Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Rennstahl Bikes - edele high-end fietsen van staal

Bij Rennstahl zegt de naam alles. Want de stalen fietsen van de enthousiastische fietsperfectionisten uit Duitsland zijn consequent ontworpen voor intensief race- of toergebruik. Daarom worden alle Rennstahl fietsen uitsluitend gemaakt van hooggelegeerde en meervoudig conische buizen met behulp van het TIG lasproces. Het resultaat is een prachtig gevormd stalen raceframe dat een optimale balans biedt tussen duurzaamheid, gewicht en stijfheid. Bovendien worden de frames in de fabriek in Garching met de hand in elkaar gezet, zodat je nieuwe Rennstahl fiets een echte one-off is.

Verder lezen

Rennstahl – fietsen voor het leven

Gemakkelijk te bewerken door vervorming, sterke treksterkte, corrosiebestendig en extreem slijtvast: Rennstahl gebruikt voor zijn fietsen hooggelegeerd staal, dat overtuigende materiaaleigenschappen heeft. De montage en het laswerk gebeurt in de fabriek zelf, waardoor elke Rennstahl gravel bike, MTB of e-bike een echt unicum wordt. 

Er worden twee sets buizen gebruikt: de Rennstahl 853 en de 931 serie. De laatste maakt wanddiktes van slechts 0,38 mm mogelijk die toch duurzaam, sterk en bestendig zijn. De 853-serie wordt beschouwd als het vlaggenschip voor stalen fietsframes. Het naadloos getrokken staal is nog harder en dus nog stabieler dan vergelijkbare materialen. Op basis van de robuuste stalen frames bouwt Rennstahl fietsen die je altijd veilig naar je bestemming brengen, zelfs onder extreme belasting.

Waarden die bij Rennstahl alles bepalen

Voor de geesten achter het merk zijn fietsen een passie die het leven in belangrijke mate bepaalt. Een onherroepelijke factor in alle overwegingen is dat het frame van elke Rennstahl-fiets van staal is - en daarvoor zijn gestandaardiseerde buizensets niet voldoende: er worden eigen buizen speciaal door Rennstahl ontworpen en met zelf ontwikkelde matrijzen vervaardigd. Bovendien moeten ze de strenge kwaliteitstests van de fabrikant doorstaan voordat ze worden geïnstalleerd.

Van het ontwerp tot het testen en de productie worden alle processen geleid door innovatief denken. Wanneer zich een probleem voordoet, wordt er onvermoeid aan een functionele oplossing gewerkt. Dit past perfect bij het streven van het merk naar de hoogste productkwaliteit. Alle onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die een vlekkeloze functionaliteit en een lange levensduur van Rennstahl fietsen mogelijk maken.

De geschiedenis van Rennstahl fietsen

Na zes jaar titanium frames en fietsen te hebben gebouwd onder de naam Falkenjagd, werd het merk Rennstahl in 2013 opgericht als dochteronderneming van A. & A. Kirschner Fahrradmanufaktur GbR. Het nieuwe label introduceerde een fiets met stalen frame die gericht was op klassieke designs. Qua uitrusting en materiaal voldeed hij echter aan de stand van de techniek en zorgde hij dus voor enthousiasme in de branche. Één ding was zeker: de komende fietsen met stalen frame van de fabrikant zouden geschiedenis schrijven.

In de jaren daarna verwierf het merk een uitstekende reputatie in de branche en won het wereldwijd fans voor het traditionele materiaal. De fietsen stralen een indrukwekkende charme uit en behoren tot de beste die verkrijgbaar zijn in de premium sector.

Zoveel mogelijk fietsliefhebbers begeleiden op hun avonturen - de Rennstahl-serie

Robuuste, betrouwbare fietsen zijn het metier van Rennstahl. Als geen ander weet de fabrikant uit Garching nog indrukwekkendere resultaten te halen uit het klassieke framemateriaal staal. Dit heeft geleid tot verschillende soorten fietsen die bikepackers, forenzen, alledaagse fietsers en anderen een unieke rijervaring bieden. Het assortiment omvat:

  • racefietsen en gravelfietsen
  • toerfietsen
  • hardtail mountainbikes en
  • e-bikes

Comfortabel reizen met veel bagage - Rennstahl reisfietsen

Voor de Stainless Steel toerfietsen kan het merk op het hoogste laadvermogen bogen. Dus als je zeer lange tochten wilt maken met veel bagage, kun je moeilijk om Rennstahl fietsen heen. De uiterst betrouwbare Rennstahl 853 Pinion toerfiets kan worden uitgerust met 18, 12 of 9 versnellingen en daarmee perfect worden aangepast aan het beoogde gebruik. Slider dropouts op het frame maken het ook mogelijk om te wisselen tussen 650B of 700C wielen. En de geometrie van het frame geeft je alle vrijheid wat betreft beenruimte en zitpositie.

Hou je ervan om heel hard te rijden tijdens je tochten? Dan is het Rennstahl 853 Rohloff Speedster model ideaal voor je doeleinden. Schakelbare remhendels zoals op een klassieke racefiets, lichtgewicht carbon onderdelen en een keuze uit 650B of 28" wielen maken van deze toerfiets een absolute allrounder.

Off-road met hoge snelheid - Rennstahl gravelfietsen

Als je daarentegen snelheid en terrein als geheel beschouwt, zijn de Stainless Steel gravelfietsen van de fabrikant - zoals de Rennstahl 853 Gravel of 853 Trail Gravel - de perfecte keuze. De zeer robuuste, stabiele en prettig rijdende fietsen voelen net zo comfortabel aan op asfalt als op stoffige bospaden of wroetige paden.

Rennstahl fietsen online kopen

Het merk uit Garching staat voor alles wat een fietshart begeert: topkwaliteit, duurzaamheid en vooral innovatie, zonder zijn oorsprong uit het oog te verliezen. Ontdek nu het uitgebreide assortiment high-performance Rennstahl fietsen.