Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SRAM Groepen - geavanceerde MTB- en racefiets-onderdelen

Of het nu gaat om de Tour de France of de Mountain Bike World Cup, een rustig stuk asfalt of je eerste keer op de trail, SRAM's missie is het, om speciaal ontworpen en inspirerende componenten te maken voor elke rijstijl. SRAM is voortdurend op zoek naar betere ergonomie, functie en prestaties. Van eTAP tot Eagle, van HRD tot Code, SRAM-versnellingen en -remmen halen het beste uit jou en je fiets.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

SRAM: Constante uitbreidingen. Constante verbeteringen. Revolutionaire innovaties

SRAM werd in 1987 in Chicago opgericht door Scott King, Stan Ray Day en Sam Patterson. Het bedrijf maakte aanvankelijk naam met precies één product: de Grip-Shift-versnellingshendels waren een van de weinige alternatieven voor de toenmalige industriegigant Shimano. Ze wonnen grote populariteit in de jonge mountainbike-scene, die in opstand kwam tegen conventies, en vormden de hoeksteen van het huidige wereldwijde bedrijf. Het bedrijf groeide en begon midden jaren negentig SRAM-achterderailleurs te produceren. Deze gebruikten een 1-op-1-verhouding in plaats van de voorheen gebruikelijke 1-op-2-verhouding. De achterderailleur beweegt zich over dezelfde afstand als de schakelkabel. SRAM noemde deze technologie, die tegenwoordig in gewijzigde vorm wordt gebruikt onder de naam EXACT ACTUATION, ESP en maakte zo eenvoudiger schakelen met minder inspanning mogelijk.

SRAM heeft de ontwikkeling van zijn rem- en schakelsystemen ook consequent doorgezet door innovatieve merken aan de SRAM-familie toe te voegen. Sinds 2002 nam SRAM niet alleen de verende-vork- en schokbrekerfabrikant RockShox over, maar ook de merken Truvativ, ZIPP en Quarq. TIME-pedalen en Hammerhead-fietscomputers maken het merkenportfolio compleet. Met de Force en de Rival bouwen de Amerikanen sinds 2006 hun eigen SRAM-racefietsgroepen - naast MTB-groepen. En in 2016 introduceerde SRAM het eerste draadloze schakelsysteem. Sindsdien is SRAM een aanjager van innovatie op het gebied van elektronische schakelgroepen. Tegenwoordig biedt het bedrijf zijn eigen SRAM-remmen, vermogensmeters en nog veel meer aan.

SRAM XX1: de revolutie in het schakelen van fietsen - hiermee begon het allemaal

Toen SRAM zijn XX1-groep presenteerde, werd er hevig over gediscussieerd. Het bevatte een compleet nieuw idee: in plaats van twee of drie kettingbladen, vertrouwde SRAM-XX1 op één enkel kettingblad. In plaats daarvan werd een voor die tijd reusachtige cassette met elf tandwielen gebruikt. De kleinste had slechts tien tanden, wat ook nieuw en gedurfd was. Dankzij 42 tanden op het grootste tandwiel werd een versnellingsbereik bereikt dat bijna niet onderdeed voor conventionele versnellingen met twee of drie kettingbladen. Na verloop van tijd overtuigde dit principe de meeste sceptici. Geen wonder: het schakelen gaat intuïtiever, de techniek is eenvoudiger, de bikes zien er netter uit en de ketting rammelt minder. Beginnend met de SRAM-XX1, werd deze technologie in de loop der jaren overgenomen voor alle SRAM-MTB-groepen. En ze is verder ontwikkeld: vandaag de dag werken SRAM-versnellingsgroepen met twaalf tandwielen en een aanzienlijk groter bereik aan overbrengingsverhoudingen. 1x12-aandrijvingen van SRAM zijn in elk opzicht zeker zo goed als conventionele aandrijvingen. Geen wonder dat deze technologie nu door alle gerenommeerde schakelfabrikanten is overgenomen.

Tegenwoordig zijn SRAM-shifters met 1x12-technologie breed gepositioneerd. Van de GX-, XX1- of X01-Eagle-series voor MTB tot de Rival-, Force- en RED-racefietsgroepen, de Amerikanen weten te overtuigen met het enorme bereik en de soepele schakelprocessen van hun 1x12-aandrijvingen. Het overbrengingsbereik wordt nog vergroot door een klein rondsel met slechts tien tanden op het tandwiel.  Het overbrengingsbereik wordt nog vergroot door een klein tandwiel met slechts tien tanden.

SRAM eTap, AXS & Eagle: technologieën voor de ultieme rijervaring

Vooral op het gebied van aandrijving geven SRAM-versnellingen al jaren de toon aan wat betreft eenvoud, veelzijdigheid en prestaties. Maar SRAM rust niet op zijn lauweren. SRAM veroorzaakte een revolutie op de markt voor elektronische versnellingen schakelen met het draadloos schakelen van de RED-eTap. Daarop volgde niet veel later een verdere innovatie: SRAM-AXS. Naast de groepen SRAM-RED, Force, Rival, XX1 en X01-Eagle is de SRAM-GX-Eagle-aandrijving verkrijgbaar met de beproefde AXS draadloze technologie. Versnellingskabels zijn overbodig. De cockpit wordt overzichtelijker en het schakelen gaat supersnel en ongekend precies. De afzonderlijke componenten kunnen met de AXS-app tot in detail worden gepersonaliseerd en het is probleemloos mogelijk, om racefiets- en MTB-componenten te combineren. Dit is een van de belangrijkste innovaties van allemaal: grenzen vervagen en je fiets wordt individueler dan ooit tevoren. Je kunt bijvoorbeeld een SRAM achterderailleur kiezen uit een mountainbike-groep en die combineren met een dropbar-shifter. Wil je daarbij nog een SRAM-powermeter en een SRAM-kettingblad uit het mountainbike-assortiment? Klaar is jouw persoonlijke SRAM-gravel-derailleur en perfect geschikt voor de volgende Alpenovergang.

SRAM GX Eagle AXS: je nieuwe fietsbuddy in het AXS-universum

SRAM RED eTap AXS: gemaakt voor grote overwinningen

Roze, geel en RED - 2023 is het succesvolste jaar in de geschiedenis van SRAM, want met SRAM RED eTap AXS wonnen de atleten in elke Grand Tour het algemeen klassement. Door jarenlang onderzoek en de ontwikkeling van ontelbare prototypes is het gelukt om, crank-omwenteling na crank-omwenteling, de beste prestaties op de weg te brengen en naar de finish te leiden. Sepp Kuss, Demi Vollering, Jonas Vingegaard, Primož Roglič en Annemiek van Vleuten hebben de grootste wedstrijden gewonnen door de synergie van topprestaties en toponderdelen, hun aandrijvingen ontwikkeld om wekenlang bestand te zijn tegen de immense intensiteit van de jacht op de overwinning. Met name het intensieve ontwikkelingswerk aan belangrijke technologieën zoals AXS en Quarq DZero hebben ervoor gezorgd, dat er in recordtijd kan worden geschakeld en dat vermogensmeters nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Daarnaast maken de overbrengingsverhoudingen van de RED X-Range-aandrijvingen optimalisatie voor elke etappe mogelijk. En dat de remmen comfortabel en gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs op lange dagen met ontelbare afdalingen met pieken van meer dan 100 km/u, werd duidelijk bewezen in de 313 uur en 12.621 km van de Giro, de Tour en de Vuelta voor mannen en vrouwen.

SRAM GX Eagle AXS: je nieuwe fietsbuddy in het AXS-universum

Met de GX-Eagle-AXS-12-speed-MTB-derailleur brengt SRAM het draadloze Eagle-AXS-wonder naar je mountainbike. Dankzij de overload-clutch en het enorme bereik van de Eagle-tandwielen, met 10 tot 52 tanden, is de GX-Eagle-AXS-achterderailleur je robuuste werkpaard aan de achterzijde. In samenwerking met de individueel instelbare GX-Eagle-AXS-regelaars en de X-SYNC 2-kettingbladen zorgt hij voor supersnel en nauwkeurig schakelen op het ruigste terrein. Uiteraard zijn de achterderailleur en shifter gemakkelijk te combineren met alle cassettes van het SRAM-Eagle-Ecosysteem. En dankzij de AXS-app zijn er geen grenzen als het gaat om het programmeren en personaliseren van je SRAM- en RockShox-AXS-componenten.

SRAM Force eTap AXS: het volgende niveau voor SRAM-racefietsgroepen

SRAM neemt alle belangrijke functies van de RED-eTap-AXS over voor de elektronische Force-groepset: de X-Range-bandbreedte, het geavanceerde kettingbeheer en de eenvoudige personalisatie.  Maar dat is niet alles: SRAM heeft dit Wireless-Shiftings-systeem nog geschikt gemaakt voor gravel- en all-road en het transmissiebereik van de SRAM-Force-eTap-AXS vergroot: de nieuwe 43/30-tands kettingbladgradatie maakt meer bandenspeling mogelijk in combinatie met de Wide voorderailleur. En samen met de SRAM-Force-XG-1270-cassette met 10 tot 36 tanden ben je perfect gewapend om je optimale trapfrequentie te vinden op de steilste beklimmingen. De Force-eTap-AXS-achterderailleur met een maximale tandwielcompatibiliteit van 36 tanden biedt hiervoor de nodige compatibiliteit voor grote cassettes.

SRAM Force eTap AXS: het volgende niveau voor SRAM-racefietsgroepen

SRAM-versnellingsgroepen voor MTB Gravel & Road - simpel is beter

Er zit ongelooflijk veel ontwikkelingswerk achter de nieuwe SRAM onderdelen. Wat SRAM-technologieën betreft is "eenvoudig" inderdaad niet de juiste term. Maar voor dagelijks gebruik past het als een handschoen: SRAM-schakelgroepen zijn ongelooflijk intuïtief te bedienen! Daar zijn verschillende redenen voor:

Het 1-speed-aandrijfprincipe bestaat uit minder onderdelen. Daardoor zijn zowel de montage als het aanpassen van de versnellingen eenvoudiger. De voorderailleur is bijvoorbeeld geheel overbodig. Wat er niet is, hoef je niet te monteren, uit te lijnen en af te stellen.
SRAM-technologieën zorgen voor ordelijke fietsen. Met de mechanische SRAM-schakelgroepen bespaar je de schakelkabel voor de voorderailleur. Met de elektronische draadloze groepen is er geen enkele schakelkabel meer. Wij garanderen: je hebt nog nooit zo snel een schakelsysteem gemonteerd. Je schroeft de onderdelen op de fiets, verbindt ze via de app, personaliseert ze en je bent klaar om te gaan!
Ook op mechanisch vlak zijn SRAM-versnellingsgroepen ontworpen voor eenvoudig, "onopvallend" gebruik. Bij SRAM-achterderailleurs is de Overload-Clutch-achterderailleurbeveiliging een technologie die daaraan bijdraagt. Het dempt de bewegingen van de achterderailleur, die worden veroorzaakt door schokken in het terrein. Daardoor loopt de ketting vloeiender, werkt het schakelen preciezer en rammelt je fiets minder. Net zo eenvoudig en geniaal is de SRAM-X-Sync-technologie op het SRAM-kettingblad. De tanden van het kettingblad, met de typische narrow-wide-vorm, zorgen ervoor dat de ketting er zonder derailleur of kettinggeleider niet af kan lopen. Bovendien zorgt deze technologie voor minder wrijving, een betere zelfreiniging en dus minder slijtage.

SRAM GX, X01 & XX1 Eagle: volledige reikwijdte met 52 tanden

Steile hellingen schrikken je eindelijk niet meer af: SRAM biedt je, met de gloednieuwe 10-52-tands cassettes voor de Eagle groepen GX, X01 en XX1, een bandbreedte-update die de moeite waard is. Om de royale totale overbrengingsverhouding van 520 procent aan te kunnen, heeft SRAM de GX-, XX1- en X01-Eagle-achterderailleurs verbeterd. De clou: naast hun verbeterde schakelprestaties zijn de herziene achterderailleurs achterwaarts compatibel: ze zijn afgestemd op de vertrouwde 10-50-cassettes. Bovendien zorgt een nieuw kleurenconcept ervoor, dat de Eagle-serie er op zijn best uitziet. Voor alle groepen geldt, dat er vier stijlvolle ketting- en cassettekleuren beschikbaar zijn om je schakelgroep te individualiseren. "Last but not least" heeft SRAM de betaalbare SRAM-GX-Eagle-aandrijving volledig opnieuw ontworpen en voorzien van een edele en lichte carbon crank.

SRAM GX, X01 & XX1 Eagle: volledige reikwijdte met 52 tanden

SRAM NX Eagle: 12-speed versnellingsgroep tegen instapprijs

Toen SRAM jaren geleden zijn XX1-schakelgroep presenteerde, was dat bepaald geen koopje. Vandaag de dag is het tij gekeerd. Bewezen technologie, die ooit uitsluitend was voorbehouden aan dure topgroepen, is nu beschikbaar op instapniveau. De SRAM-NX-Eagle-groep is daar het beste bewijs van. Je krijgt Eagle-technologie met een overbrengingsbereik van 520 procent tegen een ongelooflijk eerlijke prijs-prestatieverhouding. Het resultaat: je kunt genieten van de prestaties van een moderne SRAM-groepset op een betaalbare mountainbike.

Het complete SRAM-universum voor onbeperkt rijplezier

Om alles op te sommen wat je in het SRAM-portfolio kunt vinden, zou het bestek van dit artikel te buiten gaan. Hier volgt een kort overzicht van wat SRAM te bieden heeft:

 

SRAM-MTB-versnellingen: SRAM GX, X01 & XX1 Eagle en SRAM NX en SX Eagle
SRAM-racefiets- & gravel-versnellingen: Red, Force, Rival, Apex en XPLR serie
SRAM-schijfremmen: SRAM Code, SRAM G2, en SRAM Level
SRAM AXS & eTap elektronische groepen: XX1, X01, GX (MTB) en Red, Force, Rival (Road)


Uiteraard vind je in het SRAM-assortiment allerlei soorten slijtage- en reserveonderdelen. Voor optimale prestaties wordt aanbevolen originele onderdelen te gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld:

SRAM remschijven & remblokjes
SRAM cassettes
SRAM remvloeistof, versnellingskabels en andere SRAM-reserveonderdelen


Niet te vergeten: tegenwoordig behoren ook andere fietsmerken tot de SRAM-groep. Dit betekent dat je producten kunt kopen die perfect zijn afgestemd op SRAM-versnellingen en zorgen voor de hoogste precisie op je fiets. Hiertoe behoren bijvoorbeeld:

verende vorken en schokdempers
onderdelen zoals stuur, cranks en zadelpennen
wielen
powermeters
clipless pedalen
fietscomputers