Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Accessoires voor buiten- en binnenbanden - onmisbaar bij een lekke band en in de werkplaats

Of je nu onderweg bent of thuis in je garage - voor de reparatie van een lekke band heb je niet alleen een reservebinnenband en een luchtpomp nodig, maar ook het een of andere gereedschap plus accessoires. Op deze pagina stellen we je daarom de belangrijkste accessoires voor, zoals bandenlichters of velglint, in geval van een lekke band - van de klassieke bandenlichter voor clincher-banden tot de ventielverlenging voor velgen met een hoog profiel. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Accessoires voor buiten- en binnenbanden - keuze genoeg

De buitenband half van de velg trekken, de oude binnenband eruit halen, de nieuwe binnenband erin doen en de band weer op de velg trekken - er zijn werkplaatsprofessionals die een lekke band binnen een paar minuten kunnen verhelpen. Maar bandenreparatie is niet altijd zo eenvoudig. Daarom is er een breed scala aan equipment en accessoires, waarmee je je lekke band zo snel mogelijk weer in orde kunt krijgen. Hieronder laten we je kennismaken met de belangrijkste gereedschappen en producten die je kunnen helpen je banden te vervangen - van de klassieke reparatieset tot speciale dichtingsmiddelen voor tubeless-banden en elektronische luchtdrukmeters.

Bandenplakset

De bandenplakset is een klassieker die in elke zadeltas thuishoort: de reparatieset gebruik je, als je geen reservebinnenband of reservebuitenband meer bij je hebt. Praktisch: er zijn ook zelfklevende plakkers, zodat vervelend geklungel met bandenlijm niet meer absoluut noodzakelijk is.

Bandenlichter

De band van de velg halen en weer op de velg trekken - het is afhankelijk van de fietsband, hoe gemakkelijk of moeilijk dit met de hand gaat. In het laatste geval zijn bandenlichters je ideale gereedschap. Afhankelijk van hoe moeilijk het is om de band te monteren of te verwijderen, kun je meerdere bandenlichters gebruiken om de strijd tegen de spanning van het rubber te winnen. Een must voor elke zadeltas - en net zo goed voor de werkplaats thuis.

Montagevloeistof - voor een nog gemakkelijkere montage

Zelfs met drie bandenlichters zit de band strak op de velg of is hij moeilijk op de velg te trekken? Dan kan montagevloeistof helpen. Het zorgt ervoor dat de bandhiel gemakkelijk in de juiste positie op de velg glijdt. Praktisch: er blijft geen viezigheid achter, want de betreffende vloeistoffen verdampen na enkele minuten vanzelf.

Velglint

Een klassieker op het gebied van buitenband- en binnenbandaccessoires is het velglint, dat je ook gerust tot de wielaccessoires kunt rekenen. Het zorgt ervoor dat de scherpe kanten van de spaakgaten in de velg en het velgbed worden afgedekt en dat er van hen geen gevaar uitgaat om een lekke band te krijgen. Velglinten zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende materialen, zoals kunststof, rubber of stof.

Tubeless-velglint

Vergelijkbaar met het klassieke velglint, maar anders: het tubeless-lint wordt op de gereinigde en ontvette velg getrokken en zorgt ervoor, dat de te monteren tubeless-band stevig op de velg zit. Dit is vooral belangrijk in de zomer en bij hoge temperaturen, zodat de tubeless-band niet plotseling van de velg loskomt - bijvoorbeeld bij lange afdalingen met veel remmanoeuvres.

Bandenafdichtmiddel

Wat al jaren ingeburgerd is bij het mountainbiken, is inmiddels ook doorgedrongen tot gravelbikes en racefietsen: tubeless-banden worden steeds populairder en het assortiment bandenafdichtmiddelen is dienovereenkomstig uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat scheurtjes, sneetjes en gaatjes van binnenuit worden afgedicht en dat een lekke band snel wordt gerepareerd. Sterker nog: in het beste geval is het afdichtmiddel zo goed in de band verdeeld, dat een gat zo snel is afgedicht, dat je gewoon verder kunt rijden.

Tubeless-reparatie

Als een tubeless-binnenband een grotere reparatie nodig heeft, kan een tubeless-reparatieset helpen. Deze repareert grotere gaten snel en direct als je onderweg bent en wordt heel praktisch van buitenaf aangebracht. Het is niet nodig om de band eraf te halen. Zo'n tubeless-kit bevat meestal een priem en rubberen reparatiestrips die in het gat worden getrokken.

Vervangende ventielen

Heb je een perfect werkende binnenband, maar is het ventiel defect? Om te voorkomen dat je de hele binnenband moet vervangen, zijn er vervangende ventielen die je gewoon op je oude binnenband kunt schroeven. Praktisch, nietwaar?

Ventielverlengstukken

Ventielverlengstukken behoren ook tot de buiten- en binnenbandaccessoires op het gebied van ventielen. Ze zijn vooral praktisch voor velgen met een hoog profiel, als het ventiel te kort is om met de pomp te bereiken. Ventielverlengstukken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat je ook wielen met hoge carbon flanken gemakkelijk kunt oppompen.

Bandenspanningsmeter

Last but not least - er zijn ook elektronische accessoires voor buiten- en binnenbanden. Een klassieker hier is zeker de bandenspanningsmeter. Hiermee kun je bepalen of er nog genoeg lucht in de buiten- of binnenband zit en zo de optimale bandenspanning instellen voor je toertocht of wedstrijd.

Accessoires voor buiten-en binnenbanden - samenvatting

  • Accessoires voor buiten- en binnenbanden zijn essentieel voor het repareren van buiten- en binnenbanden.
  • In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen standaard accessoires, zoals bandenlichters en vervangventielen, en speciale accessoires, zoals afdichtingsmelk.
  • Standaardaccessoires behoren tot de basisuitrusting van elke goed gesorteerde fietsenwerkplaats.
  • Speciale bandenaccessoires heb je nodig als je speciale buiten- of binnenbandoplossingen gebruikt, zoals tubular-banden of tubeless-banden.