Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Marin Bikes - cultfietsen met geschiedenis

Marin Bikes is een van dé cultmerken op het gebied van mountainbikes. Het werd opgericht door Bob Buckley aan het begin van de mountainbike-boom in de jaren tachtig. Op advies van zijn dokter wilde hij gewoon wat meer bewegen. Korte tijd later bevond hij zich in plaats daarvan als gepassioneerd mountainbiker in een kleurrijke bike-scene. Omdat mountainbikes in die tijd niet veel gemeen hadden met de modellen van tegenwoordig, ontstond al snel het verlangen naar beter materiaal. Samen met twee andere fietsliefhebbers richtte Buckley daarom Marin Bikes op.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Marin fietsen: cultmateriaal en scenevernieuwer

Bob Buckley vernoemde zijn merk naar Marin County. Dit is een kleine county in het noordwesten van de San Francisco Bay Area - een van de kerngebieden van de vroege mountainbike-boom. Buckley's doel was het, om betaalbare fietsen van hoge kwaliteit te bouwen. De eerste werknemers van Marin maakten later naam in de fietsindustrie: de eerste productmanager Joe Murray was een van de beste Amerikaanse mountainbikers in de jaren tachtig en is lid van de Mountain Bike Hall of Favero. Marin-productontwikkelaar Dave Turner richtte later zijn eigen merk op. Marin Bikes zit vol verhalen en bovenal maakt Marin deel uit van de mountainbike-geschiedenis.

Marin was vanaf het begin een van de populairste Amerikaanse fietsmerken. Geen wonder: de eerste Marin MTB, de Madrone Trail, was een compleet succes. Twee jaar later volgde Marin met de Team Titanium en presenteerde een van de eerste series titanium fietsen. Een grote marketingcoup was de naamgeving van de nieuwe Marin-modellen: alle fietsen werden vernoemd naar fietsmonumenten van Marin County. Zo was er de Muirwoods, de Pine Mountain, de Indian Fire Trail, de Eldridge Grade of de Bolinas Ridge. De meeste van deze modellen bestaan nog steeds!

Eén Marin-mountainbike viel in de vroege MTB-dagen bijzonder op. Met de Marin Fully Titanium FRS vestigde het Amerikaanse merk zich als een van de pioniers op het gebied van full-suspension. De fiets was uitgerust met een Manitou-vering en woog slechts 11,4 kilogram. De Duitse mountainbike-ster Jürgen Beneke nam ermee deel aan downhill-wedstrijden in de Worldcup en aan de wereldkampioenschappen. Zo maakte hij dit model wereldberoemd.

Marin Bikes door de jaren heen

Er is veel gebeurd sinds de begindagen van de mountainbike-geschiedenis. Ook bij Marin Bikes: van een cultmerk heeft het bedrijf zich gevestigd als een constante in de fietsenbranche. Vandaag de dag zijn pure mountainbikes niet meer het enige dat het Marin-portfolio vormt. Naast de klassieke MTB-categorieën als enduro, cross country en dirt jumping heeft het bedrijf zich vooral toegelegd op het thema avontuur. Marin heeft diverse bikepacking- en adventure-bikes in het assortiment. Met zijn stoere gravelfietsen heeft Marin naam gemaakt in de dropbar-scene. Diverse kinderfietsen en fitness- en woon-werkfietsen completeren het assortiment, dat inmiddels is aangevuld met diverse e-bike-modellen. Hieronder gaan we in op de verschillende fietscategorieën van Marin Bikes.

Marin-mountainbikes: built to abuse!

Alle Marin-mountainbikes hebben één ding gemeen: ze zijn noch bijzonder licht, noch bijzonder verfijnd. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om de zware eisen van het dagelijkse MTB-gebruik te doorstaan. Robuuste frames vormen de basis van elke Marin-mountainbike. In het Marin-portfolio vind je ultramoderne Marin Enduro fully's, zoals de ALPINE TRAIL Carbon of de RIFT ZONE Carbon. Maar er is ook een hele reeks fietsen die bewust vertrouwen op het beproefde materiaal aluminium. Voor puristen heeft Marin bovendien freeride- en enduro-hardtails in het assortiment. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de Marin hardtail SAN QUENTIN of de EL ROY. De PINE MOUNTAIN, overigens een van de Marin-klassiekers, vertrouwt op een puristisch stalen frame. Het is de perfecte fiets voor echte mountainbike-avonturiers. Natuurlijk mag ook een Marin-dirtbike niet ontbreken.

Marin-gravelbikes: voor echte avonturiers

Marin Bikes voor dames, heren en kinderen!

In principe biedt Marin Bikes alle modellen in verschillende - en zelfs zeer kleine - maten aan. Dit betekent dat ook kleinere mannen en vrouwen een ruime keuze hebben en in het Marin-portfolio de juiste fiets kunnen vinden. Het WILDCAT TRAIL 2-model is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die van fietsen houden. Als je op zoek bent naar een robuuste, betaalbare en alledaagse mountainbike-hardtail, dan moet je dit model eens nader bekijken. Marin heeft overigens speciale aandacht besteed aan kinderfietsen. De instap in de Marin-mountainbikewereld begint met kleine 20-inch-fietsen. Van 24 tot 26 inch groeien de fietsen mee, totdat de kinderen op de "normale" modellen passen.

Marin-gravelbikes: voor echte avonturiers

In de gravelbike-sector heeft Marin zijn stokpaardje gevonden. Maar misschien zijn ze ook gewoon teruggekeerd naar hun eigen roots? Menig Marin-gravelbike heeft immers veel gemeen met de eerste mountainbikes uit de jaren tachtig. Toen stonden de nieuwe fietsen voor robuustheid, vrijheid en avontuur: eigenschappen, die nog steeds gelden voor de moderne Marin-gravelbikes. Marin heeft naam gemaakt met zijn gravel-modellen. We durven zelfs te stellen dat sommige Marin-gravelbikes inmiddels een echte cultstatus hebben bereikt. Dit geldt zowel voor de FOUR CORNERS adventure-gravelbike met zijn stijlvolle stalen frame als voor het GESTALT allround gravel- en woon-werkmodel.

Marin-gravelbikes: voor echte avonturiers

Voor elke dag en voor speciale momenten: Transit/Urban Bikes by Marin

Achter de modellen van de Transit/Urban-lijn staan veelzijdige Bikes, die in de eerste plaats zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. De meeste van deze modellen - zoals de Marin-fitnessfiets FAIRFAX - hebben een recht stuur en een uitrusting die geschikt is voor dagelijks gebruik. Daarnaast zijn er diverse versies met een elektromotor, die expliciet zijn ontworpen voor het alledaagse gebruik zonder auto. Al deze modellen hebben gemeen, dat ze buitengewoon robuust gebouwd zijn. PRESIDIO of MUIRWOODS: al deze modellen zijn perfect om er in het weekend mee de natuur in te trekken.