Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Haibike Bicycles - e-bikes op het hoogste niveau

Haibike is in 1995 opgericht in Duitsland en ontwikkelt elektrische fietsen zoals e-mountainbikes en trekking e-bikes met passie en veel knowhow. Het bedrijf profiteert bovendien van de ongeveer honderd jaar ervaring van de WinoraGroup. Onder het motto "We are ePerformance" blijft Haibike de evolutie van e-bikes vandaag de dag vormgeven en is het een van de grootste e-bike-leveranciers in de fietsindustrie.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Haibike – de uitvinder van ePerformance

Haibike ontwikkelt al sinds 1995 sportieve fietsen voor alle gebruiksgebieden. Het bedrijf heeft zich daarbij voortdurend ontwikkeld op het gebied van technologie en inhoud en is daardoor een van de gevestigde namen in de fietsindustrie. De basis voor het huidige succes legde het merk Haibike echter al in 2010, toen het als een van de eerste fietsbedrijven een e-bike presenteerde. De Haibike eQ XDURO was de eerste e-mountainbike in zijn soort en werd in het verdere verloop van de fietsgeschiedenis door talloze fabrikanten gekopieerd en verder ontwikkeld. De vraag naar e-MTB's groeide in hoog tempo en werd al snel het keerpunt in de geschiedenis van Haibike, die vanaf dat moment voornamelijk werd geschreven op het gebied van elektrisch ondersteunde fietsen. Vandaag de dag omvat het productportfolio van de e-bike-specialisten uit Schweinfurt voornamelijk Haibike-e-mountainbikes en trekking-e-bikes voor mannen en vrouwen.

Haibike e-bikes: klaar voor elke avontuur

Met een extra portie power bergop nieuwe paden ontdekken, zonder files naar je werk rijden of een ontspannen fietstocht maken met familie en vrienden - als specialist in e-bikes biedt Haibike je een groot aantal verschillende fietsmodellen voor de meest uiteenlopende gebruiksgebieden.

Haibike e-mountainbikes

Bij de e-bikes onderscheidt Haibike allereerst verschillende categorieën. De volgende e-bike-categorieën zijn bij Haibike verkrijgbaar:

 • Haibike all-mountain-e-bikes
 • Haibike trail-e-bikes
 • Haibike enduro-e-bikes en 
 • Haibike downhill e-bikes

Afhankelijk van de categorie wordt er vervolgens onderscheid gemaakt tussen Haibike e-bike-fully- en Haibike-hardtail-frames voor dames en heren. Populaire Haibike e-MTB-modellen zijn:

 • Haibike NDURO (enduro-e-bike-fullys)
 • Haibike ALLMTN (all-mountain-e-bike-fullys)
 • Haibike FULLSEVEN & FULLNINE (trail-e-bike-fullys)
 • Haibike HARDSEVEN & HARDNINE (trail-e-bike-hardtails)

Haibike e bike trekking

Voor ontspannen tochten in het weekend, de rit naar het werk of het boodschappen doen in de stad zijn de moderne Haibike TREKKING-e-bikes met krachtige motor bijzonder geschikt. Voor nog meer rijplezier en comfort weg van het asfalt zijn de Haibike ADVENTR e-bikes uitgerust met een fully-frame. Met standaard aangebrachte verlichting, spatborden en bagagedragers van de Haibike-trekking-fietsen ben je in ieder seizoen ready voor elke tocht.

Ook bij de framevorm van de Haibike trekking-e-bikes ligt de focus op veelzijdigheid. Met drie verschillende framevormen biedt de e-bike-specialist je de juiste fiets voor elke behoefte:

 • De normale framevorm heeft een vrijwel horizontale bovenbuis, zodat je je been bij het opstappen over het zadel of de bovenbuis moet zwaaien. Haibike trekking-e-bikes met deze framevorm zijn vooral geschikt voor sportieve rijders.
 • De Haibike mid-step-framevorm biedt een halfhoge instap en is populair bij zowel vrouwen als mannen.
 • Als je heel comfortabel op je nieuwe fiets wilt stappen, dan is een low-step-framevorm het meest geschikt. De lage instap is comfortabel en veilig tegelijk.