Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Beugelsloten - geef dieven geen kans

Fietsen behoren tot de meest gestolen voorwerpen in Nederland. Want net zoals kwaliteitsfietsen steeds populairder worden, verheugen ook steeds meer fietsendieven zich op deze hightech-wonderen. Als het gaat om de beveiliging van je eigen fiets, is een beugelslot een van de beste manieren om dieven een halt toe te roepen. Hoewel beugelsloten niet de lichtste fietssloten zijn, zijn ze extreem robuust, duurzaam en veilig. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Het beugelslot - het veiligste van alle fietssloten

Volgens gegevens van de Fietsersbond worden er in Nederland elk uur 84 fietsen gestolen. Dit is een hoog aantal, dat zeker nog hoger is als het aantal niet-gerapporteerde gevallen wordt meegerekend. Daarmee zijn fietsen een van de meest gestolen voorwerpen in Nederland. Een van de redenen is, dat fietsen steeds waardevoller worden. Een andere reden is, dat ze veel te vaak onvoldoende of helemaal niet op slot staan. Een bezoekje aan de bibliotheek, de supermarkt, een café of je fiets 's nachts voor je huis of flat laten staan kan al snel een financieel verlies betekenen en je bewegingsvrijheid van het ene op het andere moment merkbaar beperken.

Een fietsslot is daarom de beste manier om je geliefde fiets te beschermen tegen diefstal. Naast cijfersloten, kabelsloten, kettingsloten en vouwsloten zijn beugelsloten het populairst en tegelijkertijd het zekerst van alle fietssloten. In principe is een beugelslot een geplastificeerde, U-vormige metalen beugel.  De vorm van de beugel en de hoogwaardige, robuuste afwerking van een fietsbeugelslot zijn zo ontworpen, dat op vakkundige wijze openbreken, openboren en openwrikken voorkomen wordt. Een tot 18 mm dikke beugel van gehard staal en een klein contactoppervlak zorgen er ook voor, dat fietsendieven hun snijgereedschap niet goed kunnen gebruiken. Vanwege zijn vorm wordt het beugelslot vaak een U-slot genoemd.

Welke voordelen biedt een beugelslot ten opzichte van andere fietssloten?

Het beugelslot wordt dus beschouwd als het veiligste fietsslot. De reden hiervoor is de reeds beschreven stevige constructie. Beugelsloten worden daarom aanbevolen voor fietsen van bijzonder hoge kwaliteit, zoals e-bikes of e-mountainbikes. De constructie zorgt er ook voor, dat beugelsloten zeer robuust en slijtvast zijn. Het is daarom zeker de moeite waard om te investeren in een beugelslot. De kans is groot dat je lang plezier zult hebben van dit vergrendelingshulpmiddel.

Het ontwerp van het beugelslot heeft echter ook een klein nadeel: in vergelijking met andere soorten fietssloten is het veel minder flexibel. Ook de lengte kan niet worden aangepast. Het hoge gewicht betekent ook, dat het soms onhandig kan zijn om een beugelslot te vervoeren. Veel fietsers stoppen het in hun rugzak of bevestigen het aan het frame met een speciale houder.

Beugelslot fiets - Welke modellen zijn er?

Een metalen beugel en een vergrendelingsmechanisme - in principe werken alle beugelsloten voor fietsen op dezelfde manier. Het verschil tussen de afzonderlijke modellen zit hem in de details. Er zijn eenvoudige beugelsloten, maar ook beugelsloten die de functies van een metalen beugel en een kabel combineren. Op deze manier kun je de veiligheid van je fiets nog verder verhogen. Sommige beugelsloten zijn ook uitgerust met intelligente functies. Zo zijn er beugelsloten die automatisch een alarm laten klinken met een volume tot 100 dB wanneer ze verdachte trillingen en bewegingen detecteren.

Beugelsloten voor fietsen kunnen ook worden onderscheiden op basis van de gebruikte vergrendelingssystemen. Deze zijn zodanig geoptimaliseerd, dat ze een effectieve diefstalbeveiliging bieden. Hoogbeveiligde sluitcilinders weerstaan agressieve pogingen om het slot open te breken en dubbele vergrendeling verijdelt elke poging om je fiets te stelen. Naast de bekende sleutel- en cijferslotsystemen zijn er ook slimme Bluetooth-sluitsystemen die je sleutelloos kunt openen met je individuele iOS- of Android-toestel. En er zijn ook verschillen als het gaat om accessoires: veel fabrikanten leveren hun beugelsloten al met een bijpassende framehouder.

Beugelsloten in één oogopslag

Voor een beter overzicht hebben we hieronder de meest voorkomende beugelslotvarianten opgesomd:

  • klassiek beugelslot: beugelslot met metalen beugel in U-vorm; wordt meestal vergrendeld met een sleutel en slotcilinder
  • beugelslot met cijferslot: klassiek beugelslot dat wordt geopend en gesloten met een cijferslot
  • beugelslot-kabel-combinatie: combinatie van beugelslot en kabelslot, voor meer flexibiliteit bij het vergrendelen
  • intelligent beugelslot: beugelslot met smarte functies zoals openen en vergrendelen via smartphone-app of automatisch alarm bij schokken

Fietsbeugelslot - aankoopcriteria

Het overzicht van de verschillende beugelslotvarianten laat het al zien: bij het kopen van een nieuw fietsslot hangt het ervan af wat je bijzonder belangrijk vindt aan je slot. Naast de veiligheidsfactor zijn ook het gewicht en de functies van een beugelslot belangrijk.

Als je je fiets 's nachts zo veilig mogelijk wilt stallen, kan een zwaarder slot zinvol zijn. Voor situaties en uitstapjes waarbij je je fiets slechts korte tijd onbeheerd achterlaat, zijn er beugelsloten in een praktisch miniformaat. Dit bespaart je gewicht en zorgt voor een geslaagd compromis tussen mobiliteit, gewicht en veiligheid.

Als je wat meer budget wilt investeren, zijn moderne, smarte beugelsloten een spannend alternatief. Deze zijn niet alleen innovatief, maar ook erg handig, dankzij het eenvoudige vergrendelingsmechanisme via een app.

Beugelsloten online kopen - samenvatting

Een beugelslot wordt als zeer robuust beschouwd en is voor fietsendieven moeilijk te openen. Daarom is het bijzonder populair bij fietseigenaren. Het is niet alleen bestand tegen pogingen tot diefstal, maar ook tegen kou, vorst en vocht. Beugelsloten, die gelden als bijzonder moeilijk kapot te krijgen, geven je niet alleen een goed gevoel, maar ook vele kostbare uren fietsplezier.

Ontdek een grote selectie van beugelsloten in de BIKE24-shop die voldoen aan jouw veiligheids- en kwaliteitseisen. Het is de moeite waard om te kijken naar bekende merkfabrikanten zoals Abus, Kryptonite of Trelock, die al jaren staan voor veiligheid, robuustheid en betrouwbaarheid. We hebben echter ook andere modellen, van andere merken. Als aanvulling op je fietsslot hebben we ook fietsslotaccessoires, zoals houders of adapters, op voorraad.