze zijn handig, comfortabel en zien bovendien ook nog extreem chique uit. Hier wordt uitstekende functionaliteit gecombineerd met een modern design, waardoor de urban bike steeds populairder wordt, vooral onder jongere stadsbewoners. De dagelijkse weg naar de universiteit of het werk, het shoppen in het centrum of het sportieve rondje na het werk - met de passende urban bike voor dames en heren wordt je city-trip een echt genot zonder een compromis te moeten sluiten. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat is het verschil tussen urban bikes en city bikes?

In principe kun je zeggen dat elke urban bike ook een city bike is, maar niet elke city bike ook automatisch een urban bike is. Natuurlijk zijn beide varianten gemaakt om door de stad te fietsen en ook het gebruiksdoeleinde is soortgelijk, maar er zijn enkele verschillen met betrekking tot de uitrusting.

City bikes zijn ontworpen voor comfort en bieden je in het dagelijkse leven een hoge mate aan hanteerbaarheid. Vaak worden ze gekarakteriseerd door een rechte zithouding dankzij een comfortabel zadel in combinatie met een ergonomisch stuur. Bovendien is een volledige uitvoering met bagagedrager, spatborden en verlichtingssysteem standaard. 
Urban bikes overtuigen met purisme voor top-speed en duurzaamheid. De eveneens voor de stad handige fietsen weten te overtuigen met een recht en clean design evenals de essentiële uitrusting. Te veel purisme voor het dagelijks leven? Je kunt dan natuurlijk accessoires naar believen toevoegen.

De zinvol gewichtsgereduceerde uitvoering biedt overigens enkele voordelen, want hoe minder toebehoren een fiets heeft, hoe lichter hij is en des te makkelijker je hem ook mee kunt nemen met de bus of de trein. Bovendien is er minder onderhoud als bij een volledig uitgeruste city bike.

Minimalistisch, sportief, flink - deze soorten urban bikes zijn er

Urban bikes worden gekenmerkt door hun overtuigende mix van design, dynamiek en comfort – en dankzij het brede scala aan modellen vind je de juiste basis voor elke behoefte. Verkrijgbaar zijn er bijvoorbeeld:

Wat de respectieve subcategorieën van urban bikes precies van elkaar onderscheidt, hebben we voor je in de volgende alinea’s samengevat.

Fitnessfietsen voor de stad – de perfecte combinatie van comfort en sportiviteit

Fitnessfietsen zijn, zoals de naam al verklapt, bedoeld voor een sportief gebruik. Ze hebben een lichte opbouw en zijn verkrijgbaar met een spectrum aan versnellingen. Van 3-voudige naafversnelling tot en met elektronische 24-voudige derailleur-versnelling is alles mogelijk. Met betrekking tot hun onderdelen zijn fitnessfietsen aangeleund aan racefietsen of crossbikes en overtuigen ze met hun goede roleigenschappen op de geasfalteerde aderen van de stad. Moderne vormen en mooie lakkeringen ronden de sportieve allrounders af.

Puristisch en opvallend: Singlespeed- en fixie-bikes

Iets simpeler, maar toch opvallender zijn de singlespeed- en fixie-bikes. Hierbij gaat het om urban bikes, die met betrekking tot de componenten zijn beperkt tot het meest noodzakelijke en met een versnelling of een vaste overbrenging volledig de versnellingen achterwege te laten. Dit biedt diverse voordelen: de fietsen zijn bijzonder licht, enorm onderhoudsarm en bieden een unieke rijbelevenis. Vooral als je je fiets vaker moet dragen - bijvoorbeeld in je woning of op kantoor, weet je het gereduceerde gewicht al snel te waarderen.

In tegenstelling tot singlespeed-bikes zijn fixies met een stijve naaf uitgerust. Dit betekent dat de pedalen zullen blijven draaien zolang het achterwiel draait, net zoals je dit misschien kent van spinning-bikes in de sportschool. Remmen betekent bij een fixie dus: met de benen stevig in de tegengestelde richting van de “normale” draaibeweging van de pedalen drukken. Bovendien kun je je minimalistisch-urbane fiets ook door middel van de rem op het voorwiel en de remhendel afremmen.

De urban bike met elektromotor – voor extra ondersteuning

Om nog sneller en energiezuiniger op weg te gaan op de fietspaden van de stad, in het stadsverkeer of tijdens je weekendtochten, kun je kiezen voor een urban e-bike of pedelec. De elektrische gemotoriseerde urban bikes worden door een grote verscheidenheid aan mensen gebruikt. 
Tot de fans behoren bijv.:

  • beroepsforenzen
  • gezinnen
  • tieners

Reden voor deze bandbreedte: de extra power is voor veel mensen van voordeel. Zo kun je normaal gesproken lastige routes met een e-bike in verhouding moeiteloos aan en ook kinderaanhangers kunnen ermee makkelijk van A naar B worden gebracht. Uitgerust met een stuurtas of fietsmandje kun je zelfs kleine boodschappen zonder problemen doen. Bovendien is de urban-e-bike in het weekend een echt alternatief voor de auto.

Een urban bike met riemaandrijving - nog lichter en duurzamer

De riemaandrijving heeft zich in de afgelopen jaren doorgezet als krachtig alternatief voor de klassieke fietsketting. Hierbij wordt de urban bike niet door middel van een combinatie van ketting en verschillende rondsels aangedreven, maar door een riem van carbonvezels, die over twee getande borgringen loopt. Oorspronkelijk is deze ontwikkeling afkomstig uit de motor-sector en werd later overgedragen op verschillende soorten fietsen.

Vergeleken met bikes met een gangbare fietsketting heeft de urban bike met riemaandrijving een paar doorslaggevende voordelen:

  • geringere slijtage met een duidelijk langere levensduur
  • hoeft niet te worden onderhouden
  • hoeft niet gesmeerd te worden
  • extreem stille aandrijving
  • aanzienlijk lichtere constructie 

Voor welke soorten fietsers is een urban bike geschikt?

Urban bikes voor mannen en vrouwen combineren geslaagd vorm en functie. Ze vormen zo een uitstekende oplossing in het bijzonder voor fietsers met een bewustzijn voor trends en een blik op de praktische toepasbaarheid. Dankzij de afgeslankte uitvoering zijn de bikes licht en onderhoudsarm. Op die manier kun je je bike ook een paar trappen omhoog dragen of meenemen in het openbaar vervoer. Bovendien bieden de meeste urban bikes een ongevoelige naafversnelling en hebben sommige modellen ook een riemaandrijving, wat de onderhoudskosten aanzienlijk verlaagt.

Dankzij hun puristische uiterlijk en hun onmiskenbare karakter worden de urban bikes zowel in het park als na het werk een stijlvolle blikvanger. Met een urban bike ben je sportief onderweg, slinger je snel door het verkeer en geniet je hierbij van een uniek, licht fietsgevoel.