Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Kettingsloten - de klassieker onder de fietssloten

Een sterke metalen ketting waarmee je je fiets kunt vastmaken aan een fietsenrek, lantaarnpaal of hek - het principe van een kettingslot is even eenvoudig als geniaal. Maar dat is niet de enige reden waarom het kettingslot door de jaren heen een van de populairste varianten onder de fietssloten is geworden. Door hun ontwerp behoren kettingsloten ook tot de meest betrouwbare beschermers op de accessoiremarkt. Maar wat is een kettingslot precies en waarom zou je er een kiezen? Ontdek het op deze pagina. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat is een kettingslot en wat zijn de voordelen ervan?

Fietsen zijn meer waard dan ooit tevoren. Volgens de laatste cijfers van de fietsindustrievereniging ZIV bedroeg de gemiddelde prijs van verkochte fietsen of e-bikes in Duitsland 1.602 euro in 2022. Dit cijfer alleen al laat zien waarom fietssloten belangrijker zijn dan ooit. Naast het beugelslot, het vouwslot en het kabelslot is het kettingslot de populairste fietsslotvariant. En dat is geen toeval, want het kettingslot is een van de zekerste sloten op de markt.

Een kettingslot bestaat uit een reeks sterke kettingschakels van gepantserd staal die met elkaar verbonden zijn. Dit ontwerp maakt het bijzonder goed bestand tegen veel voorkomende diefstaltechnieken, zoals de inzet van boutenscharen of zagen. Bovendien zijn kettingsloten zeer flexibel, omdat je ze rond verschillende vaste objecten kunt draperen, zoals palen, bomen of fietsenrekken. Een ander voordeel is, dat kettingsloten verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, dus het is heel gemakkelijk om de perfecte te vinden voor jouw fiets en jouw behoeften.

Kettingslot fiets - alle feiten op een rij

Hieronder hebben we de voordelen van een kettingslot op een rijtje gezet:

  • Hoogwaardige modellen hebben gepantserde stalen schakels, die een hoge mate aan diefstalbeveiliging bieden.
  • Kettingsloten zijn zeer flexibel en bieden daarom veel mogelijkheden, je fiets zeker vast te zetten.
  • Kettingsloten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes – passend bij jouw behoeften.
  • Als je onderweg bent, kun je het kettingslot gemakkelijk opbergen in je rugzak.
  • Kettingsloten zijn verkrijgbaar met een sleutel of met een cijferslot

Welk veiligheidsniveau heb ik nodig?

Zoals bij alle fietssloten zijn er ook bij kettingsloten verschillende veiligheids-levels (ook wel veiligheidsklassen of -niveaus genoemd). Het is daarom belangrijk om het juiste veiligheidsniveau te kiezen voor jouw vereisten of jouw bike. De moeilijkheid is, dat elke fabrikant het veiligheidsniveau anders classificeert. Kijk daarom goed naar de productbeschrijvingen op onze website, zodat je een beter gevoel krijgt voor het veiligheidsniveau van een slot. Een goede indicator is ook de prijs, want duurdere modellen zijn vaak veiliger. Binnen de kettingslotenseries van onze topmerken zoals Abus, Kryptonite of Trelock kun je ook het veiligheidsniveau vergelijken, dat je kunt vinden in de productbeschrijving.

Online een kettingslot kopen - onze conclusie

Samengevat is het kettingslot een uiterst veelzijdig, robuust en betrouwbaar fietsslot, dat verkrijgbaar is in verschillende lengtes, beveiligingsniveaus en sluitsystemen. Bij ons vind je in elk geval een uitgebreide selectie aan kettingsloten van hoge kwaliteit, die je fiets de best mogelijke bescherming bieden. Vind nu het perfecte kettingslot voor jouw behoeften en maak dieven het leven zuur.