Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietscijfersloten – het veilige nummer

Een fietsslot zou tot de uitrusting van iedere fietser moeten behoren. Vooral het zogenaamde cijferslot is populair. Verkrijgbaar in allerlei varianten, heeft het zich niet alleen bewezen als een veilige, maar ook als een zeer praktische oplossing. Maar wie heeft er het meeste baat bij dit type slot en hoe werkt het fietsslot met cijfercode? Op deze pagina hebben wij het allemaal samengevat. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Het fietscijferslot in één oogopslag

Fiets parkeren, slot bevestigen, code instellen - en dieven kijken op hun neus. Juist deze eenvoudige toepassing maakt het fietscijferslot zo populair. In principe gaat het om een fietsslot dat je met een cijfercode kunt afsluiten en openen. Hierdoor is een sleutel overbodig. De cijfercode bestaat doorgaans uit vier of vijf cijfers en biedt voldoende combinatiemogelijkheden, zodat diefstal net zo onwaarschijnlijk is als bij een klassiek fietsslot dat is afgesloten met een sleutel.

Maar voor wie is een fietscijferslot het meest geschikt? Een fietsslot met combinatiecode is in principe een uitstekende keuze als je geen extra sleutel mee wilt nemen of de kans op verlies van de sleutel wilt vermijden. Combinatiesloten bieden de mogelijkheid om een ​​persoonlijke code in te stellen die alleen jij of je vrienden kennen. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor fietsen die door meerdere personen gebruikt worden.

Dit soort fietscombinatiesloten zijn verkrijgbaar

Fietscijfersloten zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Er zijn beugelsloten, kettingsloten en vouwsloten met cijfercode. De vuistregel is: als er een fietsslot met sleutel bestaat, is er hoogstwaarschijnlijk een soortgelijk model met een cijfercode. Elk type slot heeft voor- en nadelen, die wij je hieronder uitleggen:

  • kettingslot met combinatiecode: Deze sloten bestaan ​​uit een ketting van sterke stalen ringen, die worden vastgezet met een cijfercombinatie. Kettingsloten zijn bijzonder robuust en flexibel.
  • vouwslot met combinatiecode: Een vouwslot bestaat uit meerdere metalen staven, die in elkaar gevouwen kunnen worden en beveiligd kunnen worden met een cijferslot. Vouwsloten zijn compact en gemakkelijk te transporteren.
  • beugelslot met cijfercode: Een beugelslot bestaat uit een sterke metalen beugel die door de fiets wordt gevoerd en aan een vaststaand voorwerp. Het slot is beveiligd met een cijfercode. Beugelsloten worden als bijzonder veilig beschouwd vanwege hun robuuste constructie.
  • kabelslot met cijfercode: Een kabelslot bestaat uit een dunne metalen kabel. In dit geval wordt het vergrendeld met behulp van een cijfercode. Kabelsloten zijn vooral populair vanwege hun lage gewicht en gebruiksgemak.

Een fietscijferslot kopen bij BIKE24

Zoals je ziet, biedt elk van deze modelvarianten verschillende niveaus van veiligheid en comfort. Het kiezen van het juiste cijferslot hangt grotendeels af van je specifieke wensen en budget. Het maakt dus niet uit of je zo nu en dan fietst of een gepassioneerde fietser bent: een cijferslot is een geweldige manier om je fiets veilig te parkeren.

De populairste merken als het gaat om fietssloten met cijfers zijn onder andere Abus, Kryptonite en Trelock. Deze bedrijven staan ​​bekend om hun robuuste en veilige producten en bieden een verscheidenheid aan combinatiesloten. We hebben een grote selectie aan combinatiesloten op voorraad van al deze merken en meer.

Behalve fietssloten kun je bij ons ook andere fietsslotaccessoires overwegen. Daartoe behoren slothouders voor eenvoudige bevestiging aan je fiets, maar ook beschermhoezen voor je slot, om deze te beschermen tegen de elementen en af te schermen tegen stoten.