Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Bianchi - het meest prestigieuze fietsmerk ter wereld

Zelfs de kleur van de Bianchi-fietsen is legendarisch. De grote Fausto Coppi won zijn twee rondes door Frankrijk en vijf Giro's al in de turkooisgroene Celeste. Deze kleur siert nog steeds de meeste racefietsen en shirts van de in 1885 in Milaan geboren fietsfabrikant. Op een Bianchi racefiets voel je meer dan 130 jaar traditie, passie en technische innovatie. Tweewielerkunst uit Italië.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De geschiedenis van de fiets kan niet worden verteld zonder Bianchi

Al op achtjarige leeftijd begon de wees Edoardo Bianchi in een ijzerfabriek te werken. In zijn kleine werkplaats aan de Via Nirone 7 in Milaan bouwde hij daarnaast chirurgische instrumenten en elektrische deurbellen, voordat hij zich op 21-jarige leeftijd volledig concentreerde op het maken en verbeteren van fietsen. Bianchi's eerste grote doorbraak kwam in 1895, toen hij een koninklijke opdracht kreeg om een fiets te bouwen voor Koningin Margarethe van Italië. De tweede volgde in 1939, toen Edoardo een technische innovatie uit zijn thuisland overnam. Terwijl de fiets voorheen altijd gedemonteerd en omgedraaid moest worden om van versnelling te wisselen, stelde een nieuwe schakelinrichting van Tullio Campagnolo fietsers plotseling in staat om tijdens het fietsen van versnelling te wisselen. 

Bianchi is ook een van de meest traditierijke sponsors in de wielersport. In 1899 reed Giovanni Tommasello naar de allereerste overwinning op een Bianchi tijdens de klassieke Grand Prix de la Ville de Paris. Talloze andere successen volgden, maar geen renner is nauwer verbonden met het merk dan Il Campionissimo (de kampioen der kampioenen) Fausto Coppi, die het wegwielrennen domineerde voor en na de Tweede Wereldoorlog en hielp om de legendarische reputatie van de celeste-kleurige tweewielers te vestigen. Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk hoe de beroemde kleur, die al zo lang Bianchi fietsen en kleding siert, precies is ontstaan. Tegenstrijdige mythes zeggen dat het de kleur van de Milanese lucht is, een mengsel van overtollige militaire verf of de oogkleur van koningin Margarethe.

Countervail (CV) trillingsdempingstechnologie

Bianchi werkte samen met Materials Sciences Corporation aan de ontwikkeling van een innovatief materiaal voor fietsen, dat met succes tot 80% van de trillingen tijdens het fietsen absorbeert. Het gepatenteerde mengsel van unieke koolstofvezels en visco-elastische hars is Countervail gedoopt en verhoogt ook de stijfheid en sterkte van carbon vorken en frames. Bovendien vermindert het materiaal, dat zich in de ruimtevaart heeft bewezen, spiervermoeidheid en verbetert het de controle over de fiets.

Racefietsen van Bianchi – onmiskenbaar, hoogwaardig en veelzijdig

Rasechte Italiaanse racemachines zonder compromissen, gravel-fietsen voor langdurige off-road-avonturen of stalen racefietsen voor vintage-liefhebbers: Bianchi combineert traditie en moderniteit als geen ander fietsenmerk.

De ideale fiets voor extreme raceprestaties, de Bianchi Oltre X3 (CV DISC), is uitgerust met een ultralicht, stijf en aerodynamisch frame met Countervail-technologie. Dankzij weerbestendige hydraulische schijfremmen kun je in elk weer op topsnelheid de ideale lijn volgen. Wanneer het bochtig en snel wordt en je voorop wilt rijden in het volgende criterium of in de volgende triatlon, doet de Bianchi Aria DISC je wielerhart sneller kloppen. Behendig en wendbaar, met een gestroomlijnd frame, aero-vork, full-carbon aero-zadelpen en hydraulische flat-mount-schijfremmen: de Aria is een echt koopje als het op uitrusting aankomt.

Voor iedereen die vele uren achter elkaar op het zadel doorbrengt, lange kassei-passages moet afleggen of gewoon geïnteresseerd is in nog meer racecomfort, biedt de Bianchi Infinito CV DISC een geometrie en uitrusting die is afgestemd op comfort. Een langere balhoofdbuis, een kortere bovenbuis, bredere banden en Countervail-technologie zorgen dat endurance-rijders minder vermoeid raken en pijnloze ritten en wedstrijden kunnen rijden.

De Allroad-racefietsen van Bianchi bieden de grootste veelzijdigheid. Van het dagelijkse woon-werkverkeer of cyclo-cross-avontuur via langeafstandstochten of bostochten tot bikepacking: de Orso en Impulso zijn uitgerust voor alle eventualiteiten. Als legitieme opvolger van de legendarische Bianchi Volpe is de Orso niet alleen veelzijdig, maar biedt hij ook veel rijplezier, dankzij zijn robuuste stalen frame, grotere bandenspeling, vele bevestigingsmogelijkheden, carbon voorvork en hydraulische schijfremmen. Met nog meer racebereidheid, maar net zoveel avontuurlust, weet de Bianchi Impulso de balans te vinden tussen snelheid en urenlang rijplezier op alle ondergronden.

Terug naar de oorsprong van het wielrennen - met staal, chroom en versnellingshendels op de onderbuis. De L'Eroica-racefiets heeft, net als de race waaraan hij zijn naam ontleent, niet alleen veel charme, maar ook moderne upgrades gekregen. Slim gepolijste aluminium onderdelen dragen bij aan de vintage-look, terwijl ze zorgen voor een moderne feeling op de weg. Om meer gemeen te hebben met de helden van toen en nu dan alleen de fiets, is er een hele reeks accessoires, zoals drinkflessen, zadeltassen en stuurriemen, evenals bijpassende Bianchi-kleding en polshorloges. Vaak in celeste. Altijd volgens Italiaanse traditie.