Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsmand voor aan het stuur - praktisch en eigentijds

De boodschappenmand meenemen? Ja, dat kan: met een fietsmand aan stuur! Er zijn verschillende mogelijkheden om bagage of boodschappen per fiets te vervoeren. Van eenvoudige bagagerekken tot tassen die eraan gehaakt kunnen worden en manden, de keuze is groot. Vooral bij fietsmanden zijn er veel verschillende varianten die gekozen kunnen worden, afhankelijk van het beoogde gebruik en de voorkeuren. Houd je je bagage graag in de gaten? Dan is een fietsmand aan het stuur precies goed. Bij BIKE24 vind je de juiste stuurmanden voor jouw plannen. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat is het voordeel van een fietsmand aan het stuur?

Een fietsmand is een fietsaccessoire dat een doorslaggevend voordeel heeft ten opzichte van tassen en manden die op de bagagedrager zijn gemonteerd: je hebt altijd goed zicht op je spullen. Dit is vooral belangrijk als je je tas of rugzak met je portemonnee of andere waardevolle spullen erin wilt dragen. Ook het boodschappen doen is hier in goede handen. In principe bieden fietsmanden praktische opbergruimte die snel en gemakkelijk toegankelijk is. Bovendien zijn ze meestal gemakkelijk te verwijderen dankzij het KLICKfix-systeem en kunnen ze met hun beugel gedragen worden en comfortabel gebruikt worden als boodschappenmandje.

Fietsmanden aan het stuur: transportwonder in handtasformaat

Er zijn verschillende manieren om een fietsmand aan de voorkant van de fiets te bevestigen. Als er zwaardere ladingen moeten worden vervoerd, kan er een extra bagagerek boven het voorwiel worden gemonteerd om ruimte te creëren voor een mand. Fietsmanden aan het stuur zijn bijzonder praktisch voor lichtere bagage en kleine aankopen. Ze worden meestal met het KLICKfix-systeem aan het stuur bevestigd en kunnen dus snel en gemakkelijk worden verwijderd. Zo kun je de mand meteen meenemen naar de winkels en hoef je niets opnieuw in te pakken voor de terugweg.

Fietsmanden voor aan het stuur zijn er in verschillende uitvoeringen - je hebt de keuze:

  • grofmazige stuurmanden voor grotere bagage of tassen
  • fijnmazige manden voor kleinere voorwerpen
  • stoffen manden of tassen zijn bijzonder stijlvol
  • gevlochten stuurmanden van kunststof of natuurlijke wilgen
  • koeltassen zijn perfect voor een picknick

Er zijn dus fietsmanden voor elke smaak en elk doel. Naast de verschillende stijlen en materialen kun je ook manden krijgen voor kinderfietsen en loopfietsen. Voor meer veiligheid door betere zichtbaarheid in het donker hebben sommige fietsmanden ook een lampklem voor batterijverlichting en reflectorstrips op de rand.

Waar moet ik rekening mee houden met een fietsmand aan het stuur?

Fietsmanden worden met behulp van een adapter of houder (die vaak niet wordt meegeleverd) aan het stuur bevestigd. Deze moet apart besteld worden en op je fiets passen - met één klik naar een selectie adapters.
Er zijn ook vergrendelbare adapters, zodat de fietsmand voor aan het stuur alleen met een geschikte sleutel kan worden verwijderd. Dit is vooral praktisch als je de mand niet altijd mee wilt nemen als je je fiets parkeert.

Voor elke rit moet je het laadvermogen controleren. Het is beter om zwaardere lasten op de bagagedrager of in een fietsmand voor achterop te vervoeren. Overigens zijn fietsmandjes voor aan het stuur en het KLICKfix-systeem zo ontworpen dat het stuurgedrag nauwelijks wordt beïnvloed.

Koop praktische stuurmanden online bij BIKE24

Een fietsmand voorop de fiets is een absoluut praktische en eigentijdse manier om lichtere bagage en boodschappen comfortabel op de fiets te vervoeren. Klik door onze selectie in de BIKE24 online shop en vind de perfecte fietsmand voor aan het stuur voor jou en je fiets.