Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Wielerhandschoenen - alles onder controle op je racefiets

In het professionele wielrennen, in amateurwedstrijden of gewoon tijdens lange racefietstochten - wielerhandschoenen behoren tot de basisuitrusting van elke wielrenner. En met reden, want met handschoenen heb je het hele jaar door een comfortabele en zekere grip op het stuur. Bovendien bieden de gevoerde accessoires je bescherming bij valpartijen. In de winter kunnen goede racefiets-winterhandschoenen ook een merkbaar positief effect hebben op de warmteregulering. Ontdek op deze pagina hoe je de juiste racefietshandschoenen kunt vinden, die aan jouw behoeften voldoen. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wielerhandschoenen - zo oud als de racefiets zelf

Wielerhandschoenen zijn een klassieker als het gaat om fietskleding. Dat is geen toeval: enerzijds beschermen ze je handen tegen de trillingen die vaak optreden door hobbels of kuilen, zelfs op modern asfalt. Ten tweede zorgen ze ervoor, dat je geen pijnlijke handen krijgt van het vasthouden van het stuur of de remhendels. En, last but not least, voorkomen racefietshandschoenen ook pijnlijke schaafwonden bij een val. Handschoenen horen dus net zo goed bij wielrennen als bijvoorbeeld wielrenschoenen. Niet voor niets droegen de deelnemers aan de allereerste Ronde van Frankrijk in 1903 passende handschoenen, om hun handen te beschermen tegen de belastingen die optreden tijdens het fietsen.

De juiste handschoenen voor het juiste doel

Het hoeven geen honderden kilometers lange etappes te zijn voordat racefietshandschoenen effect hebben. Zelfs op kortere trainingsrondjes geven handschoenen extra comfort. Dit geldt des te meer, omdat er nu veel verschillende soorten handschoenen verkrijgbaar zijn: met veel en weinig polstering, voor lage en hoge temperaturen en zelfs als aerodynamisch geoptimaliseerde modellen voor tijdritwedstrijden.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van de juiste fietshandschoenen is dan ook het beoogde gebruik. Terwijl je handschoenen met lange vingers meestal gebruikt bij off-road-sporten zoals mountainbiken en veldrijden, zijn handschoenen met korte vingers gebruikelijker bij het wielrennen op de weg. Maar dat is niet alles: factoren als het temperatuurbereik, de pasvorm, de materialen en de polstering zijn natuurlijk ook doorslaggevend. Bovendien is een lichtgewicht racehandschoen misschien het meest geschikt voor wedstrijden, maar voor de dagelijkse training ben je beter af met een comfortabele, duurzame handschoen.

Handschoenen voor racefietsen - deze modellen zijn er

Hieronder hebben we de belangrijkste typen racefietshandschoenen op een rijtje gezet, elk met een korte uitleg.

 • Handschoenen met korte vingers: voor training in de zomer, naar keuze met meer of minder polstering.
 • Performance-handschoenen: handschoenen met korte vingers, gemaakt van sneldrogende en zeer hoogwaardige materialen.
 • Handschoenen met lange vingers: voor training in het voor- en najaar.
 • Thermische handschoenen: winterhandschoenen waarmee je ook bij zeer koud weer kunt trainen.

Racefietshandschoenen voor de zomer - de perfecte metgezel voor elke tocht

Het dragen van wielerhandschoenen is in alle seizoenen zinvol - dat besef je pas als je in de regen met koude handen grip probeert te krijgen op het gladde stuurlint. Of wanneer je dagenlang je stuur nauwelijks kunt aanraken vanwege een wondje op je handpalm na een val. Daarnaast zorgen racefietshandschoenen voor de zomer er ook voor, dat je comfortabeler op je racefiets zit. Met de volgende punten moet je rekening houden:

 • Dikte en materiaal: Bij zomerhandschoenen is het vooral belangrijk dat het buitenmateriaal zowel soepel als elastisch is en ook een goede ventilatie biedt.
 • Polstering: Om te voorkomen dat je slapende handen krijgt, bieden fietshandschoenen met schok- en trillingdempende gel-polstering maximaal comfort tijdens lange ritten. Als je liever een minimalistische vulling hebt, kun je zelfs nog de ventilatie verbeteren dankzij perforaties op de handpalm.
 • Trekbandjes: Kleine trekbandjes op de manchet en de vingers maken het veel gemakkelijker om de handschoenen aan en uit te trekken - zowel in stilstand als op de fiets.

High-end voor de zomer - performance-wielerhandschoenen

Ultralicht, nauwsluitend materiaal, in de windtunnel geteste aerodynamica, geperfectioneerde ventilatie - professionele wielrenners stellen bijzonder hoge eisen aan hun handschoenen. Om ervoor te zorgen dat elk detail op het beslissende moment klopt, zit er veel ontwikkelingswerk in de high-end-modellen van de fabrikanten. Ook ambitieuze amateursporters profiteren hiervan bij het wielrennen. Performance-wielerhandschoenen worden gekenmerkt door een bijzonder goed op de hand toegesneden snit, zeer hoogwaardige materialen, sneldrogende eigenschappen en een laag gewicht. Ook dergelijke modellen vind je in ons handschoenenassortiment.

Racefietshandschoenen winter - als het weer geen excuus meer is

Koude winterdagen zijn geen reden om je racefiets te laten staan. Met de juiste winterhandschoenen voor racefietsen heb je van de kou bijna geen last meer. Waarbij "juist" hier betekent: het temperatuurbereik moet kloppen! Een handschoenmodel met lichte isolatie en windstopperfunctie doet het misschien goed bij temperaturen van 10 °C, maar voor koudere dagen zijn versies met moderne materialen als Primaloft en Gore-Tex beter geschikt. We hebben hier de belangrijkste kenmerken van winterhandschoenen voor racefietsen op een rijtje gezet:

 • Dikte en materiaal: Een thermische handschoen met een meerlaagse constructie van een water- en windafstotende laag en een voering is in de meeste gevallen een goede keuze. Alleen bij temperaturen onder nul graden houden alleen wanten je vaak nog werkelijk warm.
 • Maat: Kies je handschoenen voor zeer koude dagen niet te klein, zodat je er bij twijfel nog dunne handschoenen onder kunt aantrekken.
 • Extra-feature touchscreen-compatibiliteit: Dankzij touchscreen-compatibele vingertoppen hoef je je handschoenen niet eens uit te doen om te typen of de telefoon te gebruiken.
 • Veiligheid met high-vis-kleuren: Handschoenen in high-visibility-kleuren (kortweg high-vis) zoals fel neon geel of oranje zijn een must voor het rijden bij somber winterweer en slechte lichtomstandigheden. Dit garandeert dat je handsignaal bij het afslaan niet over het hoofd wordt gezien!

Wielerhandschoenen - samenvatting

Of het nu zomer of winter is, of het nu gaat om een fietsmarathon of een ritje na je werk - wielrenhandschoenen zijn er voor de meest uiteenlopende doeleinden. Om er zeker van te zijn dat je het juiste model kiest, moet je je daarom afvragen, voor welke tochten en routes je de handschoenen precies nodig hebt. Het is ook belangrijk om na te denken over de eigenschappen van de handschoenen: er zijn verschillende versies - bijvoorbeeld met windstopperfunctie, met dikkere of dunnere polstering of zelfs met touchscreen-compatibiliteit. Er zijn ook speciale dameshandschoenen, herenhandschoenen en kinderhandschoenen. We hebben een ruim assortiment wielerhandschoenen, zodat we gegarandeerd het juiste model voor je hebben.